Sprød salat

Denne forfriskede salat med feta og oliven er en nem og simpel salat, der både kan serveres til forret med lækkert brød til, som en let frokost eller som tilbehør til aftensmaden.

Salaten består som nævnt af feta og oliven, og for at tilføje endnu mere smag og tekstur, tilføjes solmodne tomater, agurk og rødløg. For ekstra sprødhed tilføjer jeg hjemmelavede saltmandler. Disse kan du sagtens købe dig til i et supermarked.

For at binde salaten sammen, og give et lille twist af syre, tilføjer jeg en balsamico glace kogt op på almindelig balsamico eddike.

Sprød salat med feta, oliven, tomat og balsamico glace

Ved at koge den klassiske balsamico eddike op til en glace, får du en tykkere og meget mere cremet konsistens, som kan hældes over salaten, uden at gøre salaten for vandet. Vil du ikke lave din egen, kan du købe dig til en. Er du mere til en klassisk olie eddike dressing, så prøv min opskrift på græsk salat!

TIP: Mangler du inspiration til andre salatopskrifter, så se alle mine opskrifter på salater lige her!

Sprød salat med feta, oliven, tomat og balsamico glace

Salat med feta og oliven

Vær den første til at bedømme!
Sprød salat med feta, oliven og balsamico glace
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Det skal du bruge

Salat

  • 250 g små tomater
  • ½ agurk
  • ½ rødløg
  • 100 g fetaost
  • 70 g grønne oliven (eller sorte)
  • 100 g frisk salat (fx feldsalat eller hjertesalat)
  • 30 g saltede mandler (se link i tekst)

Balsamico glace

  • 250 ml balsamico eddike
  • evt. lidt flagesalt

Sådan gør du

Salat

  • Halver tomaterne og kom dem i en skål eller et fad.
  • Halver agurken på langs, og brug en teske til at skrabe kernerne ud. På denne måde undgår du, at agurken væsker for meget i salaten. Skær agurken i skiver og kom dem i skålen til tomaterne.
  • Skær rødløg i tynde både og kom også dem i skålen. Bland det godt sammen.
  • Top salaten med feta (salatost) og oliven.

Balsamico glace

  • Hæld balsamico eddike i en lille gryde og lad det langsomt koge op. Rør undervejs, så det ikke brænder på.
  • Lad den småsimre i ca. 10 minutter, eller til den bliver tyk og cremet og nærmest har en karamelliseret konsistens.
  • Lad den køle af, og hæld den derefter over salaten. Gem resten af glacen i et skoldet glas, og opbevar i køleskabet.

Emmas tips til opskriften

  • Opbevar resten af din balsamico glace i et skoldet glas, og opbevar i køleskabet.
  • Salaten er bedst, hvis du nyder den på dagen, men den kan godt holde sig i et par dage i køleskabet.
  • Brug gerne solmodne tomater med masser af god smag! Lad ikke tomaterne stå i køleskabet, men opbevar dem på køkkenbordet, indtil du skal bruge dem. 
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Sprød salat med feta, oliven, tomat og balsamico glace
Sprød salat med feta, oliven, tomat og balsamico glace
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 334
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments