Nem gulerodskage

Nem bradepandekage? – Ja så er du kommet til rette sted! Her får du min opskrift på en gulerodskage i brandepande, som du nemt og hurtigt kan bikse sammen.

Den er dejlig svampet, og så er den toppet med en lækker ostecreme med et strejf af citron, som lige sætter prikken over i’et. Du kan også toppe den med en lækker kaffeglasur. Se billede her.

Kagen er ideel til fødselsdage eller andre sammenkomster, da du nemt kan lave den dagen forinden og dermed have den klar. Faktisk så har den godt af lige at stå natten over, så den kan sætte sig.

Svampet og nem gulerodskage

Prøv også: min opskrift på squashkage med ostecreme <<

Svampet og nem gulerodskage.

Gulerodskage i bradepande

4,66 fra 20 bedømmelser
Antal: 30 stk. (stor bradepande)

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 50 minutter

Det skal du bruge

  • 575 g mørk brun farin
  • 3 dl smagsneutral olie
  • 8 æg
  • 525 g hvedemel
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 4 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. natron
  • 4 tsk. kanel
  • 2 tsk. kardemomme (kan undlades)
  • 500 g revet gulerod

Ostecreme

  • 50 g blødt smør i tern
  • 100 g neutral flødeost
  • 120 g flroemelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 citron, skallen herfra (ikke saften)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170° almindelig ovn.
  • Brun farin og olie piskes sammen i en stor skål.
  • Æg tilsættes lidt ad gangen imens der piskes. Pisk til massen er luftig og cremet.
  • Mel, bagepulver og krydderier sigtes ned i skålen, og det hele blandes sammen så der ikke er noget synligt mel.
  • Revet gulerod vendes forsigtig i.
  • Find et stor dyb bradepande og beklæd den med bagepapir. Jeg bruger blot den der passer ind i ovnen! Hæld dejen i formen, og bag nu kagen i ovnen 30-35 minutter. Mærk med en stikkepind eller gaffel om kagen er gennembagt.

Ostecreme

  • Pisk smørret luftigt i en skål i et par minutter. Hæld derefter flormelis, citronskal, vaniljesukker i og pisk kort videre. Tilsæt til sidst flødeost og pisk til du har en tyk og cremet ostecreme. Tilsæt evt. mere flormelis, hvis den er for tynd.
Kunne du lide opskriften?
4,66 fra 20 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
gulerodskage med kaffeglasur
gulerodskage med kaffeglasur

Her har jeg lavet en lækker og cremet kaffeglasur som topping på gulerodskagen. Opskriften på glasuren har jeg fundet hos Louise – find den her.

Prøv også min opskrift på…

Squashkage med ostecreme
Her får du en simpel opskrift på en squashkage med ostecreme. Den er nem at lave, og så er den perfekt, hvis der skal serveres kage til mange.
Gå til opskrift
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 329
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments