Vil du følge med? 👇
Mexicanske vafler
Madvafler med mexicansk fyld
Hvis du er tosset med det mexicanske køkken ligesom jeg, skal du prøve denne opskrift på mexicanske vafler med tomatsalsa og avocadocreme. Vaflerne er lavet med krydret dej med smag fra en hjemmelavet mexicansk krydderiblanding. Har du ikke alle krydderier, kan du sagtens bruge en taco spice mix.
Jeg topper dem med krydret kylling, avocadocreme med edemamebønner og en skøn tomatsalsa. De kan både laves i et almindeligt vaffeljern, men også i en belgisk, hvor du kan lave små vafler og server som en forret eller på tapasbordet fx.
Se også mine andre opskrifter på mexicansk inspireret mad lige her.
Mexicanske vafler
Antal: 3 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Mexi krydderi
- 1 spsk. paprika
- 1 spsk. oregano
- 1 spsk. stødt koriander
- 1 spsk. stødt spidskommen
- ½ spsk. stødt chili (efter smag)
- 1 spsk. hvidløgspulver eller korn (kan udelades)
- 1 tsk. salt (og lidt peber)
Vaffeldej
- 1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)
- 3 æg
- 2 dl mælk
- 1 dl hvedemel
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- olie eller smør til stegning
Mexicansk krydret kylling
- 450 g kyllingebryst
- 1 løg
- 2 peberfrugter
- 1-2 dl kidney bønner
- 1 spsk. rørsukker
- 2 spsk. olie
- ½ lime, saften herfra
- halvdelen af din mexi krydderi
Tomatsalsa
- 3 tomater
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk koriander
- frisk chili efter smag
- ½ lime, saften herfra
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- peber
Edamame creme
- 150 g edamamebønner
- 1 moden avocado
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. citron
- 2 spsk. creme fraiche
- salt og peber
Tilbehør
- frisk salat (jeg brugte babayspinat)
- kidney bønner
- frisk koriander
- frisk chili
Sådan gør du
Mexi krydderi
- Bland alle ingredienser i en skål og del mængden i 2 lige store dele. Du skal bruge den ene del til din vaffeldej og den anden til din mexicansk krydrede kylling.
Vaffeldej
- Dræn kikærterne for vand og kom dem i en blender sammen med æg, mel, mælk, bagepulver og halvdelen af din mexi krydderi. Blend til en glat masse.
- Varm vaffeljernet op, kom lidt smør eller olie på og bag dine vafler. Antallet afhænger af, om du bager dine vafler i et belgisk vaffeljern eller i et normalt. Jeg fik ca. 10 vafler i det belgiske vaffeljern, og ca. 5 stk. med det normale.
Mexicansk krydret kylling
- Varm en gryde eller stor pande op med olie og tilsæt finthakket løg.
- Skær kyllingen i strimler og brun den af på panden.
- Skær også peber i strimler og tilsæt dem til panden sammen med kidney bønner.
- Tag den anden halvdel af din mexi krydderi og tilsæt saften fra en halv lime, rørsukker og olie til en marinade. Rør rundt. Tilsæt det nu til panden og lad det hele stege, til kyllingen er færdig.
Tomatsalsa
- Skær tomat i små tern og kom dem i en skål sammen med finthakket rødløg, koriander og presset hvidløg. Hak frisk chili fint (mængde efter smag) og kom også det i skålen.
- Bland lime, olie og salt og peber og kom det i skålen. Lad din salsa trække under sølvpapir imens du laver resten af retten.
Edamame creme
- Kom alle ingredienser i en minihakker og blend til du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Ønsker du en tyndere konsistens, tilsæt da mere creme fraiche.
Anretning
- Anret edamame creme, kylling, tomat salsa og salat på en vaffel. Top med frisk koriander, chili og kidneybønner.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere