Frokost & aftensmad

Græsk bowl

Græske frikadeller med feta og soltørret tomat…Græske kartofler med peberfrugt, tomat, oliven og frisk basilikum… Og til sidst, men ikke mindst en god omgang tzatziki med massere af hvidløg. Lyder det som noget for dig, så er det måske lørdagsmenuen du har lige her? Opskriften på frikadellerne er ret så stor, så du har nok en slat, som du kan smide i fryseren bagefter.

Græsk bowl

Antal: 4 personer

Ingredienser

Græske frikadeller (stor portion)

  • 500 g oksekød
  • 500 g flæskefars
  • 1 æg
  • 1 rødløg, finthakket
  • 150 g soltørret tomat i olie, i små skiver
  • 150 g feta, smuldret
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. oregano
  • 1 spsk. timian
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1,5 tsk. salt
  • peber

Græsk kartoffel salat ,med feta, peber, tomat og oliven

  • 800 g store kartofler, i skiver
  • olivenolie
  • oregano
  • salt og peber
  • 1 peberfrugt, i skiver
  • 100 g cherrytomater, i halve
  • 1 håndfuld oliven
  • 100 g feta
  • frisk basilikum

Tzatziki

  • 2 agurker, revet
  • 400 g græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Sådan gør du

Græske frikadeller (stor portion)

  • Smid alle ingredienser i en røremaskine eller skål og rør sammen til en ensartet konsistens. Rør ikke for meget, så bliver dine frikadeller "gummi agtige". Form dejen til frikadeller.
  • Varm en pande op med olie og brun dine frikadeller af. Kom dem i et ildfast fad, og bag dem færdig i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 garder varm luft.
    Har du tiden og tålmodigheden, kan du også bare stege dem færdig på panden.

Græsk kartoffel salat ,med feta, peber, tomat og oliven

  • Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i skiver. Kom dem på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie.
  • Krydder med oregano, salt og peber og bag i ovnen ved 200 grader varm luft i ca. 45 minutter. Efter ca. 25 minutter, smid da peberfrugten ind og bag færdig.
  • Når kartoflerne er færdige, kom dem da i en skål sammen med tomat, oliven og smuldret feta. Pynt med basilikum.

Tzatziki

  • Rib agurken og pres vandet fra.
  • Kom alle ingredienser i en skål og rør rundt. Smag til med salt og peber.

Anretning

  • Anret maden i skåle og kom evt. dine frikadellerne på en pind. Pynt med frisk basilikum.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering