Klejner med citron

Klejner er lig med jul, er du enig? Bag dine egne klejner – det er ikke så svært som man måske skulle tro, og så smager de skønt! Det er en af mine favorit julekager, specielt fordi jeg kommer masser af revet citronskal i, og det er en smag jeg elsker. Dette kan selvfølgelig også undlades.

Dejen er hurtig at bikse sammen og der skal ikke bruges særligt mange ingredienser. Der hvor det måske bliver lidt spændende, er når dejen skal rulles ud. Her bruger jeg en klejnerulle, og så går det super nemt. Derefter skal de lynkoges i palminolie, og så er de klar til at spise.

Klik her for andre ideer til julegodter.

hjemmelavede klejner til jul
Klejner 2

Klejner

Vær den første til at bedømme!
Antal: 75 stk. (ca)

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hviletid 25 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter

Det skal du bruge

  • 125 g smør (skåret i små stykker)
  • 250 g sukker
  • 1 spsk. fløde
  • 4 æg (stuetemperatur)
  • reven skal af én citron (økologisk)
  • ½ tsk. hjortetakssalt
  • 500 g hvedemel
  • 500 g palmin til kogning af klejner

Sådan gør du

  • Pisk blødt smør og sukker sammen. Tilsæt derefter æg og fløde og pisk igen. Tilsæt også citronskal og hjortetaksalt. Afslut med at sigte hvedemel i dejen. Ælt det hele godt sammen, til du har en ensartet dej. Lad den stå på køl i køleskabet i ca. 25 minutter.
  • Del dejen i to og rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant. Da der er meget dej, er det nemmest at dele den i to og forme i 2 omgange.
  • Jeg bruger en klejnerulle til at forme mine klejner da det er nemmest (kan købes i kop og kande). Skær din dej ud og vrid så dine klejner ved at tage den ene ende og hive den gennem hullet. Fortsæt til al dej er brugt. Måske du skal samle dejen igen et par gange eller 3, så du får brugt det hele.
    Alternativt kan en klejnespore bruges, her skal du blot selv skære formen ud.
  • Varm palmin op i en gryde til 170 grader og kog klejnerne lidt efter lidt, til de er gyldenbrune. Brug en hulske til at fiske dem op, så du ikke får for meget olie med. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Opbevar dem i en tætlukket beholder (når det er kølet HELT af) eller kom dem i fryseren og tag dem op du vil bruge lidt efter lidt. Pak dem ind i sølvpappir og lun dem i ovnen.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 251
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments