Buddha bowl med hvidløgsris

Buddha bowl med hvidløgsris og sød chilimarineret kød
Buddha bowl med hvidløgsris og sød chilimarineret kød

Lækker buddha bowl

Simpel, lækker og sund buddha bowl med hvidløgsris og sød chilimarineret svinekød! En skøn hverdagsret, som hurtigt og nemt kan laves. Jeg bruger de grøntsager jeg lige har i køleskabet – her har jeg brugt avocado, cherry tomater, hjertesalat og lynsyltede rødløg.

Har du prøvet hvidløgsris? Det er faktisk vildt lækkert, og pepper lige de ellers til tider kedelige ris lidt op. Alt du skal gøre er, at at sautere hvidløg i lidt smør og olie, og derefter koge dine ris heri. Derefter steger du en dåse majs på panden og blander dem i risene sammen med frisk persille.

Prøv også: min opskrift på wok-bowl med sød chili marineret skinkekød <<

buddha bowl med chilimarineret kød

Buddha bowl med hvidløgsris

Vær den første til at bedømme!
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

Hvidløgsris med majs og persille

  • 1 fed hvidløg, presset
  • 150 g jasminris
  • 300 ml vand
  • 1 spsk. smør
  • olivenolie
  • salt
  • ½ dåse majs
  • 2 håndfulde frisk persille, hakket

Sød chilimarineret svinekød

  • 300 g svineschnitzel, skåret i tern
  • 3 spsk. sød chili sauce
  • 3 spsk. soya sauce
  • 3 cm. frisk ingefær, skrællet og revet
  • ½ lime, saften herfra

Lynsyltede rødløg

  • 1 stort rødløg
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. sukker
  • salt og peber

Dressing

  • 3 spsk. miracle whip
  • 1 tsk. siracha sauce
  • lidt vand

Derudover

  • cherrytomater
  • avocado
  • hjertesalat
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

Hvidløgsris med majs og persille

  • Smelt smør i en gryde med lidt olie.
  • Sautér hvidløg og tilsæt derefter vand, ris og salt. Bring det i kog og skru ned for varmen og lad det småkoge under log i ca. 12 minutter.
  • Tag gryden af varmen og lad det hvile under låg i 10 ca. minutter.
  • Opvarm en pande med lidt olie og steg majsene i 3-4 minutter. Bland dem i risene sammen med frisk persille.

Lynsyltede rødløg

  • Skær rødløg ud i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld hvidvinseddike, sukker og vand i skålen og rør rundt. Lad dem trække imens resten af maden bliver klar.

Sød chilimarineret svinekød

  • Bland sød chilisauce, soyasauce, friskrevet ingefær og lime i en skål.
  • Varm en pande op til høj varme og smid lidt olie på. Brun kødet af, og tilsæt så din marinade. Steg til det er gennemstegt.

Dressing

  • Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.

Sammensætning

  • Fordel ris, rødløg, tomat, avocado og salat i to skåle. Top med dressing.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
buddha bowl med chilimarineret kød
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 302
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments