Vil du følge med? 👇
Græsk salat
Ægte græsk salat med feta
Her får du min opskrift på en simpel og ægte græsk salat med feta, som du kan lave på bare 15 minutter. Det er en salat, som jeg laver igen og igen, specielt over sommeren, hvor den passer perfekt som tilbehør til grillmaden. Dog kan den laves alle dage på året, og den kan helt sikker hjælpe dig med at få tankerne hen på varmere dage i de kolde vintermåneder, da salaten kan matches med mange forskellige retter, både inde for det græske køkken – men også uden for.
Derudover, så kan salaten også serveres som en lille forret eller appetizer med et lækkert stykke ristet brød ved siden af.

Salaten, som også kaldes en græsk bondesalat, består af ret få ingredienser, nemlig solmodne tomater, agurk, rødløg, feta og oliven, vendt i en nem olie eddike dressing krydret med oregano. Den græske feta med sin saltede smag, er et must, hvis du skal lave en ægte græsk salat.
Nem dressing af vinaigrette
Jeg har taget udgangspunkt i min basisopskrift på en klassisk vinaigrette, hvor jeg blot har tilføjet en smule tørret oregano, for at give et græsk twist. Vinaigrette er super nemt at lave, og så passer det faktisk til de fleste salater. Det røres sammen af olivenolie, hvidvinseddike, honning, citron, sennep og salt og peber. Er du ude efter en ande dressing, så kan du også prøve min variation af græsk salat, salat med feta og oliven, hvor jeg bruger en cremet balsamico glace som dressing i stedet for en vinaigrette.
TIP: Er du på udkig efter andre lækre salatopskrifter, så se alle mine opskrifter på salater lige her!

Græsk salat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Salat
- 250 g små tomater
- ½ agurk
- ½ rødløg
- 100 g fetaost
- 70 g grønne oliven (eller sorte)
Vinaigrette
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 tsk. honning
- 1 tsk. sennep
- ½ citron (saften herfra)
- 1 tsk. tørret oregano
- salt og peber
Sådan gør du
Salat
- Halver tomaterne og kom dem i en skål eller et fad.
- Halver agurken på langs, og brug en teske til at skrabe kernerne ud. På denne måde undgår du, at agurken væsker for meget i salaten. Skær agurken i skiver og kom dem i skålen til tomaterne.
- Skær rødløg i tynde både og kom også dem i skålen. Bland det godt sammen.
Vinaigrette
- Kom olivenolie, hvidvinseddike, honning, sennep, citron og oregano i en lille skål og pisk det godt sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere honning eller citron hvis du synes, at den er for sur eller for sød.
- Overhæld salaten med dressingen og vend forsigtigt det hele sammen.
- Afslut med at toppe salaten med feta (salatost) og oliven.
- Opbevar salaten på køl indtil servering og drys evt. med lidt ekstra tørret oregano for at pynte.
Mine noter til opskriften
- Salaten er bedst, hvis du nyder den på dagen, men den kan godt holde sig i et par dage i køleskabet.
- Brug gerne solmodne tomater med masser af god smag! Lad ikke tomaterne stå i køleskabet, men opbevar dem på køkkenbordet, indtil du skal bruge dem.

