Cremet græskarrisotto

Sådan en cremet græskarrisotto med svampe smager altså bare vanvittigt lækkert, og er det perfekte aftenmåltid. Den minder om den klassiske risotto, men ved at tilføje en simpel græskarpuré lavet på bagt hokkaido græskar, får du en endu mere cremet konsistens og en fin orange farve.

Risotto kan varieres på mange forskellige måder, fx med rødbede, ærter eller gulerod som også smage fantastisk.

Prøv også: mine andre opskrifter på risotto <<

Cremet græskarrisotto
Græskarrisotto med svampe 2

Græskarrisotto

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 55 minutter

Det skal du bruge

Græskarpuré

  • ½ Hokkaidogræsker, skrællet og i tern (evt. gem en håndfuld med skræl til pynt) (6-700 g)
  • olivenolie
  • salt, peber, tørret chili

Risotto

  • 200 g brune champignon eller andre svampe, i skiver
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • olivenolie
  • 2 dl hvidvin
  • 300 g risottoris
  • 1,2 l hønsebouillon
  • ½ citron, saften herfra
  • 50 g parmesanost
  • salt og peber
  • en god håndfuld frisk persille, finthakket
  • frisk timian (eller 2 tsk. stødt)

Sådan gør du

Græskarpuré

  • Udhul græskaren og skræl den. Lad evt. vær med at skrælle en lille del, hvis du ønsker at pynte din risotto med hele græskarstykke, som på billedet ovenfor.
    Skær græskaren i tern og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og drys med salt, peber og tørret chili. Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
  • Lad dem køle lidt af, og blend dem så til en cremet puré. Husk at tage dem med skræl fra, hvis du ønsker dem som pynt.

Risotto

  • Rist champignon i lidt smør i den gryde du vil bruge til din risotto, og stil dem så til side.
  • Sautér nu løg og hvidløg i en gryden i smør eller olie. Tilsæt risene og lad dem varme med i 2 minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof.
  • Hæld vinen i og lad den fordampe væk inden du begynder at tilsætte varm hønsebouillon. Start med at dække risene til med væsken, og tilsæt derefter resten efterhånden som det fordamper. Det tager ca. 25-30 minutter ved middel varme – risene må gerne stadig have lidt bid. Rør i det ofte!
  • Når din risotto ved ved at være dejlig cremet og er tæt på at have den konsistens du ønsker, tilsæt da friskreven parmesanost, citronsaft og din græskarspuré. Lad det hele koge sammen.
  • Tilsæt også frisk persille, timian og dine svampe. Smag til med salt og peber og nyd så din risotto varm.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 251
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments