Nem gulerodskage i bradepande


Nem gulerodskage i bradepande
Antal: 30 stk. (stor bradepande)
Ingredienser
- 575 g mørk brun farin
- 3 dl smagsneutral olie
- 8 æg
- 525 g hvedemel
- 4 tsk. vaniljesukker
- 4 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. natron
- 4 tsk. kanel
- 2 tsk. kardemomme (kan undlades)
- 500 g revet gulerod
Ostecreme
- 50 g blødt smør i tern
- 100 g neutral flødeost
- 120 g flroemelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 citron, skallen herfra (ikke saften)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170 grader almindelig ovn.
- Brun farin og olie piskes sammen i en stor skål.
- Æg tilsættes lidt ad gangen imens der piskes. Pisk til massen er luftig og cremet.
- Mel, bagepulver og krydderier sigtes ned i skålen, og det hele blandes sammen så der ikke er noget synligt mel.
- Revet squash vendes forsigtig i.
- Find et stor dyb bradepande og beklæd den med bagepapir. Jeg bruger blot den der passer ind i ovnen! Hæld dejen i formen, og bag nu kagen i ovnen 30-35 minutter. Mærk med en stikkepind eller gaffel om kagen er gennembagt.
Ostecreme
- Pisk smørret luftigt i en skål i et par minutter. Hæld derefter flormelis, citronskal, vaniljesukker i og pisk kort videre. Tilsæt til sidst flødeost og pisk til du har en tyk og cremet ostecreme. Tilsæt evt. mere flormelis, hvis den er for tynd.