Tortellini salat med bagt græskar og rosenkål

En rigtig efterårssalat

Her får du opskriften på en skøn efterårssalat med tortellini, bagt græskar og rosenkål. En salat, der er både kan serveres som måltidssalat på de travle hverdagsaftener, men også når der er gæster, hvor den kan bruges som lækkert tilbehør til et godt stykke kød. Derudover er den også god til frokost eller madpakken.

Salaten får fylde og smag fra græskar og rosenkål, som jeg bager i ovnen med hvidløg, citron, timian og en masse friskreven parmesan.

Tortellini salat med bagt græskar og rosenkål

Ved at bruge de lækre tortellini pastaer i stedet for normal pasta, får du endnu mere smag til salaten, samtidig med at den mætter endnu mere. Vælg den tortellini variant du bedst kan lide – her har jeg brugt en udgave med bacon, skinke og ost.

Ønsker du en sommerudgave, der er perfekt til lune grillaftener på terrassen, så prøv min opskrift på tortellini salat med asparges.

Tortellini salat med bagt græskar og rosenkål

Tortellini salat med bagt græskar og rosenkål

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
bagetid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter

Det skal du bruge

  • 2 pakker tortellini (500 g), vælg den variant du elsker
  • 1 pakke rucola
  • 1 håndfuld ristede saltmandler, hakket (eller andre kerner/mandler)
  • frisk parmesanost

Bagt græskar og rosenkål med parmesan

  • 300 g rosenkål, skåret i halve
  • 350 g hokkaido-græskar, skrællet og skåret i små tern
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 3 spsk. olivenolie
  • ½ citron, saft og skal herfra
  • 1 tsk. stødt timian
  • salt og peber
  • friskreven parmesan

Vinaigrette dressing

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1-2 tsk. honning
  • 1 tsk. sennep
  • 1 spsk. vand
  • ½ citron, saften herfra
  • salt og peber

Sådan gør du

Bagt græskar og rosenkål med parmesan

  • Skræl græskar og skær den i små tern. Halver rosenkålen. Smid det på en bageplade med bagepapir.
  • Bland hvidløg, olivenolie, citrosaft, citronskal, timian, salt og peber i en skål og bland det godt sammen med græskar og rosenkål. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
  • Efter 15 minutter riv da en god omgang parmesan over og bag videre i 15 minutter (30 min i alt). Tag det ud af ovnen og lad det køle af.

Vinaigrette dressing

  • Bland alle ingredienser godt sammen og smag til med salt og peber.

Sammensætning

  • Kog dine tortellinis efter anvisning på pakken og lad dem køle af.
  • Vask rucola godt og tør det i et viskestykke.
  • Rist mandler eller andre kerner på panden og strøg lidt salt over. Hak dem groft.
  • Fordel tortellini, rucola, bagt græskar og rosenkål i et stort fad og overhæld med din dressing. Top med grofthakkede mandler og frisk parmesan. Smag til med salt og peber.
  • Nyd salaten lun som den er, eller med tilbehør (fx. en omgang frikadeller).

Emmas tips til opskriften

Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Tortellini salat med bagt græskar og rosenkål
Tortellini salat med bagt græskar og rosenkål
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments