Vil du følge med? 👇
Brændte mandler
Karameliserede mandler
Brændte mandler, eller måske bare karamelliserede mandler? Her får du opskriften på brændte mandler, som jeg godt kan lide dem – nemlig helt karamelisserede med en glat fin overflade! Ønsker du dem mere krystalisserede, skal de blot tages af varmen lidt før.
Ligemeget hvad, så er den lækre snack et must i julen, og man kan ikke andet end at komme i julestemning når duften spreder sig i hele huset. Du kan med fordel lave en stor portion når du er i gang – de kan hurtigt få ben at gå på.
Klik her for andre ideer til julekonfekt.
Brændte mandler
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 200 g mandler
- 280 g floremelis
- lidt vand
Sådan gør du
- Kom flormelis på en pande og hæld lidt vand ved (et par spiseskeer eller 3) til du får en tynd glasuragtig konsistens.
- Tænd for varmen (næsten fuld knald) og smid mandlerne på panden. Hold øje og rør i det ofte. Med tiden vil vandet fordampe væk og så vil kun sukkeret være tilbage, og det hele vil se lidt grynet ud, MEN du skal bare være tålmodig og vente.
- Skru en anelse ned for varmen og vent på at sukkeret begynder at karamellisere. Husk at røre rundt. Med tiden vil al sukker være karamelliseret og så skal du hurtigt have mandlerne af, så de ikke brænder på.
- Placer dem på en bageplade med bagepapir og brug 2 gafler til at skille dem fra hinanden. Dette skal gøre LYNHURTIGT efter du har taget dem af varmen, ellers vil de klister helt sammen.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Andre ideer til julekonfekt…
Juleknas
En opskrift på juleknas med pif, paf, puf og karamelbarer. En simpel opskrift på en vildt lækker slags konfekt, som jeg laver år efter år.
Gå til opskrift
Rocky road
Opskrift på en lækker rocky road. Du kan variere indholdet lige som du vil, så slå kreativiteten løs, og find dit favorit juleslik.
Gå til opskrift