Græsk bowl

Græsk bowl
Antal: 4 personer
Ingredienser
Græske frikadeller (stor portion)
- 500 g oksekød
- 500 g flæskefars
- 1 æg
- 1 rødløg, finthakket
- 150 g soltørret tomat i olie, i små skiver
- 150 g feta, smuldret
- 4 fed hvidløg, presset
- 1 spsk. oregano
- 1 spsk. timian
- 1 tsk. chiliflager
- 1,5 tsk. salt
- peber
Græsk kartoffel salat ,med feta, peber, tomat og oliven
- 800 g store kartofler, i skiver
- olivenolie
- oregano
- salt og peber
- 1 peberfrugt, i skiver
- 100 g cherrytomater, i halve
- 1 håndfuld oliven
- 100 g feta
- frisk basilikum
Tzatziki
- 2 agurker, revet
- 400 g græsk yoghurt
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
Sådan gør du
Græske frikadeller (stor portion)
- Smid alle ingredienser i en røremaskine eller skål og rør sammen til en ensartet konsistens. Rør ikke for meget, så bliver dine frikadeller "gummi agtige". Form dejen til frikadeller.
- Varm en pande op med olie og brun dine frikadeller af. Kom dem i et ildfast fad, og bag dem færdig i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 garder varm luft. Har du tiden og tålmodigheden, kan du også bare stege dem færdig på panden.
Græsk kartoffel salat ,med feta, peber, tomat og oliven
- Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i skiver. Kom dem på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie.
- Krydder med oregano, salt og peber og bag i ovnen ved 200 grader varm luft i ca. 45 minutter. Efter ca. 25 minutter, smid da peberfrugten ind og bag færdig.
- Når kartoflerne er færdige, kom dem da i en skål sammen med tomat, oliven og smuldret feta. Pynt med basilikum.
Tzatziki
- Riv agurken og pres vandet fra.
- Kom alle ingredienser i en skål og rør rundt. Smag til med salt og peber.
Anretning
- Anret maden i skåle og kom evt. dine frikadellerne på en pind. Pynt med frisk basilikum.