Frokost & aftensmad

Fajita bowl

Sidder du og grubler over hvad du mon skal finde på til aftensmad på sådan en højhellig lørdag? Du kan du være helt rolig – jeg kommer dig til undsætning;) Dagens indput er denne farverige fajita bowl, som består af nogle ret så lækre sager, nu skal du høre! Der gemmer sig både hjemmelavet tomatsalsa, fajita-marineret kylling, edemamecreme, hvidløgsris, syltede rødløg, majs, bønner og selvfølgelig en masse friske koriander deri. Det er simpelt og tager ikke lang tid at lave, men det er en fordel at marinere kyllingen allerede nu, så den kan stå og trække en masse smag til i aften! Find opskriften på de syltede rødløg HER. Er du mere til mexi bowl med oksekød, så se min opskrift på den HER. Det var alt herfra, god dag til jer;)

Fajita bowl

Forb. tid30 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Fajita kylling (marinade)

  • 2 kyllingebryst
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. stødt paprika
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. frisk chili, finthakket
  • salt og peber
  • 2 peberfrugter
  • ½ dåse kidney beans

Tomat salsa

  • 3 tomater, i tern
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ lime, saften herfra
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • evt. frisk chili, finthakket

Edemamecreme

  • 150 g edemamebønner
  • 1 moden avocado
  • 1-2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. creme fraiche
  • salt og peber

Hvidløgsris med koriander

  • 2 fed hvidløg, presset
  • olie til stegning
  • 4 dl ris
  • 6 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • frisk koriander, fint hakket

Tilbehør

  • majs
  • frisk salat
  • bønner
  • lime
  • syltede rødløg (se link til opskrift øverst)
  • tortillas chips

Sådan gør du

Fajita kylling (marinade)

  • Skær kyllingen i strimler og læg den i en skål.
  • Bland alle ingredienser til marinaeden og hæld den i skålen til kyllingen. Bland godt rundt og dæk med film, sølvpapir eller låg. Sæt i køleskabet og lad det gerne hvile et par time eller mere!
  • Varm en pande op med olie og steg kyllingen. Når kyllingen er ved at være gennemstegt, tilsæt da peberfrugt og bønner. Lad det stege med nogle minutter og tag det så af panden.

Tomat salsa

  • Skær tomat i små tern og kom dem i en skål sammen med finthakket rødløg, finthakket koriander og presset hvidløg. Hak frisk chili fint, (mængde efter smag) og kom også det i skålen.
  • Bland lime, olie og salt og peber og kom det i skålen. Lad din salsa trække under sølvpapir, imens du laver resten af retten.

Edemamecreme

  • Kom alle ingredienser i en minihakker og blend til du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Ønsker du en tyndere konsistens, tilsæt da mere creme fraiche.

Hvidløgsris med koriander

  • Sauter hvidløg i en gryde med olie.
  • Tilsæt vand og lad det koge op inden du tilsætter risen. Kog ved middel varme i 12 minutter og lad dem derefter trække 10 minutter under låg.
  • Tilsæt finthakket koriander.

Anretning

  • Find to skåle og kom ris i bunden af dem. Fordel de andre ingredienser i skålene som du vil og top med edemamecreme og frisk koriander.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering