Buddha Bowl med crispy chicken

Sund buddhabowl

Her får du min opskrift på den lækreste buddha bowl med crispy chicken, ris, soyabønner, sriracha mayo og en smagfuld gulerodssalat med agurk og sesam.

Buddha bowl er en sund og lækker salat bowl, som kan nydes til både frokost og aftensmad. Du kan variere indholdet lige som du vil, dette er bare en ide!

Denne opskrift på buddhabowl med crispy chicken kan nemt forberedes til mange personer – så kan folk selv anrette deres bowl ved bordet!

Buddha bowl med crispy chicken

TIP! Prøv også min opskrift på Koreansk ris-bowl med oksekød <<

Buddha bowl med crispy chicken

Buddha Bowl med crispy chicken

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

Crispy chicken med cornflakes

  • 2 stk. kyllingbryst
  • 60 g cornflakes
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 15 g sriracha sovs
  • 1 æg
  • salt
  • friskkværnet peber
  • oliespray eller olie

Gulerodssalat med agurk og sesam

  • 2 gulerødder
  • ½ agurk
  • spsk. riseddike (alternativt hvidvinseddike eller æblecidereddike)
  • spsk. soyasauce
  • ½ tsk. hvidløgspulver (alternativt ½ friskpresset hvidløg)
  • ½ tsk. chilipulver
  • 1 spsk. sesamfrø

Sriracha mayo

  • 30 g mayonnaise
  • 15 g sriracha (evt. mere/mindre efter smag)
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • evt. lidt limesaft

Derudover

  • jasminris (til 2 personer)
  • 2 dl soyabønner
  • evt. sesamfrø til pynt
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Start med at sætte ris over til 2 personer som anvist på pakken.

Crispy chicken med cornflakes

  • Pisk ægget ud i en lille skål.
  • Skær kyllingen i passende stykker og kom dem i en større skål sammen med paprika, hvidløgspulver, løgpulver, salt, peber og det sammenpiskede æg.
  • Bland det hele godt sammen med hænderne.
  • Kom cornflakes i en anden skål og knus dem godt.
  • Vend kyllingen i cornflakes én efter én og placer dem derefter på bagepapir ved siden af hinanden. Har du en oliespray, så brug denne eller pensel med lidt olivenolie, så de ikke brænder på.
  • Bag kyllingen til den er gylden, sprød og gennemstegt:
    I ovn: 180° varmluft i ca. 20-25 minutter. Hold øje undervejs!
    I Airfryer: 200° i ca. 12 minutter. Hold øje, det afhænger af hvilken type airfryer du har!

Gulerodssalat med agurk og sesam

  • Riv gulerod groft og skær agurk i tynde skiver. Kom det i en skål.
  • Bland soyasauce, riseddike, hvidløgspulver, chilipulver og sesamfrø i en skål og rør det godt sammen med gulerod og agurk.
  • Dæk med sølvpapir og stil på køl imens du forbereder resten af retten.

Sriracha mayo

  • Rør sriracha, mayonnaise og hvidløgspulver sammen til en cremet sriracha mayo.
  • Smag evt. til med lidt frisk limesaft.

Derudover

  • Anret din buddha bowl som på billedet i indlægget med ris, crispy kylling, gulerod/agurkesalat, soyabønner og sriracha mayo.

Emmas tips til opskriften

  • Ris kan nemt udskiftes med bulgur, quinoa, perlebyg eller andet. 
  • Indholdet i din buddha bowl kan altid varieres – brug de grøntsager du har!
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Buddha bowl med crispy chicken
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 329
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments