Vil du følge med? 👇
Græskarsalat med grønkål
Hokkaido salat
Farverig og mættende græskarsalat med grønkål, quinoa, feta, saltmandler og en simpel vinaigrette dressing. Når efteråret banker på, så skal det fine orange hokkaido græskar altså på bordet med det samme! Denne opskrift på salat med bagt hokkaido er en af mine absolut favoritsalater om efteråret. Salaten kan spises som den er som en måltidssalat eller den kan serveres sammen med kylling, frikadeller, en bøf eller andet.
TIP! Er du vild med hokkaido, så prøv også min opskrift på hokkaido suppe eller græskar risotto!
Græskarsalat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Ovnbagt græskar
- 300 g hokkaido græskar
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. chiliflager (kan undlades)
- salt og peber
Quinoa
- 2 dl quinoa (sort eller hvid)
- 4 dl vand
- salt
Vinaigrette dressing
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 tsk. honning
- 1 tsk. sennep
- ½ citron (saften herfra)
- salt
- friskværnet peber
Derudover
- 150 g grønkål
- 100 g feta
- 40 g saltmandler
Sådan gør du
Ovnbagt græskar
- Skrub og vask græskaret godt og skær det i tern.
- Fordel på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Krydder med salt, peber og chiliflager.
- Bag i ovnen ved 175 grader varmluft. i ca. 25 minutter, eller til græskaret er gennembagt.
Quinoa
- Fyld en gryde med vand og bring det i kog. Tilføj quinoa og lidt salt, og lad det småsimre under låg i ca. 15 minutter.
- Hæld evt. overskydende vand fra, og lad det køle af.
Vinaigrette dressing
- Kom olivenolie, hvidvinseddike, honning, sennep og citron i en lille skål og pisk det godt sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere honning eller citron hvis du synes, at den er for sur eller for sød.
Græskarsalat
- Vaks grønkålen og pluk den i små buketter. Kom den i en skål.
- Hæld vinaigrette dressinen i skålen og kram den ind i salaten med hænderne. På denne måde trækker grønkålen en masse smag.
- Fordel grønkålen på et fad sammen med græskar, quinoa, smuldret feta, og grofthakkede saltmandler.
- Server salaten som den er som en måltidssalat eller brug den som tilbehør til kød.
Variationer af bagt græskar salat
Du kan variere din salat med bagt græskar på mange måder. Fordi det er en rigtig efterårssalat, så serverer jeg den med grønkål. Hvis du ønsker en lidt mere let salat, kan du udskifte grønkål med en anden slags salat, som fx. frisk spinat, feldsalat eller rucola. For at give ekstra fylde til denne salat med hokkaido, blander jeg den med sort quinoa, som er med til at give ekstra mæthed og tekstur. Quinoa indeholder masser af fibre, antioxidanter og protein, og kan derfor være supergode at tilføje i diverse salater! Men, dette kan sagtens undlades – specielt hvis du bruger salaten som tilbehør og ikke som en måltidssalat. Jeg topper salaten med hjemmelavede saltmandler – her kunne saltristede græskarkerner også være en mulighed.