Lemon Posset

Den bedste citrondessert

Forestil dig en dessert, der er så let at bikse sammen, så det får dig til at føle “wow, hvor kommer den smag fra?”. Det er lige præcis, hvad Lemon Posset gør ved mig. Den er cremet, den har det perfekte syrlige smag fra citronen, og så er den sød på den der helt rigtige måde. Og det bedste af det hele? Du skal kun bruge en håndfuld ingredienser og det tager ingen tid at bikse sammen! Det er min absolutte favorit, når jeg skal imponere, uden at det skal være det helt store show i køkkenet. Opskriften på den herlige citrondessert har jeg udviklet sammen med mine madtøser, Madmusen og Caroline Dan.

Lemon Posset

Lemon Posset

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 stk.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Frysetid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Det skal du bruge

  • 200 g piskefløde
  • 75 g sukker
  • ½ spsk. friskrevet citronskal (økologisk)
  • 30 g citronsaft
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 halverede citronskaller uden frugtkød (2 hele citroner, gerne store)

Sådan gør du

  • Halver citronerne og brug en ske til at tage frugtkødet ud.
  • Kom frugtkødet i en si og pres saften ned i en skål. Du skal bruge 30 g. Gem evt. resten af saften til isvand med citron.
  • Riv citronskal fra de halverede citroner. Du skal bruge en ½ spiseske.
  • Hæld fløde, sukker og citronskal i en pande ved middelvarme.
  • Lad massen simre let (ikke koge) i 3-4 min under omrøring indtil den begynder at tykne.
  • Tag panden af varmen og tilsæt citronsaft og vanillesukker under omrøring. Den vil nu tykne yderligere.
  • Fordel massen i citronskallerne og stil på køl indtil de har sat sig (ca. 1-2 timer) eller i fryseren i ca. 30 minutter.
  • Nyd din Lemon Posset kolde, med en ske.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Sådan laver du den perfekte Lemon Posset

At lave Lemon Posset er noget af det nemmeste. Se hvor nemt det er, i min videoopskrift ved siden af.

Du starter med at varme piskefløde, sukker og citronskal i en gryde eller dyb pande til sukkeret er opløst og det begynder at tykne lidt. Det tager ca, 3-4 minutter. Husk at røre undervejs, så det ikke brænder på.

Tag panden af varmen og tilsæt citronsaft og vaniljesukker og rør igen. Hæld citronmassen i pæne glas eller, hvis du vil være lidt ekstra, direkte i de tømte citronskaller.

Så skal det bare stå på køl et par timer, og vupti, du har en dessert, der smager som en million, men som er så let, at alle kan være med.

Valg af ingredienser i Lemon Posset

En kort gennemgang af de få ingredienser som skal bruges til den skønne Lemon Posset dessert.

  • Piskefløde: Det er fløden, der giver den cremede konsistens.
  • Sukker: Sukkeret balancerer citronens syrlighed.
  • Citron (skal og saft): Her er det, magien sker. Citronen tilføjer den friskhed og det pift som jeg bare elsker! Er du til citrondessert, så MÅ du prøve denne opskrift!
  • Vaniljesukker: Prikken over i’et! Jeg bruger bare vaniljesukker, men for en dybere smag kan du også bruge en vaniljestang.
  • Udhulede citronskaller: Server din dessert i udhulede citronskaller! Det ser bare gennemført ud! Laver du desserten dagen før, vil jeg anbefale at lave dem i små skåle, da citronen godt kan give en besk smag hvis den står natten over.

Tip! Server desserten til påske, hvor den fine gule farve vil passer perfekt ind!

Ofte stillede spørgsmål om Lemon Posset

Kan jeg lave Lemon Posset i forvejen?

Absolut! Det er faktisk perfekt at lave dagen før, så den får tid til at sætte sig ordentligt. Dog vil jeg lave dem i glas, hvis jeg laver dem dagen før, så de ikke trækker besk smag over natten.

Hvor længe kan den holde sig?

I køleskabet kan den sagtens holde sig 2-3 dage. Bare dæk den til, så den ikke tager smag fra andre ting.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments