Citron birkes kage

Når foråret spirer og påsken nærmer sig, er der intet bedre end denne citronkage med birkes. Jeg ELSKER smagen af citron i kager og desserter, og denne citron kage er ikke nogen undtagelse. Her møder den syrlige smag af citrpn de knasende birkes – det er spot on! Uanset om du søger en lækker kage til påskefrokosten, en kage til eftermiddagshygge eller til dine gæster, så skuffer denne ikke!

citronkage med birkes
citronkage med birkes
citronkage med birkes

Citronkage med birkes

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 10 stykker

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter

Det skal du bruge

  • 240 g hvedemel
  • 260 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • ¾ tsk. salt
  • 3 æg
  • 160 ml smagsneutral olie
  • 160 ml citronsaft
  • 160 g creme fraiche 18%
  • 3 spsk. birkes

Smørcreme

  • 500 g floremelis
  • 300 g smør (stuetempereret)
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 5 spsk. citroonsat
  • revet citronskal fra én citron (økologisk)
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180° varmluft.
  • Bland mel, sukker, bagepulver, natron og salt sammen i en skål.
  • Kom herefter æg, olie og citronsaft deri og rør godt sammen.
  • Vend til slut creme fraiche og birkes i dejen med en dejskraber.
  • Fordel dejen i en smurt springform på 25 cm med bagepapir i bunden.
  • Bag midterst I ovnen ca. i 35 min.
  • Kagen afkøles helt og deles derefter i to bunde med en brødkniv. Tag forsigtigt bunden af med to paletknive.

Smørcreme

  • Pisk flormelis, smør og vanille godt sammen i en skål.
  • Tilføj citronsaft og skal.
  • Fordel smørcremen på den ene bund og kom den anden bund ovenpå.
  • Smør det sidste smørcreme på toppen og siderne.
  • Pynt evt. med citronskiver.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Valg af ingredienser i citronkage med birkes

Lidt om de ingredienser jeg bruger til denne citron kage med birkes.

  • Hvedemel: Grundstenen i enhver kage, der giver struktur.
  • Sukker: Tilføjer sødme, som balancerer citronens syrlighed.
  • Bagepulver & Natron: Disse hævemidler sikrer, at kagen bliver dejligt luftig.
  • Salt: En smule salt forstærker alle de andre smage.
  • Æg: Binder ingredienserne sammen og bidrager til kagens svampethed.
  • Smagsneutral olie: Sikrer at kagen forbliver fugtig længere.
  • Citronsaft: Er essensen af kagen, der giver den friske citronsmag.
  • Creme Fraiche: Tilføjer cremethed og bidrager også til en saftig konsistens.
  • Birkes: Tilføjer en let knasende tekstur og en delikat, nøddeagtig smag. Elsker kager med birkes!
  • Smørcreme ingredienser: En luftig og cremet frosting, også med smag af citron, som bare er prikken over iét.

Tips til en saftigere citronkage

For at sikre at din citronkage med birkes bliver så saftig og lækker som mulig, er her et par tips:

  1. Brug ægte citronsaft: Intet slår smagen af friskpresset citronsaft. Det giver kagen en frisk og autentisk smag, som jeg ikke synes, kan erstattes af koncentrat, som er lidt mere surt i smagen!
  2. Ikke overbag kagen: Det siger nok sig selv, når man bager kager, MEN, hold nøje øje med bagetiden. En overbagt kage mister sin saftighed og bliver tør…
  3. Lad kagen køle ned i formen: Efter bagning, giv kagen tid til at sætte sig i formen, før du tager den ud. Dette hjælper med at bevare fugtigheden.

Er skaden sket, og din kage er ved at blive liiidt tør, eller har du bare rester af kagen på tredjedagen, så kan den piftes op med lidt ekstra smørcreme.

Variationer af citronkage med birkes

Hvis du er vild med grundopskriften, kan du eksperimentere med at tilføje forskellige elementer for at variere opskriften lidt. Prøv for eksempel at tilføje en håndfuld friske eller frosne bær til dejen eller brug fx. hvid chokolade for en sødere variant.

Sæson for opskriften på citronkage

Selvom citronkage med birkes kan nydes året rundt, er den særligt populær omkring påsken. Den fine gule farve passer perfekt til foråret og påsken! Dog kan og skal den nydes året rundt, og kan være med til at bringe smule solskin ind på bordet, selv på de lidt grå og kedelige dage.

Tip! Prøv også min opskrift på Lemon Posset – en cremet og lækker citrondessert med kun 5 ingredienser!

citronkage med birkes

Kan jeg bruge andet end smagsneutral olie?

Ja, men vælg en olie med en mild smag for ikke at overvælde de andre smage i kagen.

Hvordan opbevarer jeg citronkagen bedst?

Citronkagen holder sig bedst i køleskabet, fordi den er smurt med smørcreme. Skal kagen serveres dagen efter, ville jeg vente med at smøre smørcreme på. Du kan også sagtens fryse bundene og tø dem op på køkkenbordet og så pynte med smørcreme inden servering.

Kan kagen fryses?

Ja, uden frosting kan citronkagen fryses i op til 3 måneder. Lad den tø op ved stuetemperatur, før servering.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments