græskarsalat
græskarsalat

Hokkaido salat

Farverig og mættende græskarsalat med grønkål, quinoa, feta, saltmandler og en simpel vinaigrette dressing. Når efteråret banker på, så skal det fine orange hokkaido græskar altså på bordet med det samme! Denne opskrift på salat med bagt hokkaido er en af mine absolut favoritsalater om efteråret. Salaten kan spises som den er som en måltidssalat eller den kan serveres sammen med kylling, frikadeller, en bøf eller andet.

TIP! Er du vild med hokkaido, så prøv også min opskrift på hokkaido suppe eller græskar risotto!

græskarsalat

Græskarsalat

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter

Det skal du bruge

Ovnbagt græskar

  • 300 g hokkaido græskar
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. chiliflager (kan undlades)
  • salt og peber

Quinoa

  • 2 dl quinoa (sort eller hvid)
  • 4 dl vand
  • salt

Vinaigrette dressing

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 tsk. honning
  • 1 tsk. sennep
  • ½ citron (saften herfra)
  • salt
  • friskværnet peber

Derudover

  • 150 g grønkål
  • 100 g feta
  • 40 g saltmandler

Sådan gør du

Ovnbagt græskar

  • Skrub og vask græskaret godt og skær det i tern.
  • Fordel på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Krydder med salt, peber og chiliflager.
  • Bag i ovnen ved 175 grader varmluft. i ca. 25 minutter, eller til græskaret er gennembagt.

Quinoa

  • Fyld en gryde med vand og bring det i kog. Tilføj quinoa og lidt salt, og lad det småsimre under låg i ca. 15 minutter.
  • Hæld evt. overskydende vand fra, og lad det køle af.

Vinaigrette dressing

  • Kom olivenolie, hvidvinseddike, honning, sennep og citron i en lille skål og pisk det godt sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere honning eller citron hvis du synes, at den er for sur eller for sød.

Græskarsalat

  • Vaks grønkålen og pluk den i små buketter. Kom den i en skål.
  • Hæld vinaigrette dressinen i skålen og kram den ind i salaten med hænderne. På denne måde trækker grønkålen en masse smag.
  • Fordel grønkålen på et fad sammen med græskar, quinoa, smuldret feta, og grofthakkede saltmandler.
  • Server salaten som den er som en måltidssalat eller brug den som tilbehør til kød.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Variationer af bagt græskar salat

Du kan variere din salat med bagt græskar på mange måder. Fordi det er en rigtig efterårssalat, så serverer jeg den med grønkål. Hvis du ønsker en lidt mere let salat, kan du udskifte grønkål med en anden slags salat, som fx. frisk spinat, feldsalat eller rucola. For at give ekstra fylde til denne salat med hokkaido, blander jeg den med sort quinoa, som er med til at give ekstra mæthed og tekstur. Quinoa indeholder masser af fibre, antioxidanter og protein, og kan derfor være supergode at tilføje i diverse salater! Men, dette kan sagtens undlades – specielt hvis du bruger salaten som tilbehør og ikke som en måltidssalat. Jeg topper salaten med hjemmelavede saltmandler – her kunne saltristede græskarkerner også være en mulighed.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 421
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments