Fladbrød med hummus og krydret oksekød

De lækreste fladbrød

Fladbrød med hummus og krydret oksekød er en fantastisk weekendmenu for hele familien! Jeg laver den lækreste orange hummus på bagte gulerødder, bagt sød kartoffel, mandler og en masse hvidløg. Derudover fylder jeg dem med krydret okseindelår og en simpel rød spidskålssalat.

Jeg er vild med denne slags byg selv-fladbrød hvor fyldet kan varieres. Du kan fx også prøve at lave dem med hjemmelavet haydari eller fetacreme, grillet kylling og grønt.

Fladbrød med hummus og krydret oksekød

Prøv også min opskrift på græske fladbrød med grillede grøntsager <<

Fladbrød med hummus og krydret oksekød

Fladbrød med hummus og krydret oksekød

Vær den første til at bedømme!
Antal: 6 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter

Det skal du bruge

Fladbrød (se link øverst)

    Krydret okseinderlår

    • 500 g okseinderlår (i tynde skriver)
    • 2 fed hvidløg
    • 1 tsk. spidskommen
    • 1 tsk. cayennepeber
    • salt og peber
    • ½ dl olivenolie

    Orange hummus

    • 2 gulerødder, skrællet og i tern
    • 130 g sød kartoffel, skrællet og i tern
    • 5 fed hvidløg, pillet og hele
    • ½ økologisk citron, i skiver
    • 50 g mandler
    • ½ frisk chili (el 1 tsk. chilipulver/flager)
    • ½ dl olivenolie
    • ½ dåse kikærter, (120 g drænet vægt)
    • ½ dl koldt vand
    • 1 tsk. samal oelek (kan undlades)
    • salt og peber

    Rød spidskålssalat

    • ½ rød spidskål
    • 1 rødløg
    • 3 gulerodder, revet
    Indkøbsliste – SMS

    Sådan gør du

    Krydret okseinderlår

    • Skær kødet i tynde skiver og kom det i en bøtte med presset hvidløg, olie og krydderier.
    • Lad det trække i en time, gerne mere.
    • Steg på panden til kødet bliver gyldent.

    Orange hummus

    • Skræl kartoffel og gulerod og skær dem i tern. Kom dem i et ildfast fad.
    • Skær citronen i skiver og pres saften i fadet. Læg også skiverne i fadet.
    • Hak chili fint og kom det i fadet sammen med hele pillede hvidløg og mandler.
    • Hæld olivenolie i fadet og få det hele blandet godt rundt. Krydder med salt og peber.
    • Bag i ovnen i 40 minutter ved 200 grader varmluft.
    • Pil citronskiverne fra og kom det hele i en foodprocesser eller minihakker sammen med kikærter, sambal oelek og vand. Blend til du får en cremet masse, og tilsæt evt. en smule mere olie og/eller vand undervejs til du får den rette konsistens.
    • Ønsker du din hummus stærkere og med mere smag, tilsæt da et friskpresset hvidløg (det afhænger af hvor stærke dine hvidløg er). Smag til med salt og peber.

    Rød spidskålssalat

    • Snit rødkål fint og riv gulrod.
    • Kom det i en skål med finthakket rødløg.

    Anretning

    • Anret dine lune fladbrød med hummus, spidskålsalat og dit krydrede kød. Top med frisk persille.
    Kunne du lide opskriften?
    Vær den første til at bedømme!

    (Ris og ros er altid velkommen!)

    Pin Del Print
    Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
    Fladbrød med hummus og krydret oksekød
    Del med nogen du holder af
    Emma Olsen
    Emma Olsen

    Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

    Indlæg: 325
    Abonner
    Giv besked om
    Opskriftsvurdering




    Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

    0 Kommentarer
    Inline Feedbacks
    View all comments