Frokost & aftensmad

Fladbrød med orange hummus, spidskålsalat, bagt sellerisalat og krydret okseinderlår

Med besøg fra mutti henover weekenden, har der været lidt ekstra kælen for maden i det århusianske køkken. Lørdagsmenuen bestod af hjemmelavede pandestegte fladbrød med lækkert krydret fyld. Vi lavede en orange hummus bestående af gulerod, sød kartoffel og kikærter. Derudover består den af en simpel rød spidskålssalat og krydret okseindelår – en ret jeg varmt kan anbefale! Sidder du ikke inde med en omgang okseinderlår, kan du også bruge falafler, kylling eller oksekød. Jeg har lavet denne skønne menu et par gange nu, og anden gang tilføjede jeg også en quinoasalat med bagt selleri. Se billeder nederst! Det var alt herfra, velbekom!

Fladbrød med orange hummus, spidskålsalat og krydret okseinderlår

Forb. tid45 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 30 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

Krydret okseinderlår

  • 500 g okseinderlår (i tynde skriver)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. cayennepeber
  • salt og peber
  • ½ dl olivenolie

Fladbrød (10-12 stk)

  • 50 g gær
  • 6 dl vand
  • 6 spsk. olivenolie
  • 800-900 g hvedemel
  • 3 tsk. salt
  • smagsneutral olie til stegning

Orange hummus

  • 2 gulerødder, skrællet og i tern
  • 130 g sød kartoffel, skrællet og i tern
  • 5 fed hvidløg, pillet og hele
  • ½ økologisk citron, i skiver
  • 50 g mandler
  • ½ frisk chili (el 1 tsk. chilipulver/flager)
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dåse kikærter, (120 g drænet vægt)
  • ½ dl koldt vand
  • 1 tsk. samal oelek (kan undlades)
  • salt og peber

Rød spidskålssalat

  • ½ rød spidskål
  • 1 rødløg
  • 3 gulerodder, revet

Sådan gør du

Krydret okseinderlår

  • Skær kødet i tynde skiver og kom det i en bøtte med presset hvidløg, olie og krydderier.
  • Lad det trække i en time, gerne mere.
  • Steg på panden til kødet bliver gyldent.

Fladbrød (10-12 stk)

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til den er glat og smidig. Har du en røremaskine, rør da ved mellem hastighed i ca. 6 minutter.
  • Lad dejen hæve tildækket og lunt i en time.
  • Del dejen i 12 klumper og rul dem til kugler. Rul dem flade med en kagerulle (gerne meget flade med en diameter på ca. 20 cm., så sørg for at drysse godt med mel på bordet).
  • Varm en pande op ved middel til høj varme med godt med olie. Bag dine brød et ad gangen til de bobler op og bliver gyldne (ca. 2 minutter på hver side).
  • Hold dine brød varme og bløde i et rent viskestykke i mens du laver resten.

Orange hummus

  • Skræl kartoffel og gulerod og skær dem i tern. Kom dem i et ildfast fad.
  • Skær citronen i skiver og pres saften i fadet. Læg også skiverne i fadet.
  • Hak chili fint og kom det i fadet sammen med hele pillede hvidløg og mandler.
  • Hæld olivenolie i fadet og få det hele blandet godt rundt. Krydder med salt og peber.
  • Bag i ovnen i 40 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Pil citronskiverne fra og kom det hele i en foodprocesser eller minihakker sammen med kikærter, sambal oelek og vand. Blend til du får en cremet masse, og tilsæt evt. en smule mere olie og/eller vand undervejs til du får den rette konsistens.
  • Ønsker du din hummus stærkere og med mere smag, tilsæt da et friskpresset hvidløg (det afhænger af hvor stærke dine hvidløg er). Smag til med salt og peber.

Rød spidskålssalat

  • Snit rødkål fint og riv gulrod.
  • Kom det i en skål med finthakket rødløg.

Anretning

  • Anret dine lune fladbrød med hummus, spidskålsalat og dit krydrede kød. Top med frisk persille.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering