Frokost & aftensmad

Buddha bowl med søde kartofler og barbecue-marinerede kikærter

Skal vi gøre aftenmenuen lidt festlig og farverig? Så prøv da lige denne buddha bowl med søde kartofler, barbecue-marinerede kikærter, ærtepure med tahin, mango, avocado, asparges, tomat og agurk. Det er simpelt at lave og smager drøngodt! Det var alt herfra, god lørdag til jer!

Buddha bowl med søde kartofler og barbecue-marinerede kikærter

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Søde kartofler

  • 2 store søde kartofler, skrællet og skåret i tern
  • olivenolie
  • stødt paprika
  • chiliflager
  • salt og peber

Barbecue marinerede kikærter

  • 2 dåser kikærter
  • 3-4 spsk. barbecue sauce
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Ærtepure med tahin

  • 3 dl ærter (fra frost)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. tahin
  • 4 spsk. vand
  • peber

Derudover

  • 1 mango, i tern
  • 1 avocado, i tern
  • cherrytomater, i halve
  • agurk, i tern
  • sesamfrø
  • 1 bundt asparges, i skiver

Sådan gør du

Søde kartofler

  • Fordel kartoffelternene på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Drys med paprika, chiliflager, salt og peber.
  • Bag i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader almindelig ovn til de er møre.

Barbecue marinerede kikærter

  • Skyl kikærterne i en si og kom dem i en skål med barbecue sauce, olivenolie, salt og peber.
  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er sprøde.

Ærtepure med tahin

  • Tø ærterne op og kom dem i en minihakker sammen med de andre ingredienser. Blend til du har en cremet konsistens. Ønsker du den mindre fast, tilsæt da enten mere tahin, citronsaft eller lidt vand.

Sammensætning

  • Rist asparges på panden i lidt olie salt og peber og fordel dem derefter i skåle med mango, avocado, tomat, agurk, søde kartofler, kikærter, ærtepuré i skåle og drys med sesamfrø.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering