Frokost & aftensmad

Spansk tortilla (æggekage med kartofler)

Spansk tortilla, æggekage eller omelet? Du bestemmer;) I hvert fald så består denne sag af kartofler, squash, rødløg, hvidløg og en cremet æggemasse med fløde og feta. For at toppe herligheden har jeg drysset den med bacon og purløg. Perfekt til aftensmad, perfekt til frokost og så glider den dæleme også nemt ned om morgenen – hvad mere kan vi be’ om? Det var alt herfra, god dag til jer!

Spansk tortilla (æggekage med kartofler)

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid35 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Fyld

  • 350 g kartofler, i grove tern
  • 1 rødløg, hakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 squash, i tern

Æggemasse

  • 8 æg
  • 1,5 dl fløde
  • 2 spsk. hvedemel
  • salt og peber

Toppings

  • 100 g feta, smuldret
  • 1 pakke bacon i tern
  • frisk purløg
  • rugbrød

Sådan gør du

Fyld

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Skær kartoflerne i tern og forkog dem i 5 minutter i letsaltet vand.
  • Sauter løg og hvidløg i en dyb pande med høje kanter (der kan gå i ovnen).
  • Tilsæt squash og lad det stege med nogle minutter. Tilsæt også kartofler. Steg i 5-10 minutter.

Æggemasse

  • Pisk æg, mel, fløde, salt og peber sammen i en skål og hæld det over fyldet i panden.
  • Smuldr med feta og bag æggekagen i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til æggen har sat sig.

Topping

  • Steg bacon på en pande, klip purløg fint og rist dit rugbrød. Anret fint på æggekagen, når den er færdig.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering