Fried rice – stegte ris med kylling, grøntsager og æg

Fried rice – stegte ris med grøntsager og æg
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 4 dl kogte ris (basmatis, jasmisn eller andet)
- 1 løg, finthaket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 500 g kylling, skåret i strimler
- 3 gulerødder, skåret i strimler
- 1 rød peber, skåret i strimler
- 1 gul peber, skåret i strimler
- ½ squash, skåret i strimler
- 2 dl ærter (jeg brugte bare dem fra frost)
- 3 æg
- 1 lime
- 1 håndfuld persille
- 1 spsk. karry
- 4 spsk. soya sauce
- 2 spsk. øster sauce
- salt og peber
- 1 frisk chili
- godt med olie til stegning
Sådan gør du
- Kog dine ris efter anvisning på pakken og lad dem køle af.
- Varm en dyb pande op med olie svits løg og hvidløg til de bliver bløde.
- Tilsæt kylling og karry og lad det stege med i nogle minutter. Tag kyllingen, løg og hvidløg af panden og læg det til side.
- Tilsæt mere olie og steg risene imens du rører rundt (pas på de ikke brænder på).
- Tilsæt peberfrugt, gulerod, squash, ærter, soyasauce og øster sauce og lad det stege med.
- Lav et hul i midten af panden og tilsæt æg. Brug et piskeris og pisk æggene sammen inden du blander det rundet med resten af retten.
- Lad retten blive varmet godt igennem inden du til sidst smager til med salt og peber. Tilsæt evt. mere soya- og øster sauce.
- Anret med frisk chili, lime og persille.
