Græske fladbrød

Græske fladbrød
Antal: 4 personer
Ingredienser
Fladbrød (6 stk)
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 3 spsk. olivenolie
- 4-500 g hvedemel
- 1,5 tsk. salt
- smagsneutral olie til stegning
Krydret oksekød
- 4-500 g hakket oksekød
- 3 fed hvidløg, presset
- ½ glas soltørret tomat (drænet vægt 70 g)
- 2 spsk. oregano
- 1 spsk. timian
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. kanel
- lidt tørret chili
- salt og peber
- 2-3 spsk. græsk yoghurt (jeg brugte 10%)
- olie til stegning
Grillede grøntsager
- 2 peberfrugter
- 1 aubergine
- 1 squash
- ½ pose padron peber
- olivenolie
- salt og peber
Tzatziki
- 2 agurker, revet
- 400 g græsk yoghurt (jeg brugte 10%)
- 2 fed hvidløg, presset
- salt og peber
Derudover
- oliven
- feta
- rødløg
- frisk basilikum
Sådan gør du
Fladbrød (6 stk)
- Find en skål eller røremaskine og rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie.
- Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til den er glat og smidig. Har du en røremaskine, rør da ved mellem hastighed i ca. 6 minutter.
- Lad dejen hæve tildækket og lunt i en time. Kom gerne dejen over i en ny skål, hvor du kommer lidt olivenolie i bunden.
- Del dejen i 6 klumper og rul dem til kugler. Rul dem flade med en kagerulle eller brug fingrene. Formen kommer sig ikke så nøje, men forsøg at få dem forholdsvis flade! Brug godt med mel.
- Varm en pande op ved middel til høj varme med olie. Bag dine brød et ad gangen til de bobler op og bliver gyldne (ca. 2 minutter på hver side).
- Hold dine brød varme og bløde i et rent viskestykke i mens du laver resten.
Krydret oksekød
- Sauter hvidløg i en gryde med olie og brun krydderierne af.
- Tilsæt kødet og lad det blive brunet af, inden du tilsætter soltørret tomat.
- Tilsæt 2-3 spsk. græsk yoghurt, så du får en mere cremet konsistens.
- Lad kødet blive stegt igennem og smag så til med salt og peber.
Grillede grøntsager
- Skær grøntsagerne ud i grove stykker og kom dem i en pose med olivenolie, salt og peber.
- Bland det godt rundt og grill grøntsagerne eller bag dem i ovnen ved 200 grader varm luft i 20-30 minutter eller til du synes de er tilpas. Du kan også bruge en grillpande og stege dem der!
Tzatziki
- Riv agurken og pres vandet fra.
- Kom alle ingredienser i en skål og rør rundt. Smag til med salt og peber.
Anretning
- Fordel tzatziki, kød og grillet grønt på dine fladbrød. Drys med fetaost, og fordel også oliven, rødløg og basilikum på toppen.