Bagværk,  Søde sager

Pistaciesnurrer med hvid chokolade og marcipan

Jeg er blevet helt tosset med at bage snurrer, så nu har jeg prøvet kræfter med pistaciesnurrer med hvid chokolade og marcipan – og det spiller bar’. Er du mere til smagen af kardemomme og citron, så kan du også prøve min opskrift på dem HER. Snurrerne er lavet med manitoba hvedemel fra Valsemøllen som er alle tiders til netop dette, da det gør dejen dejlig smidig og luftig så den nem kan snurres uden at sprække. Teknikken jeg bruger til at sno minesnurrer finder du via linket HER. Så mangler du et lille weekendbageprojekt så er dette mit bud til jer! God lørdag til jer alle:)

Pistaciesnurrer med hvid chokolade og marcipan

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t
Samlet tid1 t 35 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2,5 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. sukker
  • 500-530 g manitoba hvedemem (eller normal hveedemel)
  • 80 g blødt smør, i små tern

Pistaciefyld

  • 100 g marcipan, revet
  • 100 g hvid chokolade, finthakket
  • 100 g smør, blødt i tern
  • 60 g sukker
  • 50 g usaltede pistacienødder, finthakket

Sukkersirup

  • 50 g vand
  • 40 g sukker

Derudover

  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

Dej

  • Lun mælken i en gryde og rør gæren ud heri.
  • Har du en røremaskine, kom det da deri og tilsæt æg, sukker, salt og rør rundt (har du ikke, brug blot en elpisker og rør det sammen).
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen sammen til den er glat og smidig i ca. 10 minutter ved mellemste hastighed. Tilsæt evt. lidt mere mel hvis dejen er for klistret.
  • Ælt nu lidt efter lidt smøren ind i dejen og lad den derefter hævet tildækket i en time.

Pistaciefyld

  • Rør marcipan, chokolade, sukker, pistacienødder og smør sammen i en skål.
  • Rør kun til det lige netop er blandet. Lad ikke remoncen smelte, da fyldet da har nemmere ved at falde ud af snurrerne.

Sammensætning

  • Rul dejen ud til et rektangel på en størrelse på ca. 50 x 30 cm. på et meldrysset bord. Smør remoncen ud på hele dejen.
  • Fold den ene tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel over så dejen ligger i tre lag. Rul et par gange eller tre med kagerullen så den flades lidt ud.
  • Skær dejen i strimler af ca. 4-5 cm og skær derefter en linje igennem den enkelte strimmel uden at skære helt igennem. Der skal være "to ben" med ca. 1,5 cm. dej der gør at dejen stadig hænger sammen (se en video med teknikken jeg bruger øverst).
  • Sno dine snurrer og form dem derefter til snegle.
  • Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Pensel med et sammenpisket æg (tilsæt evt. lidt vand så den bliver lidt tyndere) og bag snurrerne i ovnen i 15-17 minutter ved 210 grader traditionel ovn afhængig af størrelsen.
  • Imens laver du din sukkersirup ved at bringe vand og sukker i kog imens du rører. Hold den varm indtil dine snurrer er færdige.
  • Når dine brandvarme snurrer tages ud af ovnen, pensler du dem straks med sukkersirup så de får en fin glans når de er kølet af.
  • Læg dine snurrer på en rist og lad dem køle af. Drys med pistacie.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering