Bagværk

Klejner

Klejner

Forb. tid30 min
Tilb. tid20 min
Hviletid25 min
Antal: 75 stk. (ca)

Ingredienser

  • 125 g smør (skåret i små stykker)
  • 250 g sukker
  • 1 spsk. fløde
  • 4 æg (stuetemperatur)
  • reven skal af én citron (økologisk)
  • 1/2 tsk. hjortetakssalt
  • 500 g hvedemel
  • 500 g palmin til kogning af klejner

Sådan gør du

  • Pisk blødt smør og sukker sammen. Tilsæt derefter æg og fløde og pisk igen. Tilsæt også citronskal og hjortetaksalt. Afslut med at sigte hvedemel i dejen. Ælt det hele godt sammen, til du har en ensartet dej. Lad den stå på køl i køleskabet i ca. 25 minutter.
  • Del dejen i to og rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant. Da der er meget dej, er det nemmest at dele den i to og forme i 2 omgange.
  • Jeg bruger en klejnerulle til at forme mine klejner da det er nemmest (kan købes i kop og kande). Skær din dej ud og vrid så dine klejner ved at tage den ene ende og hive den gennem hullet. Fortsæt til al dej er brugt. Måske du skal samle dejen igen et par gange eller 3, så du får brugt det hele.
    Alternativt kan en klejnespore bruges, her skal du blot selv skære formen ud.
  • Varm palmin op i en gryde til 170 grader og kog klejnerne lidt efter lidt, til de er gyldenbrune. Brug en hulske til at fiske dem op, så du ikke får for meget olie med. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Opbevar dem i en tætlukket beholder (når det er kølet HELT af) eller kom dem i fryseren og tag dem op du vil bruge lidt efter lidt. Pak dem ind i sølvpappir og lun dem i ovnen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering