En fødselsdagskage

Når du søger efter den perfekte opskrift til en særlig lejlighed, er en kanelsnegle kage det helt rigtige svar! Denne opskrift kombinerer den lækre smag af kanelsnegle med festligheden af en kagemand, hvilket gør den ideel til fødselsdage, helligdage, eller bare en hyggelig weekend. Kanelsneglene har en blød og svampet tekstur og lækkert fyld af kanel og brun farin. Vær kreativ! Her har jeg lavet en kanelsnegle kagemand, men med lidt lakridsbånd kunne du hurtigt lave langt hår og dermed en kanelsnegledame

kanelsnegle kagemand
kanelsnegle kagemand
kanelsnegle kagemand

Kanelsnegle kagemand

Vær den første til at bedømme!

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 20 minutter

Det skal du bruge

Dejen

  • 2 dl lunken mælk
  • 25 g gær
  • 100 g sukker
  • 1 lille tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 tsk. kardemomme (kan undlades)
  • 500 g hvedemel (måske lidt mere/mindre)
  • 125 g blødt smør i tern
  • æg til pensling

Remonce

  • 125 g blødt smør
  • 125 g brun farin
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme

Glasur

  • flormelis
  • lidt kogende vand
  • sprøjtepose

Pynt

  • al din ynglingsslik

Sådan gør du

Dej

  • Lun mælken til den er lillefingervarm og opløs derefter gæren deri. Rør rundt, så der ingen klumper er. Hæld mælkeblandingen i en stor skål eller røremaskine.
  • Tilsæt sukker, salt og æg og kardemomme og rør det godt sammen.
  • Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt til en ensartet dej. Tilsæt derefter smør i små tern og ælt videre.
  • Ælt dejen godt, til den er glat og smidig. Jeg bruger min røremaskine og lader den stå i ca. 5 minutter ved mellem hastighed.
  • Kom et fugtigt viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time. Forbered nu din remonce.

Remonce

  • Bland smør, brun farin, kanel og kardemomme sammen i en skål med en gaffel.

Kanelsnegle

  • Når dejen har hævet skal du rulle den ud til et rektangel på et meldrysset bord (bare brug en smule mel).
  • Rul dejen så tyndt du kan, uden at der kommer huller i dejen.
  • Fordel remonce på hele dejen med en dejskraber.
  • Rul forsigtigt dejen sammen og skær den derefter i skiver på ca. 2-3 cm.
  • Placer kanelsneglene på en bageplade beklædt med bagepapir, og form dem som en kagemand eller dame. Det er nemmest at starte med at lave en cirkel af snegle, som udgør selve kroppen. Derefter kan du bygge ben og arme på. For at lave hovedet, skal du skære en snegl i dobbelt tykkelse og rulle den lidt flad. Har du lidt dej til overs, kan du sætte det på hovedet som hår.
  • Lad nu sneglene efterhæve under et fugtigt viskestykke i ca. 30 minutter.
  • Pensl kanelsneglene med et sammenpisket æg.
  • Bag sneglene ved 200° almindelig ovnvarme i ca. 15-20 minutter. Hold øje undervejs! Pas på, at de ikke brænder på, da der er forskel på vores ovne!
  • Lad sneglene køle af, og nyd dem derefter som de er eller med glasur.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan sagtens fryse dine kanelsnegle i en pose, så du nemt og hurtigt kan tage én op! Frys dem mens de stadig er lidt lune, så får du det bedste resultat! 
  • Kanelsnegle er allerbedst nybagte og altså samme dag som de er bagt. Skal du nyde dem et par dage efter, så ville jeg altid fryse dem ned og tage en op på selve dagen.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Valg af ingredienser i kanelsnegle kagemand

  • Dejen: Dejen på være grundlaget for enhver god kanelsnegle kagemand. Jeg tilføjer lidt kardemomme (valgfrit) til dejen, da jeg ELSKER smagen af kardemomme.
  • Remonce: Det er hjertet i en kanelsnegle kagemand. En god blanding af blødt smør, brun farin og kanel skaber en fyldig og smagfuld remonce. Her kan kardemomme også tilføjes for et ekstra pift.
  • Glasur: En simpel blanding af flormelis og kogende vand, som tilføjer den sidste søde finish til kagemanden. Kogende vand hjælper med at gøre glasuren mere fast, så den ikke løber!
  • Pynt: Her kan kreativiteten virkelig få frit løb. Brug af al din yndlingsslik til at dekorere kagemanden eller kagekonen, så den bliver unik!

TIP! Prøv også min opskrift på klassiske kanelsnegle.

Formning af din kagemand

Når du former din kagemand, kan du være så kreativ, som du ønsker. En sjov aktivitet er at involvere børnene i denne del, hvor de kan hjælpe med at forme dejen. Det jeg gør, det er at jeg starter med at lave en cirkel af snegle, som udgør selve kroppen. Derefter bygger jeg ben og arme på. For at lave hovedet, skal skærer jeg en snegl i dobbelt tykkelse og ruller den lidt flad. Har du lidt dej til overs, kan du sætte det på hovedet som hår.

kanelsnegle kagemand
kanelsnegle kagemand
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 399
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments