Fajita bowl

Fajita bowl
Antal: 2 personer
Ingredienser
Fajita kylling (marinade)
- 2 kyllingebryst
- 1 lime, saften herfra
- 1 spsk. stødt koriander
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1 spsk. stødt paprika
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. frisk chili, finthakket
- salt og peber
- 2 peberfrugter
- ½ dåse kidney beans
Tomat salsa
- 3 tomater, i tern
- 1 rødløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- ½ lime, saften herfra
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- peber
- evt. frisk chili, finthakket
Edemamecreme
- 150 g edemamebønner
- 1 moden avocado
- 1-2 fed hvidløg, presset
- 1 spsk. citronsaft
- 2 spsk. creme fraiche
- salt og peber
Hvidløgsris med koriander
- 2 fed hvidløg, presset
- olie til stegning
- 4 dl ris
- 6 dl vand
- 1 tsk. salt
- frisk koriander, fint hakket
Tilbehør
- majs
- frisk salat
- bønner
- lime
- syltede rødløg (se link til opskrift øverst)
- tortillas chips
Sådan gør du
Fajita kylling (marinade)
- Skær kyllingen i strimler og læg den i en skål.
- Bland alle ingredienser til marinaeden og hæld den i skålen til kyllingen. Bland godt rundt og dæk med film, sølvpapir eller låg. Sæt i køleskabet og lad det gerne hvile et par time eller mere!
- Varm en pande op med olie og steg kyllingen. Når kyllingen er ved at være gennemstegt, tilsæt da peberfrugt og bønner. Lad det stege med nogle minutter og tag det så af panden.
Tomat salsa
- Skær tomat i små tern og kom dem i en skål sammen med finthakket rødløg, finthakket koriander og presset hvidløg. Hak frisk chili fint, (mængde efter smag) og kom også det i skålen.
- Bland lime, olie og salt og peber og kom det i skålen. Lad din salsa trække under sølvpapir, imens du laver resten af retten.
Edemamecreme
- Kom alle ingredienser i en minihakker og blend til du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Ønsker du en tyndere konsistens, tilsæt da mere creme fraiche.
Hvidløgsris med koriander
- Sauter hvidløg i en gryde med olie.
- Tilsæt vand og lad det koge op inden du tilsætter risen. Kog ved middel varme i 12 minutter og lad dem derefter trække 10 minutter under låg.
- Tilsæt finthakket koriander.
Anretning
- Find to skåle og kom ris i bunden af dem. Fordel de andre ingredienser i skålene som du vil og top med edemamecreme og frisk koriander.