Ægte græsk salat med feta

Her får du min opskrift på en simpel og ægte græsk salat med feta, som du kan lave på bare 15 minutter. Det er en salat, som jeg laver igen og igen, specielt over sommeren, hvor den passer perfekt som tilbehør til grillmaden. Dog kan den laves alle dage på året, og den kan helt sikker hjælpe dig med at få tankerne hen på varmere dage i de kolde vintermåneder, da salaten kan matches med mange forskellige retter, både inde for det græske køkken – men også uden for.

Derudover, så kan salaten også serveres som en lille forret eller appetizer med et lækkert stykke ristet brød ved siden af.

Græsk salat med feta

Salaten, som også kaldes en græsk bondesalat, består af ret få ingredienser, nemlig solmodne tomater, agurk, rødløg, feta og oliven, vendt i en nem olie eddike dressing krydret med oregano. Den græske feta med sin saltede smag, er et must, hvis du skal lave en ægte græsk salat.

Nem dressing af vinaigrette

Jeg har taget udgangspunkt i min basisopskrift på en klassisk vinaigrette, hvor jeg blot har tilføjet en smule tørret oregano, for at give et græsk twist. Vinaigrette er super nemt at lave, og så passer det faktisk til de fleste salater. Det røres sammen af olivenolie, hvidvinseddike, honning, citron, sennep og salt og peber. Er du ude efter en ande dressing, så kan du også prøve min variation af græsk salat, salat med feta og oliven, hvor jeg bruger en cremet balsamico glace som dressing i stedet for en vinaigrette.

TIP: Er du på udkig efter andre lækre salatopskrifter, så se alle mine opskrifter på salater lige her!

græsk salat opskrift

Græsk salat

5 fra 1 bedømmelse
Lækker græsk salat med tomat, feta og agurk
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Det skal du bruge

Salat

  • 250 g små tomater
  • ½ agurk
  • ½ rødløg
  • 100 g fetaost
  • 70 g grønne oliven (eller sorte)

Vinaigrette

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 tsk. honning
  • 1 tsk. sennep
  • ½ citron (saften herfra)
  • 1 tsk. tørret oregano
  • salt og peber

Sådan gør du

Salat

  • Halver tomaterne og kom dem i en skål eller et fad.
  • Halver agurken på langs, og brug en teske til at skrabe kernerne ud. På denne måde undgår du, at agurken væsker for meget i salaten. Skær agurken i skiver og kom dem i skålen til tomaterne.
  • Skær rødløg i tynde både og kom også dem i skålen. Bland det godt sammen.

Vinaigrette

  • Kom olivenolie, hvidvinseddike, honning, sennep, citron og oregano i en lille skål og pisk det godt sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere honning eller citron hvis du synes, at den er for sur eller for sød.
  • Overhæld salaten med dressingen og vend forsigtigt det hele sammen.
  • Afslut med at toppe salaten med feta (salatost) og oliven.
  • Opbevar salaten på køl indtil servering og drys evt. med lidt ekstra tørret oregano for at pynte.

Mine noter til opskriften

  • Salaten er bedst, hvis du nyder den på dagen, men den kan godt holde sig i et par dage i køleskabet.
  • Brug gerne solmodne tomater med masser af god smag! Lad ikke tomaterne stå i køleskabet, men opbevar dem på køkkenbordet, indtil du skal bruge dem. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!
Græsk salat med tomat, agurk og feta
Græsk salat med tomat, agurk og feta
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 251
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments