Fried rice med kylling, grøntsager og æg

Stegte ris

Fried rice med kylling, grøntsager og æg er en nem, hurtig og ikke mindst smækker lækker hverdagsret fyldt med smag! Det er en god måde at få brugt dine ris-rester på.

Det tager ikke mere end 30 minutter at lave, da du bare skal smide dine ris på panden sammen med æg, grøntsager, kylling, karry og lidt soya- og østersauce.

Du kan variere fyldet! Retten kan også laves med oksekød, svinekød eller som en vegetarisk udgave med flere grøntsager.

Fried rice - stegte ris med kylling, grøntsager og æg
Fried rice med kylling, grøntsager og æg 2

Fried rice med kylling, grøntsager og æg

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

  • 4 dl kogte ris (basmatis, jasmisn eller andet)
  • 1 løg, finthaket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 500 g kylling, skåret i strimler
  • 3 gulerødder, skåret i strimler
  • 1 rød peber, skåret i strimler
  • 1 gul peber, skåret i strimler
  • ½ squash, skåret i strimler
  • 2 dl ærter (jeg brugte bare dem fra frost)
  • 3 æg
  • 1 lime
  • 1 håndfuld persille
  • 1 spsk. karry
  • 4 spsk. soya sauce
  • 2 spsk. øster sauce
  • salt og peber
  • 1 frisk chili
  • godt med olie til stegning

Sådan gør du

  • Kog dine ris efter anvisning på pakken og lad dem køle af.
  • Varm en dyb pande op med olie svits løg og hvidløg til de bliver bløde.
  • Tilsæt kylling og karry og lad det stege med i nogle minutter. Tag kyllingen, løg og hvidløg af panden og læg det til side.
  • Tilsæt mere olie og steg risene imens du rører rundt (pas på de ikke brænder på).
  • Tilsæt peberfrugt, gulerod, squash, ærter, soyasauce og øster sauce og lad det stege med.
  • Lav et hul i midten af panden og tilsæt æg. Brug et piskeris og pisk æggene sammen inden du blander det rundet med resten af retten.
  • Lad retten blive varmet godt igennem inden du til sidst smager til med salt og peber. Tilsæt evt. mere soya- og øster sauce.
  • Anret med frisk chili, lime og persille.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 334
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments