Vil du følge med? 👇
Fladbrød med hummus og krydret oksekød
De lækreste fladbrød
Fladbrød med hummus og krydret oksekød er en fantastisk weekendmenu for hele familien! Jeg laver den lækreste orange hummus på bagte gulerødder, bagt sød kartoffel, mandler og en masse hvidløg. Derudover fylder jeg dem med krydret okseindelår og en simpel rød spidskålssalat.
Jeg er vild med denne slags byg selv-fladbrød hvor fyldet kan varieres. Du kan fx også prøve at lave dem med hjemmelavet haydari eller fetacreme, grillet kylling og grønt.
Prøv også min opskrift på græske fladbrød med grillede grøntsager <<
Fladbrød med hummus og krydret oksekød
Antal: 6 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Fladbrød (se link øverst)
Krydret okseinderlår
- 500 g okseinderlår (i tynde skriver)
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. cayennepeber
- salt og peber
- ½ dl olivenolie
Orange hummus
- 2 gulerødder, skrællet og i tern
- 130 g sød kartoffel, skrællet og i tern
- 5 fed hvidløg, pillet og hele
- ½ økologisk citron, i skiver
- 50 g mandler
- ½ frisk chili (el 1 tsk. chilipulver/flager)
- ½ dl olivenolie
- ½ dåse kikærter, (120 g drænet vægt)
- ½ dl koldt vand
- 1 tsk. samal oelek (kan undlades)
- salt og peber
Rød spidskålssalat
- ½ rød spidskål
- 1 rødløg
- 3 gulerodder, revet
Sådan gør du
Krydret okseinderlår
- Skær kødet i tynde skiver og kom det i en bøtte med presset hvidløg, olie og krydderier.
- Lad det trække i en time, gerne mere.
- Steg på panden til kødet bliver gyldent.
Orange hummus
- Skræl kartoffel og gulerod og skær dem i tern. Kom dem i et ildfast fad.
- Skær citronen i skiver og pres saften i fadet. Læg også skiverne i fadet.
- Hak chili fint og kom det i fadet sammen med hele pillede hvidløg og mandler.
- Hæld olivenolie i fadet og få det hele blandet godt rundt. Krydder med salt og peber.
- Bag i ovnen i 40 minutter ved 200 grader varmluft.
- Pil citronskiverne fra og kom det hele i en foodprocesser eller minihakker sammen med kikærter, sambal oelek og vand. Blend til du får en cremet masse, og tilsæt evt. en smule mere olie og/eller vand undervejs til du får den rette konsistens.
- Ønsker du din hummus stærkere og med mere smag, tilsæt da et friskpresset hvidløg (det afhænger af hvor stærke dine hvidløg er). Smag til med salt og peber.
Rød spidskålssalat
- Snit rødkål fint og riv gulrod.
- Kom det i en skål med finthakket rødløg.
Anretning
- Anret dine lune fladbrød med hummus, spidskålsalat og dit krydrede kød. Top med frisk persille.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere