Bowl med hvidløgsris og sød chilimarineret kød

Bowl med hvidløgsris og sød chilimarineret kød
Antal: 2 personer
Ingredienser
Hvidløgsris med majs og persille
- 2 fed hvidløg, presset
- 300 g jasminris
- 600 ml vand
- 1 spsk. smør
- olivenolie
- salt
- 1 dåse majs
- 2 håndfulde frisk persille, hakket
Sød chilimarineret svinekød
- 300 g svineschnitzel, skåret i tern
- 3 spsk. sød chili sauce
- 3 spsk. soya sauce
- 3 cm. frisk ingefær, skrællet og revet
- ½ lime, saften herfra
Lynsyltede rødløg
- 1 stort rødløg
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. vand
- 1 spsk. sukker
- salt og peber
Dressing
- 3 spsk. miracle whip
- 1 tsk. siracha sauce
- lidt vand
Derudover
- cherrytomater
- avocado
- hjertesalat
Sådan gør du
Hvidløgsris med majs og persille
- Smelt smør i en gryde med lidt olie.
- Sautér hvidløg og tilsæt derefter vand, ris og salt. Bring det i kog og skru ned for varmen og lad det småkoge under log i ca. 12 minutter.
- Tag gryden af varmen og lad det hvile under låg i 10 ca. minutter.
- Opvarm en pande med lidt olie og steg majsene i 3-4 minutter. Bland dem i risene sammen med frisk persille.
Sød chilimarineret svinekød
- Bland sød chilisauce, soyasauce, friskrevet ingefær og lime i en skål.
- Skær kødet i mindre stykker og kom dem i skålen med marinade.
- Lad gerne kødet trække i marinaden i et par timer (behøves dog ikke). Varm en pande godt op og steg kødet til det er gennemstegt.
Lynsyltede rødløg
- Skær rødløg ud i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld hvidvinseddike, sukker og vand i skålen og rør rundt. Lad dem trække imens resten af maden bliver klar.
Dressing
- Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.
Sammensætning
- Fordel ris, rødløg, tomat, avocado og salat i to skåle. Top med dressing.