Krydret græsk bowl

Denne græske bowl har det hele! Den er farverig, den er smagfuld og den er bare lækker! Den består af krydrede græske frikadeller med feta og soltørret tomat, græske kartofler med peberfrugt, tomat, oliven og frisk basilikum. Og til sidst, men ikke mindst, en god omgang hjemmelavet tzatziki! Lyder det ikke bare herligt! Jeg server retten i en bowl, fordi jeg elsker at spise mad af bowl!

En skøn weekendmenu, som hele familien vil elske!

Opskriften giver en stor portion frikadeller, så du kan med fordel fryse nogle af dem ned, til en anden god gang.

græsk bowl

Leder du efter inspiration til andet græsk inspireret mad, så se mine græsk inspirerede opskrifter lige her.

Græsk bowl 2

Græsk bowl

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Det skal du bruge

Græske frikadeller (stor portion)

  • 500 g oksekød
  • 500 g flæskefars
  • 1 æg
  • 1 rødløg, finthakket
  • 150 g soltørret tomat i olie, i små skiver
  • 150 g feta, smuldret
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. oregano
  • 1 spsk. timian
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1,5 tsk. salt
  • peber

Græsk kartoffel salat ,med feta, peber, tomat og oliven

  • 800 g store kartofler, i skiver
  • olivenolie
  • oregano
  • salt og peber
  • 1 peberfrugt, i skiver
  • 100 g cherrytomater, i halve
  • 1 håndfuld oliven
  • 100 g feta
  • frisk basilikum

Tzatziki

  • 2 agurker, revet
  • 400 g græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

Græske frikadeller (stor portion)

  • Smid alle ingredienser i en røremaskine eller skål og rør sammen til en ensartet konsistens. Rør ikke for meget, så bliver dine frikadeller "gummi agtige". Form dejen til frikadeller.
  • Varm en pande op med olie og brun dine frikadeller af. Kom dem i et ildfast fad, og bag dem færdig i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 garder varm luft.
    Har du tiden og tålmodigheden, kan du også bare stege dem færdig på panden.

Græsk kartoffel salat ,med feta, peber, tomat og oliven

  • Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i skiver. Kom dem på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie.
  • Krydder med oregano, salt og peber og bag i ovnen ved 200 grader varm luft i ca. 45 minutter. Efter ca. 25 minutter, smid da peberfrugten ind og bag færdig.
  • Når kartoflerne er færdige, kom dem da i en skål sammen med tomat, oliven og smuldret feta. Pynt med basilikum.

Tzatziki

  • Riv agurken og pres vandet fra.
  • Kom alle ingredienser i en skål og rør rundt. Smag til med salt og peber.

Anretning

  • Anret maden i skåle og kom evt. dine frikadellerne på en pind. Pynt med frisk basilikum.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
græsk bowl
græsk bowl
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 325
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments