Orange hummus med gulerod og sød kartoffel

Orange hummus med gulerod og sød kartoffel
Orange hummus med gulerod og sød kartoffel

Cremet hummus i ovn

Her får du opskriften på en anderledes hummus! Jeg kalder den orange hummus med gulerod og sød kartoffel. Til forskel fra en klassisk hummus, så bager jeg alle ingredienser i ovnen, hvorefter jeg blender dem med kikærter. Den får masser af smag fra citron, hvidløg og chili, og så får den en skøn konsistens fra mandlerne, som også kommer med i ovnen.

Hummus kan bruges på mange måder! Brug den som dip til grøntsagsstave, i en buddha bowl, som smørelse i en sandwich eller på lune fladbrød.

Orange hummus med gulerod og sød kartoffel 3

Hummus med gulerod og sød kartoffel

Vær den første til at bedømme!
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter

Det skal du bruge

  • 2 gulerødder, skrællet og i tern
  • 130 g sød kartoffel, skrællet og i tern
  • 5 fed hvidløg, pillet og hele
  • ½ økologisk citron, skåret i skiver
  • 50 g mandler
  • ½ frisk chili (el 1 tsk. chilipulver/flager)
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dåse kikærter (120 g drænet vægt)
  • ½ dl koldt vand
  • 1 tsk. sambal oelek (kan undlades)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoffel og gulerod og skær dem i tern. Kom dem i et ildfast fad.
  • Skær citronen i skiver og pres saften i fadet. Læg også skiverne i fadet.
  • Hak chili fint og kom det i fadet sammen med hele pillede hvidløg og mandler.
  • Hæld olivenolie i fadet og få det hele blandet godt rundt. Krydder med salt og peber.
  • Bag i ovnen i 40 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Pil citronskiverne fra og kom det hele i en foodprocesser eller minihakker sammen med kikærter, sambal oelek og vand. Blend til du får en cremet masse, og tilsæt evt. en smule mere olie og/eller vand undervejs til du får den rette konsistens.
  • Ønsker du din hummus stærkere og med mere smag, tilsæt da et friskpresset hvidløg (det afhænger af hvor stærke dine hvidløg er). Smag til med salt og peber.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Orange hummus af ovnbagte søde kartofler, gulerødder, mandler, citron og hvidløg. Brug den som dip til grøntsagsstave eller som smørelse i en sandwich eller på lune fladbrød. Alt du skal gøre er, at bage det hele i ovnen og blende det sammen med kikærter. Det var alt herfra, velbekom!
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 334
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments