Vil du følge med? 👇
Salat med feta og oliven
Sprød salat
Denne forfriskede salat med feta og oliven er en nem og simpel salat, der både kan serveres til forret med lækkert brød til, som en let frokost eller som tilbehør til aftensmaden.
Salaten består som nævnt af feta og oliven, og for at tilføje endnu mere smag og tekstur, tilføjes solmodne tomater, agurk og rødløg. For ekstra sprødhed tilføjer jeg hjemmelavede saltmandler. Disse kan du sagtens købe dig til i et supermarked.
For at binde salaten sammen, og give et lille twist af syre, tilføjer jeg en balsamico glace kogt op på almindelig balsamico eddike.

Ved at koge den klassiske balsamico eddike op til en glace, får du en tykkere og meget mere cremet konsistens, som kan hældes over salaten, uden at gøre salaten for vandet. Vil du ikke lave din egen, kan du købe dig til en. Er du mere til en klassisk olie eddike dressing, så prøv min opskrift på græsk salat!
TIP: Mangler du inspiration til andre salatopskrifter, så se alle mine opskrifter på salater lige her!

Salat med feta og oliven
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Salat
- 250 g små tomater
- ½ agurk
- ½ rødløg
- 100 g fetaost
- 70 g grønne oliven (eller sorte)
- 100 g frisk salat (fx feldsalat eller hjertesalat)
- 30 g saltede mandler (se link i tekst)
Balsamico glace
- 250 ml balsamico eddike
- evt. lidt flagesalt
Sådan gør du
Salat
- Halver tomaterne og kom dem i en skål eller et fad.
- Halver agurken på langs, og brug en teske til at skrabe kernerne ud. På denne måde undgår du, at agurken væsker for meget i salaten. Skær agurken i skiver og kom dem i skålen til tomaterne.
- Skær rødløg i tynde både og kom også dem i skålen. Bland det godt sammen.
- Top salaten med feta (salatost) og oliven.
Balsamico glace
- Hæld balsamico eddike i en lille gryde og lad det langsomt koge op. Rør undervejs, så det ikke brænder på.
- Lad den småsimre i ca. 10 minutter, eller til den bliver tyk og cremet og nærmest har en karamelliseret konsistens.
- Lad den køle af, og hæld den derefter over salaten. Gem resten af glacen i et skoldet glas, og opbevar i køleskabet.
Emmas tips til opskriften
- Opbevar resten af din balsamico glace i et skoldet glas, og opbevar i køleskabet.
- Salaten er bedst, hvis du nyder den på dagen, men den kan godt holde sig i et par dage i køleskabet.
- Brug gerne solmodne tomater med masser af god smag! Lad ikke tomaterne stå i køleskabet, men opbevar dem på køkkenbordet, indtil du skal bruge dem.

