Den bedste ris-bowl

Her får du opskriften på en ‘koreansk ris-bowl’, som er min kærestes go-to når han skal stå for aftensmaden herhjemme. Den lækre bowl kaldes også en buddha bowl, og den består af ris, en gulerodssalat med agurk og sesam og til sidst, men ikke mindst, det lækreste oksekød marineret i soya, honning, hvidløg og sesamolie. Jeg topper retten med hjemmerørt sriracha mayo, som egentlig bare er mayonnaise og sriracha rørt sammen med lidt hvidløgspulver og lime.

Du kan altid variere indholdet i din bowl! Hvis du er mere til kød en oksekød, kan fx også prøve min opskrift på buddha bowl med crispy chicken!

Koreansk ris-bowl

Denne opskrift på Korean Rice Bowl kan nemt laves til mange personer. Derudover er det en perfekt ret, hvis du vil forberede/foodpreppe en god portion mad til frokosten til de næste 3-4 dage.

TIP! Prøv også min opskrift på Korean Noodle Bowl <<

Koreansk ris-bowl

Koreansk ris-bowl

5 fra 3 bedømmelser
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

Gulerodssalat med agurk og sesam

  • 3 store gulerødder
  • 1 agurk
  • 3 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. riseddike (alternativt hvidvinseddike eller æblecidereddike)
  • 1 spsk. hvidløgspulver (alternativt 1 friskpresset hvidløg)
  • 1 tsk. chilipulver
  • 2 spsk sesamfrø

Marineret oksekød med forårsløg

  • 600 g hakket oksekød
  • ¾ dl soyasauce
  • 3 spsk. honning
  • 1 spsk. sesamolie
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 2-3 stk. forårsløg

Sriracha mayo

  • 50 g mayonnaise
  • 25 g sriracha
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • evt. lidt limesaft

Derudover

  • jasminris
  • evt. lime
  • evt. frisk chili

Sådan gør du

Gulerodssalat med agurk og sesam

  • Riv gulerod groft og skær agurken i tynde skiver. Kom det i en skål.
  • Bland soyasauce, riseddike, hvidløgspulver, chilipulver og sesamfrø i en skål og rør det godt sammen med gulerod og agurk. Dæk med sølvpapir og stil på køl imens du forbereder resten af retten.

Marineret oksekød med forårsløg

  • Pres hvidløg og skær forårsløg i tynde ringe.
  • Rør hvidløg, soyasauce, honning, sesamolie, sesamfrø og hvidløg sammen til en marinade i en skål.
  • Steg kødet hårdt af på en pande i lidt olie.
  • Tilføj marinaden og forårløgene og lad det stege med i ca. 5 minutter.

Sriracha mayo

  • Rør sriracha, mayonnaise og hvidløgspulver sammen til en cremet Sriracha mayo.
  • Smag evt. til med lidt frisk limesaft.

Sammensætning

  • Anret din koreanske ris-bowl i 4 skåle som på billedet vist i indlægget.
  • Pynt evt. med sesamfrø, lime og frisk chili.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan altid udskifte basen af ris med fx bulgur, quinoa, perlebyg eller andet. 
  • Indholdet i din buddha bowl kan altid varieres – brug de grøntsager du har!
  •  
Kunne du lide opskriften?
5 fra 3 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

TIP! Er du vild med bowls, så prøv alle mine lækre bowl-opskrifter!

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 327
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments