Frokost & aftensmad

Fladbrød med orange hummus, spidskålsalat, bagt sellerisalat og krydret okseinderlår

Med besøg fra mutti henover weekenden, har der været lidt ekstra kælen for maden i det århusianske køkken. Lørdagsmenuen bestod af hjemmelavede pandestegte fladbrød med lækkert krydret fyld. Vi lavede en orange hummus bestående af gulerod, sød kartoffel og kikærter. Derudover består den af en simpel rød spidskålssalat og krydret okseindelår – en ret jeg varmt kan anbefale! Sidder du ikke inde med en omgang okseinderlår, kan du også bruge falafler, kylling eller oksekød. Jeg har lavet denne skønne menu et par gange nu, og anden gang tilføjede jeg også en quinoasalat med bagt selleri. Se billeder nederst! Det var alt herfra, velbekom!

Fladbrød med orange hummus, spidskålsalat og krydret okseinderlår

Forb. tid45 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 30 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

Krydret okseinderlår

  • 500 g okseinderlår (i tynde skriver)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. cayennepeber
  • salt og peber
  • ½ dl olivenolie

Fladbrød (10-12 stk)

  • 50 g gær
  • 6 dl vand
  • 6 spsk. olivenolie
  • 800-900 g hvedemel
  • 3 tsk. salt
  • smagsneutral olie til stegning

Orange hummus

  • 2 gulerødder, skrællet og i skiver
  • 130 g sød kartoffel, skrællet og i tern
  • 3 fed hvidløg, hele
  • 2 fed hvidløg, presset
  • ½ økologisk citron, i skiver
  • ½ frisk chili (el 1 tsk. chilipulver/flager)
  • 50 g mandler
  • salt og peber
  • olivenolie
  • 1 tsk. samal oelek (kan undlades)
  • ½ dåse kikærter, (120 g drænet vægt)
  • ½ dl koldt vand

Rød spidskålsalat

  • ½ spidskål
  • 1 rødløg
  • 3 gulerodder, revet

Variant 2 (samme som ovenstående, tilføj blot quinoasalat med bagt selleri)

    Quinoasalat med bagt selleri

    • 1 knoldselleri
    • olivenolie
    • tørret timian
    • salt og peber
    • 3 dl edemamebønner
    • 200 g quinoa

    Sådan gør du

    Krydret okseinderlår

    • Skær kødet i tynde skiver og kom det i en bøtte med presset hvidløg, olie og krydderier.
    • Lad det trække i en time, gerne mere.
    • Steg på panden til kødet bliver gyldent.

    Fladbrød (10-12 stk)

    • Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie.
    • Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til den er glat og smidig. Har du en røremaskine, rør da ved mellem hastighed i ca. 6 minutter.
    • Lad dejen hæve tildækket og lunt i en time.
    • Del dejen i 12 klumper og rul dem til kugler. Rul dem flade med en kagerulle (gerne meget flade med en diameter på ca. 20 cm., så sørg for at drysse godt med mel på bordet).
    • Varm en pande op ved middel til høj varme med godt med olie. Bag dine brød et ad gangen til de bobler op og bliver gyldne (ca. 2 minutter på hver side).
    • Hold dine brød varme og bløde i et rent viskestykke i mens du laver resten.

    Orange hummus

    • Skær gulerod og kartoffel i grove stykker og kom dem i et ildfast fad. Skær også citronen i skiver og pres saften ned i fadet. Læg også skiverne i.
    • Hak chili fint og kom det i fadet sammen med hele pillede hvidløg og mandler. Kom også de pressede hvidløg i.
    • Hæld olie i fadet og få det hele blandet godt rundt. Drys med salt og peber.
    • Bag i ovnen i 40 minutter ved 200 grader varm luft.
    • Pil citronskiverne fra og kom det hele i en foodprocesser eller minihakker sammen med kikærter, sambal oelek, vand og et skvis olie.
    • Blend til du får en cremet masse, og tilsæt olie og/eller vand undervejs til du får den rette konsistens. Ønsker du den stærkere og med mere smag, tilsæt da et friskpresset hvidløg mere. Smag til med salt og peber.

    Rød spidskålsalat

    • Snit rødkål fint og riv gulrod.
    • Kom det i en skål med finthakket rødløg.

    Anretning

    • Anret dine lune fladbrød med hummus, spidskålsalat og dit krydrede kød. Top med frisk persille.

    Quinoasalat med bagt selleri

    • Skræl og skyld knoldselleri og skær den i små tern. Dryp med olie og drys med timian, salt og peber. Bag i ovnen ved 200 grader i 20 minutter eller til de er møre. Køl af.
    • Kog quinoa efter anvisning på pakken og lad det køle af.
    • Tø edemamebønner op og kom det i en skål sammen med bagt knoldselleri og quinoa. Smag til med salt og peber.

    Leave a Reply

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering