Frokost & aftensmad

Kartoffelfad med oksekød og grønt

Jeg har fået en ny ret på listen over favoritretter…:) Jeg kalder den ‘kartoffelfad med oksekød og grønt’. Den består af en cremet kødsovs af tomat, oksekød, champignon, fløde og en masse krydderier. Derudover består den af en god omgang grøntsager og selvfølgelig kartofler. En simpel ret der blot kræver lidt snittearbejde og tid i ovnen… Opskriften er til 3-4 personer alt efter hvor sultne i er:)
Velbekom!

Kartoffelfad med oksekød og grønt

Forb. tid25 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødsovs

  • 400 g oksekød, hakket
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 200 g champignon, grofthakket
  • 1 spsk. timian
  • ½ spsk. mild paprika
  • 1 tsk. stødt chili
  • 2 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • ½ oksebouillon (bare terningen, ingen vand)

Derudover

  • 900 g kartofler, i tynde skiver, evt revet på mandolinjern eller anden fiks maskine
  • 1 squash, i tynde skiver
  • 3 gulerødder, i tynde skiver
  • 1 tomat, i skiver
  • 1 kugle mozzarella, revet i små stykker
  • 250 ml madlavningsfløde (jeg brugte 15 %)
  • frisk rosmarin, timian eller basilikum til toppen

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 graders varm luft.
  • Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie. Tilsæt timian, chili, salt og peber og lad det blive brunet af så det dufter dejligt i hele hytten.
  • Tilsæt nu champignon og lad det blive svitset et par minutter inden du bruner kødet.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og din bouillonterning. Lad det småsimre i 10 minutter. Smag til, der skal gerne være smæk på smagen så tilsæt evt. lidt større mængde krydderier efter smag.
  • Find et fad og kom kødsovsen i bunden efterfulgt af et lag af kartoffel, squash og gulerod. Fortsæt til du ikke har mere kød eller grønt. For hvert lag hælder du også en sjat fløde i til du ikke har mere.
  • Fordel tomatskriver på toppen sammen med mozzarella og bag i ovnen i 50-60 minutter eller til kartoflerne er møre. Rør i det nogle gange, så toppen ikke brænder på.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering