Kartoffelfad med oksekød og grønt

Kartoffelfad i ovn

Kartoffelfad med oksekød og grønt er en skøn og mættende hverdagsret for hele familien. Alle ingredienser samles i et fad og derefter bages det i ovnen, hvor det kan trække en masse smag til sig.

Retten består af en cremet kødsovs lavet på tomat, oksekød, champignon, fløde og en masse krydderier. Derudover består den af en god omgang grøntsage og selvfølgelig kartofler.

Det er en simpel ret, der blot kræver lidt snittearbejde og tid i ovnen.

Kartoffelfad med oksekød og grønt

Prøv også: min opskrift på græsk kartoffelfad med oksekød, feta og grønt.

Kartoffelfad med oksekød og grønt

Kartoffelfad med oksekød og grønt

5 fra 3 bedømmelser
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter

Det skal du bruge

Kødsovs

  • 400 g oksekød, hakket
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 200 g champignon, grofthakket
  • 1 spsk. timian
  • ½ spsk. mild paprika
  • 1 tsk. stødt chili
  • 2 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • ½ oksebouillon (bare terningen, ingen vand)

Derudover

  • 900 g kartofler, i tynde skiver, evt revet på mandolinjern eller anden fiks maskine
  • 1 squash, i tynde skiver
  • 3 gulerødder, i tynde skiver
  • 1 tomat, i skiver
  • 1 kugle mozzarella, revet i små stykker
  • 250 ml madlavningsfløde (jeg brugte 15 %)
  • frisk rosmarin, timian eller basilikum til toppen
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 graders varm luft.
  • Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie. Tilsæt timian, chili, salt og peber og lad det blive brunet af så det dufter dejligt i hele hytten.
  • Tilsæt nu champignon og lad det blive svitset et par minutter inden du bruner kødet.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og din bouillonterning. Lad det småsimre i 10 minutter. Smag til, der skal gerne være smæk på smagen så tilsæt evt. lidt større mængde krydderier efter smag.
  • Find et fad og kom kødsovsen i bunden efterfulgt af et lag af kartoffel, squash og gulerod. Fortsæt til du ikke har mere kød eller grønt. For hvert lag hælder du også en sjat fløde i til du ikke har mere.
  • Fordel tomatskriver på toppen sammen med mozzarella og bag i ovnen i 50-60 minutter eller til kartoflerne er møre. Rør i det nogle gange, så toppen ikke brænder på.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 3 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Kartoffelfad med oksekød og grønt
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 325
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments