Æggekage med kartofler og feta

Spansk tortilla

Opskrift på æggekage med kartofler og feta, eller ‘spansk tortilla’ som den også kaldes, er en simpel, bugdetvenlig og mættende hverdagsret for hele familien. Nyd den til frokost, aftensmad eller i madpakken dagen efter. Den kan også sagtens serveres til brunch!

Jeg serverer den med ristet rugbrød, sprød bacon og purløg.

Hvis du vil have endnu mere smag frem, så kan du tilføje små skiver af chorizo – det smager også skønt!

Æggekage med kartofler
Æggekage med kartofler

Æggekage med kartofler og feta

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter

Det skal du bruge

Fyld

  • 350 g kartofler, i grove tern
  • 1 rødløg, hakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 squash, i tern

Æggemasse

  • 8 æg
  • 1,5 dl fløde
  • 2 spsk. hvedemel
  • salt og peber

Toppings

  • 100 g feta, smuldret
  • 1 pakke bacon i tern
  • frisk purløg
  • rugbrød

Sådan gør du

Fyld

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Skær kartoflerne i tern og forkog dem i 5 minutter i letsaltet vand.
  • Sauter løg og hvidløg i en dyb pande med høje kanter (der kan gå i ovnen).
  • Tilsæt squash og lad det stege med nogle minutter. Tilsæt også kartofler. Steg i 5-10 minutter.

Æggemasse

  • Pisk æg, mel, fløde, salt og peber sammen i en skål og hæld det over fyldet i panden.
  • Smuldr med feta og bag æggekagen i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til æggen har sat sig.

Topping

  • Steg bacon på en pande, klip purløg fint og rist dit rugbrød. Anret fint på æggekagen, når den er færdig.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
æggekage med kartofler
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 305
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments