Nemme fastelavnsboller med creme og marcipan

Klassiske fastelavnsboller

Her får du min opskrift på nemme fastelavnsboller med creme og marcipan, som jeg laver år efter år. Jeg kan godt lidt at skifte lidt ud i fyldet, og denne gang har jeg også tilføjet hakkede mandler, chokoladeknapper og hakkede pistacienødder til nogle af dem. Dette kan sagtens undlades.

Jeg topper dem med forskellig farvet glasur, for at gøre dem endnu mere indbydende og festlige.

Nemme fastelavnsboller med creme og marcipan
Nemme fastelavnsboller med creme og marcipan
Nemme fastelavnsboller med creme og marcipan

Klassiske fastelavnsboller med creme og marcipanremonce

Vær den første til at bedømme!
Antal: 18 stk.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time 15 minutter
Samlet tid 2 timer

Det skal du bruge

Dej

  • 25 g gær
  • ½ dl lunket vand
  • 200 g smør, smeltet
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 4 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 9-10 dl hvedemel
  • 2 tsk. stødt kardemomme

Creme

  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 1/2 vaniljestang
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 2 dl mælk

Marcipan remonce

  • 100 g marcipan
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1,5 tsk. kanel

Glasur

  • kogende vand
  • floremelis
  • kakaopulver
  • evt. rød frugtfarve

Pynt/fyld (kan undlades)

  • hakkede mandler
  • hakkede pistaciekerner
  • chokoladeknapper
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

Dej

  • Smuldr gæren i en stor skål og rør den ud med lunkent vand (alternativt røremaskine).
  • Smelt smør i en gryde og hæld mælken i gryden.
  • Kom den smeltede smør og mælk ned i skålen med gær og rør rundt. Klæk æggene i og rør igen.
  • Tilsæt sukker, kardemomme og salt og rør melet i lidt efter lidt indtil det slipper skålen. Har du en røremaskine, er det en fordel at lade dejen røre i 5-10 minutter ved mellem hastighed. Så bliver den god og dejlig elastisk at arbejde med. Lad dejen hæve tildækket under et rent viskestykke i 45-60 minutter og lav nu din marcipanremonce og din creme.
  • Efter dejen er hævet, del da dejen i 2 klumper og rul dem ud til to firkanter. Lav ca. 9 firkanter (3 mm tyk) af hver klump og fordel creme og marcipan remonce på dem. Bland dem, og lav nogle kun med creme, nogle kun med marcipanremonce og nogle med begge. Tilsæt evt. også chokoladeknapper, grofthakkede mandler og pistaciekerner til nogle af dem.
  • Fold hjørne sammen af to omgange som en lille pakke og læg dem på en bageplade med foldningen nedad og lad dem efterhæve i ca. 45 minutter lunt under et rent viskestykke.
  • Bag i ovnen i 12-15 minutter ved 175 grader varmluft og lad dem køle helt af inden du kommer glasur på og pynter dem.

Creme

  •  Pisk æg, sukker, vaniljesukker og majsstivelse sammen i en lille gryde.
  • Bring gryden langsomt i kog, imens du tilsætter mælk lidt efter lidt. Bliv ved med at røre og tag cremen af varmen når den føles tyk. Lad creme køle af i køleskabet.

Marcipanremonce

  • Rør marcipan, smør, sukker og kanel sammen til en ensartet remonce.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments