Ikke-kategoriseret

Tortellini-salat med bagt græskar og rosenkål

Tortellini salat med bagt græskar og rosenkål

Forb. tid15 min
bagetid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 pakker tortellini (500 g), vælg den variant du elsker
  • 1 pakke rucola
  • 1 håndfuld ristede saltmandler, hakket (eller andre kerner/mandler)
  • frisk parmesanost

Bagt græskar og rosenkål med parmesan

  • 300 g rosenkål, skåret i halve
  • 350 g hokkaido-græskar, skrællet og skåret i små tern
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 3 spsk. olivenolie
  • ½ citron, saft og skal herfra
  • 1 tsk. stødt timian
  • salt og peber
  • friskreven parmesan

Olieeddike dressing

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. vand
  • ½ citron, saften herfra
  • salt og peber

Sådan gør du

Bagt græskar og rosenkål med parmesan

  • Skræl græskar og skær den i små tern. Halver rosenkålen. Smid det på en bageplade med bagepapir.
  • Bland hvidløg, olivenolie, citrosaft, citronskal, timian, salt og peber i en skål og bland det godt sammen med græskar og rosenkål. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
  • Efter 15 minutter riv da en god omgang parmesan over og bag videre i 15 minutter (30 min i alt). Tag det ud af ovnen og lad det køle af.

Olieeddike dressing

  • Bland alle ingredienser godt sammen og smag til med salt og peber.

Sammensætning

  • Kog dine tortellinis efter anvisning på pakken og lad dem køle af.
  • Vask rucola godt og tør det i et viskestykke.
  • Rist mandler eller andre kerner på panden og strøg lidt salt over. Hak dem groft.
  • Fordel tortellini, rucola, bagt græskar og rosenkål i et stort fad og overhæld med din dressing. Top med grofthakkede mandler og frisk parmesan. Smag til med salt og peber.
  • Nyd salaten lun som den er, eller med tilbehør (fx. en omgang frikadeller).

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering