Vil du følge med? 👇
Pulled portobello barbecue tacos
Tacos med vegetarisk fyld
Pulled portobello barbecue tacos er svaret, hvis du leder efter en opskrift på tacos med vegetarisk fyld. En vanvittig lækker ret, som du kan servere til dine gæster som en lille forret eller som del af et tapasbord. Er du på udkig efter lynhurtige hverdagstacos, så prøv min opskrift på tacos med krydret tunsalat.
Alternativet til kød er den lækre portobellosvamp, som skal bages og derefter rives, som hvis det var klassisk pulled pork. Efterfølgende skal det på panden og trække masser af smag fra krydderier og barbecuesovs (her bruger jeg blot den billige fra Rema 1000). Som fyld bruger jeg lynsyltede rødløg, frisk salat, koriander og lime.

Er du vild med pulled portobello, så prøv også min opskrift på pulled portobello barbecue burger serveret med rød spidskålsslaw.
Opskriften som jeg altid bruger når jeg skal lave tacos har jeg fra dygtige Stinna.



Pulled portobello barbecue tacos
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Pulled portobello
- 500 g portobellosvampe
- 1 løg, hakket
- 3 hvidløg, presset
- olivenolie
- 1,5 dl barbecue sauce
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. gurkemeje
- ½ tsk. stødt chili (efter smag)
- salt og peber
Lynsyltede rødløg
- 1 stort rødløg, i tynde ringe
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk vand
- 1 spsk. sukker
- salt og peber
Derudover
- tacos (se link øverst)
- hjertesalat
- frisk koriandder
- lime
Sådan gør du
Pulled portobello
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær stokken af svampene, og placer hattene med bunden nedad på en bageplade med bagepapir. Læg stokkene til side og bag hattene i ovnen i ca. 20 minutter og vend dem halvvejs. Dette gøres for, at noget af væsken trækkes ud af svampene (der er specielt meget væske i hattene, og ikke i stokkene).
- Lad dem nu køle lidt af og brug så to gafler til at rive svampene fra hinanden, så det bliver til 'pulled portobello'.
- Varm en pande op med olivenolie og sautér løg og hvidløg. Tilsæt så dine pulled svampe samt de finthakkede stokke og lad dem stege med i lidt tid så de kan afgive lidt mere væske.
- Tilsæt så krydderier og lad det stege nogle minutter, hvorefter du tilsætter barbecuesauce.
- Lad det simre i 5-10 minutter. Rør undervejs og smag til med salt og peber.
Lynsyltede rødløg
- Skær rødløg ud i tynde skiver og kom dem i en frysepose. Hæld hvidvinseddike, sukker og vand i posen og gnid det hele godt sammen. Lad dem trække imens resten af maden bliver klar.
Sammensætning
- Bag dine tacos efter opskriften i linket under billedet øverst. Fyld dem med pulled portobello, rødløg, salat, koriander og lime.