Nem mexisalat

Mexi bowl er en mexicansk salat med smæk på både smag og farver! Den består af en hjemmelavet tomatsalsa, hjemmelavet edamamecreme og mexicansk krydret oksekød med bønner og peberfrugt. Som base bruger jeg bulgur, men her kunne couscous eller ris også være en mulighed.

Det er en ret, der er nem at lave og så smager den altså drøngodt. Du kan portionsanrette eller servere den som en ‘byg selv bowl’ til dine gæster (se her).

Opskriften er til 4 personer. Hvis I er sultne, så sørg for at lave godt med bulgur og grønt ved siden af, som kan skabe noget fylde i bowlen.

Mexi bowl

Prøv også: min opskrift på fajita bowl med kylling <<

Tip! Er du vild med det mexicanske køkken, se se mine andre opskrifter på mexicansk inspireret mad her.

Mexi bowl

Mexi bowl

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 35 minutter
Samlet tid 35 minutter

Det skal du bruge

Tomat salsa

  • 4 tomater, i tern
  • ½ tsk. groft salt
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 god håndfuld frisk koriander eller persille, finthakket
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 spsk. olivenolie
  • peber

Mexicansk krydret oksekød (brug evt. 1 pose taco spice mix i stedet)

  • 500 g oksekød
  • olie til stegning
  • 1 stk. peberfrugt, skåret i strimler
  • 2 spsk. tomat pure
  • 1 dl kidneybønner (evt. i chilisauce)
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • ½ tsk. salt
  • peber

Edamame creme

  • 150 g edamamebønner
  • 1 moden avocado
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. citron
  • 2-3 spsk. creme fraiche
  • salt og peber

Tilbehør

  • frisk salat
  • majs
  • bulgur eller ris (2-300 g)
  • kidneybønner
  • lime
  • frisk koriander eller persille
  • tortilla chips

Sådan gør du

Tomatsalsa

  • Skær tomat i små tern og kom dem i en si. Drys med 1/2 tsk. groft salt og rør rundt. Dette gør, at noget af væden trækkes ud af tomaterne. Forbered resten af din salsa imens.
  • Hak rødløg og persille fint og pres hvidløget. Kom det i en skål sammen med saften fra 1 lime og olivenolie. Afslut med at blande tomaterne i, og smag til med salt og peber. Lad din salsa trække under sølvpapir på køl, imens du laver resten af retten.

Mexicansk krydret oksekød

  • Varm en gryde op med olie, og svits kødet af sammen med alle krydderierne (eller 1 brev taco spice mix).
  • Skær peberfrugten i strimler og kom dem i gryden sammen med tomatpure og bønner. Varm det godt igennem og smag til med salt og peber.

Edamame creme

  • Kom alle ingredienser i en minihakker og blend til du får en cremet konsistens (en stavblender kan også bruges). Smag til med salt og peber. Ønsker du en tyndere konsistens, tilsæt da mere creme fraiche.

Anretning

  • Anret kød, edamame creme og tomat salsa i en skål sammen med bulgur, bønner, majs, salat, tortilla chips og lime. Top med frisk koriander eller persille.

Emmas tips til opskriften

Har du ikke alle de krydderier du skal bruge til kødet, kan du bare købe en mexi krydderiblanding i stedet!
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Mexi bowl
Mexi bowl
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 325
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments