Frokost & aftensmad

Mexi bowl

Hvad siger i til en Mexi bowl – en mexicansk salat fuld af smag og farver! Det er en ret, som jeg laver igen og igen – den smager lige skønt hver gang. Den består af en hjemmelavet tomatsalsa, hjemmelavet edamame creme og en krydret blanding af oksekød med masser af krydderier, gul peberfrugt og bønner. Derudover har jeg bulgur, majs, salat, lime, bønner, koriander og frisk chili i. Retten er også perfekt at servere som en slags “byg selv bowl” til dine gæster (se billederne nederst).Opskriften er til 2-3 personer, alt efter hvor sultne i er;)

Mexi bowl

Antal: 2 personer

Ingredienser

Tomat salsa

  • 3 tomater
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • frisk chilli efter smag
  • ½ lime, saften herfra
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • peber

Mexicansk krydret oksekød

  • 400 g oksekød
  • 1 stk. peberfrugt
  • frisk chili efter smag
  • 2 spsk. tomat pure
  • 1 dl kidneybønner
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 tsk. salt
  • olie til stegning

Edamame creme

  • 150 g edamamebønner
  • 1 moden avocado
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. citron
  • 2 spsk. creme fraiche
  • salt og peber

Tilbehør

  • kidneybønner
  • majs
  • lime
  • bulgur
  • frisk chili
  • frisk koriander
  • frisk salat
  • tortilla chips

Quesadillas

  • 2 spiseskefulde af din krydrede oksekød
  • 100 g cheddarost
  • 4 tortilla pandekager
  • olie til stegning

Sådan gør du

Tomat salsa

  • Skær tomat i små tern og kom dem i en skål sammen med finthakket rødløg, finthakket koriander og presset hvidløg. Hak frisk chili fint, (mængde efter smag) og kom også det i skålen.
  • Bland lime, olie og salt og peber og kom det i skålen. Lad din salsa trække under sølvpapir, imens du laver resten af retten.

Mexicansk krydret oksekød

  • Varm en gryde op med olie, og svits kødet af sammen med alle krydderierne samt salt og peber.
  • Skær peberfrugten i strimler og kom dem i gryden sammen med tomatpure, bønner og frisk chili. Varm det godt igennem.

Edamame creme

  • Kom alle ingredienser i en minihakker og blend til du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Ønsker du en tyndere konsistens, tilsæt da mere creme fraiche.

Anretning

  • Anret kød, edamame creme og tomat salsa i en skål sammen med bulgur, bønner, majs, salat, tortilla chips og lime. Top med frisk koriander og frisk chili.

Quesadilla

  • Varm en pande op med olie og læg en pandekage på. Fordel cheddarost og kødet i et jævn lag. Kom en pandekage ovenpå, og rist den på panden ved middel varme. Når den har fået lyse brune pletter under bunden, skal den vendes. Brug en tallerken da kan gå ned i panden, og vend derefter pandekagen og slide den over på panden igen.
  • Når de er færdige, skær dem da ud i små slides og nyd dem med edemamecreme og tomatsalsa.

Noter

Har du ikke alle de krydderier du skal bruge til kødet, kan du bare købe en mexi krydderiblanding i stedet!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering