Bagt buddha bowl

Bagt buddha bowl
Antal: 4 personer
Ingredienser
Bagte grøntsager i krydderurtemarinade
- ½ selleri, skrællet og i tern
- 200 cherry tomater
- 1 squash, i tern
- 150 g champignon, i grove skiver
- 3 håndfulde krydderurter, finthakket (eks. basilikum, persille, purløg, mynte)
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 citron, saften herfra
- olivenolie
- salt og peber
Barbecue marinerede kikærter
- 1 dåse kikærter
- 3 spsk. barbecue sauce
- 2 spsk. olivenolie
- salt og peber
Lynsyltede rødløg
- 1 stort rødløg
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. vand
- 1 spsk. sukker
- salt og peber
Derudover
- quinoa eller bulgur
- orange hummus eller ærtepure (se link øverst)
- feta i tern (bag det evt. i ovnen med grøntsagerne)
Sådan gør du
Bagte grøntsager i krydderurtemarinade
- Bland krydderurter, olie, hvidløg, citron, salt og peber i en skål.
- Fordel grøntsagerne på to bageplader med bagepapir og hæld marianden over. Bland det hele godt rundt.
- Bag i ovnen ved 200 grader varm luft i ca. 20 minutter, eller til sellerien er mør. Vend undervejs.
Barbecue marinerede kikærter
- Dræn kikærterne for vand og bland dem i en skål med barbecue, olie, salt og peber. Bag i ovnen i 10-15 minutter eller til de er sprøde. Det kan være smart at sætte ovnen på grill til sidst, så bliver de dejlig sprøde.
Lynsyltede rødløg
- Skær rødløg ud i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld hvidvinseddike, sukker og vand i skålen og rør rundt. Lad dem trække imens resten af maden bliver klar.
Anretning
- Kog quinoa efter anvisning på pakken og anret dine grøntsager i skåle sammen med kikærter, rødløg, feta og hummus.
