Enchiladas


Enchiladas
Antal: 4 personer
Ingredienser
Krydret oksekød
- 450 g oksekød
- olivenolie
- 2 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, presset
- 3 gulerødder, revet
- 1 pose taco-krydderimix
- 10 stykker jalapenos, finthakket (mere/mindre efter smag)
- 1 lille dåse tomatpuré (70 g)
- 1 dåse hakkede tomater (400 g)
- 150 g majs
- 1 dåse sorte bønner eller andre slags bønner
- salt og peber
Derudover
- 6 pandekager
- 1 glas salsa
- 175 cheddarost
- forårsløg til pynt
- frisk koriander til pynt
Sådan gør du
- Brun kødet af ved høj varme i en gryde i lidt olie. Tilsæt løg og hvidløg og steg til løgene er bløde.
- Tilsæt revet gulerod, tomatpuré, hakkede tomater og taco-kryddeirmix og rør det godt sammen. Lad det småsime under låg i ca. 15 minutter. Rør undervejs, så det ikke brænder på.
- Tilsæt majs og bønner de sidste 5 minutter og lad retten blive varmet godt igennem. Smag til med salt og peber.
- Find et ildfast fad og smør bunden med 2 dl salsa. Fyld dine pandekager med din kødsauce og drys med cheddar ost. Rul sammen og placer i et ildfast fad med lukningen nederst. Afslut med at smøre et lag salsa på toppen og drys med cheddarost. Har du kød til overs, hæld det da i fadet i siderne (som på billedet).
- Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter. Brug evt. grillfunktionen til sidst for at få ostens brun.
- Pynt med finthakket forårsløg, koriander og jalapenos.