Brownie Trifli
Brownie Trifli

ANNONCE: INDLÆGGET ER UDGIVET I SAMARBEJDE MED WHITEAWAY

Nem nytårsdessert i glas

Her får du mit bud på en nem og lækker dessert, som du kan imponere dine gæster med til nytårsaften! De fleste kan lide en klassisk god brownie, kan de ikke? I denne trifli serverer jeg små tern af brownie sammen med vaniljeis, flødeskum og friske bær – den perfekte kombi hvis du spørger mig! Jeg serverer den i små gennemsigtige glas, så man kan se desserten i lag. For at gøre det ekstra festligt, smider jeg en stjernkaster i ved servering!

Denne opskrift på brownie trifli giver en ret stor portion brownie, så du kan med fordel fryse resten af kagen ned, så du har til andre dage, hvor du bliver lidt lækkersulten!

TIP! Vil du se hvor nemt det er, så hop direkte ned og se min videoopskrift!

Brownie Trifli

Brownie Trifli

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Anretning 10 minutter
Samlet tid 1 time

Det skal du bruge

Brownie

  • 180 g mørk chokolade
  • 300 g smør
  • 250 g mel
  • 30 g kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 600 g blød brun farin
  • 4 æg

Derudover

  • vaniljeis
  • friske bær (blåbær, hindbær, brombær, jordbær)
  • flødeskum

Sådan gør du

Brownie

  • Tænd ovnen på 180° almindelig ovn.
  • Smelt smørret i en gryde ved lav varme og tilsæt også chokoladen og lad den smelte med. Rør det godt sammen. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt af.
    TIP! Har du en røremaskine der kan smelte direkte, så smid både chokolade og smør deri!
  • Pisk æg, brun farin og vaniljesukker sammen til en luftig konsistens.
  • Vend den smeltede og afkølede chokolade i æggemassen.
  • Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en anden skål og rør det derefter forsigtigt i skålen til de andre ingredienser.
  • Beklæd en bageform med bagepapir og hæld dejen i deri. Jeg bruger en form på ca. 36×27 cm.
  • Bag kagen i 30-35 minutter. Hold øje undervejs og brug en gaffel eller en metal/træpind til at stikke i kagen og se, om den er færdig. Da det er en brownie som skal have en lidt klistret konsistens, så skal der hænge lidt kagedej ved.
  • Lad kagen afkøle i formen inden du skærer den i firkanter. Jeg har her skåret 12 store stykke, men da det er en tung kage, kan du sagtens skære mindre stykker og dermed servere den til flere personer. Pynt evt. med flagesalt.

Anretning

  • Skær et stykke brownie ud i små tern og fordel det derefter i et glas sammen med en kugle vaniljeis, friske bær og flødeskum.
  • Forsæt til glasset er fyldt op!
  • Server med det samme og pynt evt. med en stjernekaster.

Emmas tips til opskriften

  • Forbered gerne din brownie dagen før, da den faktisk bare bliver endnu bedre af, at have stået natten over. 
  • Du kan nemt fryse din brownie ned, og tage et stykke op når du bliver lækkersulten. Du skal kun bruge ét stykke pr. servering, så du har nok noget til overs. 
  • Bagetiden skifter meget fra ovn til ovn. Da dette er en stor portion, giver jeg den ca. 35-40 minutter, men hold øje!
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Brownie Trifli
Brownie Trifli

Smelt din chokolade direkte i din røremaskine

Jeg bruger min røremaskine fra Kenwood til denne brownie opskrift. Den har både indbygget vægt, så jeg kan veje mine ingredienser af direkte i skålen, og så har den også en funktion, så den kan varme. Det vil sige, at jeg kan smelte min chokolade og smør direkte i skålen uden at det brænder på, hvilket gør det meget nemt og hurtigt at bikse en brownie sammen. Derudover, så er der også mindre opvask, og det kan vi jo godt lide, ikke! Se røremaskinen lige her!

Videoopskrift

Se hvordan du laver en festlig nytårsdessert herunder!

  1. Start med at lave din brownie og lad den køle helt af efterfølgende.
  2. Skær kagen ud i 12 store stykker og skær derefter de enkelte stykker ud i små tern (ét stykke brownie pr. person).
  3. Kom en kugle vaniljeis i et gennemsigtigt glas efterfulgt af ca. 2-3 tern brownie.
  4. Fordel en lille håndfuld friske bær i glasset sammen med flødeskum.
  5. Fortsæt til glasset er fyldt op!
  6. Pynt evt. med en stjernekaster, hvis du skal servere den fine dessert til nytårsaften.
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 304
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments