Kartoffelfad med oksekød og grønt

Velbekom!
Kartoffelfad med oksekød og grønt
Antal: 4 personer
Ingredienser
Kødsovs
- 400 g oksekød, hakket
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 200 g champignon, grofthakket
- 1 spsk. timian
- ½ spsk. mild paprika
- 1 tsk. stødt chili
- 2 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse tomatpure
- ½ oksebouillon (bare terningen, ingen vand)
Derudover
- 900 g kartofler, i tynde skiver, evt revet på mandolinjern eller anden fiks maskine
- 1 squash, i tynde skiver
- 3 gulerødder, i tynde skiver
- 1 tomat, i skiver
- 1 kugle mozzarella, revet i små stykker
- 250 ml madlavningsfløde (jeg brugte 15 %)
- frisk rosmarin, timian eller basilikum til toppen
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 graders varm luft.
- Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie. Tilsæt timian, chili, salt og peber og lad det blive brunet af så det dufter dejligt i hele hytten.
- Tilsæt nu champignon og lad det blive svitset et par minutter inden du bruner kødet.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og din bouillonterning. Lad det småsimre i 10 minutter. Smag til, der skal gerne være smæk på smagen så tilsæt evt. lidt større mængde krydderier efter smag.
- Find et fad og kom kødsovsen i bunden efterfulgt af et lag af kartoffel, squash og gulerod. Fortsæt til du ikke har mere kød eller grønt. For hvert lag hælder du også en sjat fløde i til du ikke har mere.
- Fordel tomatskriver på toppen sammen med mozzarella og bag i ovnen i 50-60 minutter eller til kartoflerne er møre. Rør i det nogle gange, så toppen ikke brænder på.
