Karameliserede mandler

Brændte mandler, eller måske bare karamelliserede mandler? Her får du opskriften på brændte mandler, som jeg godt kan lide dem – nemlig helt karamelisserede med en glat fin overflade! Ønsker du dem mere krystalisserede, skal de blot tages af varmen lidt før.

Ligemeget hvad, så er den lækre snack et must i julen, og man kan ikke andet end at komme i julestemning når duften spreder sig i hele huset. Du kan med fordel lave en stor portion når du er i gang – de kan hurtigt få ben at gå på.

Klik her for andre ideer til julekonfekt.

smagfulde brændte mandler
Brændte mandler 2

Brændte mandler

Vær den første til at bedømme!

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter

Det skal du bruge

  • 200 g mandler
  • 280 g floremelis
  • lidt vand
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Kom flormelis på en pande og hæld lidt vand ved (et par spiseskeer eller 3) til du får en tynd glasuragtig konsistens.
  • Tænd for varmen (næsten fuld knald) og smid mandlerne på panden. Hold øje og rør i det ofte. Med tiden vil vandet fordampe væk og så vil kun sukkeret være tilbage, og det hele vil se lidt grynet ud, MEN du skal bare være tålmodig og vente.
  • Skru en anelse ned for varmen og vent på at sukkeret begynder at karamellisere. Husk at røre rundt. Med tiden vil al sukker være karamelliseret og så skal du hurtigt have mandlerne af, så de ikke brænder på.
  • Placer dem på en bageplade med bagepapir og brug 2 gafler til at skille dem fra hinanden. Dette skal gøre LYNHURTIGT efter du har taget dem af varmen, ellers vil de klister helt sammen.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Brændte mandler 4

Andre ideer til julekonfekt…

Juleknas
En opskrift på juleknas med pif, paf, puf og karamelbarer. En simpel opskrift på en vildt lækker slags konfekt, som jeg laver år efter år.
Gå til opskrift
Rocky road
Opskrift på en lækker rocky road. Du kan variere indholdet lige som du vil, så slå kreativiteten løs, og find dit favorit juleslik.
Gå til opskrift
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 325
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments