Smovsede enchiladas

De mexicanske enchiladas med spicy fyld af oksekød, gulerod, majs og bønner, er altid en sikker vinder, når der skal serveres aftensmad.

Simpel, lækker og ikke mindst hurtig hverdagsmad, der ikke tager mere end 25 minutter at bikse sammen. Saucen skal blot gøres klar og fyldes i tortillapandekagerne, og så skal retten i ovnen.

En ret, der med sikkerhed kan serveres for hele familien.

Smovsede enchilads med oksekød
Enchiladas med oksekød 2

Enchiladas med oksekød

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 40 minutter

Det skal du bruge

Krydret oksekød

  • 450 g oksekød
  • olivenolie
  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 3 gulerødder, revet
  • 1 pose taco-krydderimix
  • 10 stykker jalapenos, finthakket (mere/mindre efter smag)
  • 1 lille dåse tomatpuré (70 g)
  • 1 dåse hakkede tomater (400 g)
  • 150 g majs
  • 1 dåse sorte bønner eller andre slags bønner
  • salt og peber

Derudover

  • 6 pandekager
  • 1 glas salsa
  • 175 cheddarost
  • forårsløg til pynt
  • frisk koriander til pynt

Sådan gør du

  • Brun kødet af ved høj varme i en gryde i lidt olie. Tilsæt løg og hvidløg og steg til løgene er bløde.
  • Tilsæt revet gulerod, tomatpuré, hakkede tomater og taco-kryddeirmix og rør det godt sammen. Lad det småsime under låg i ca. 15 minutter. Rør undervejs, så det ikke brænder på.
  • Tilsæt majs og bønner de sidste 5 minutter og lad retten blive varmet godt igennem. Smag til med salt og peber.
  • Find et ildfast fad og smør bunden med 2 dl salsa. Fyld dine pandekager med din kødsauce og drys med cheddar ost. Rul sammen og placer i et ildfast fad med lukningen nederst. Afslut med at smøre et lag salsa på toppen og drys med cheddarost. Har du kød til overs, hæld det da i fadet i siderne (som på billedet).
  • Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter. Brug evt. grillfunktionen til sidst for at få ostens brun.
  • Pynt med finthakket forårsløg, koriander og jalapenos.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Hvis du er til det mexicanske, så prøv også…

Mexi bowl
Nem opskrift på mexi bowl med smæk på smag og farver! Portionsanret eller server den som en ‘byg selv bowl’ til dine gæster.
Gå til opskrift
Mexi gryde
Opskrift på nem mexigryde med både gulerod, squash, bønner og majs. Servér retten med ris og top med avocado og creme fraiche. En simpel ret, hvor du kan bruge resterne til lækre burittos dagen efter.
Gå til opskrift
Mexi lasagne med kylling og spinat
Opskrift på en spicy mexi lasagne med kylling og spinat. Lækker hverdagsmad for hele familien.
Gå til opskrift
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 326
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments