Vil du følge med? 👇
Koreansk ris-bowl
Den bedste ris-bowl
Her får du opskriften på en ‘koreansk ris-bowl’, som er min kærestes go-to når han skal stå for aftensmaden herhjemme. Den lækre bowl kaldes også en buddha bowl, og den består af ris, en gulerodssalat med agurk og sesam og til sidst, men ikke mindst, det lækreste oksekød marineret i soya, honning, hvidløg og sesamolie. Jeg topper retten med hjemmerørt sriracha mayo, som egentlig bare er mayonnaise og sriracha rørt sammen med lidt hvidløgspulver og lime.
Du kan altid variere indholdet i din bowl! Hvis du er mere til kød en oksekød, kan fx også prøve min opskrift på buddha bowl med crispy chicken!
Denne opskrift på Korean Rice Bowl kan nemt laves til mange personer. Derudover er det en perfekt ret, hvis du vil forberede/foodpreppe en god portion mad til frokosten til de næste 3-4 dage.
TIP! Prøv også min opskrift på Korean Noodle Bowl <<
Koreansk ris-bowl
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Gulerodssalat med agurk og sesam
- 3 store gulerødder
- 1 agurk
- 3 spsk. soyasauce
- 2 spsk. riseddike (alternativt hvidvinseddike eller æblecidereddike)
- 1 spsk. hvidløgspulver (alternativt 1 friskpresset hvidløg)
- 1 tsk. chilipulver
- 2 spsk sesamfrø
Marineret oksekød med forårsløg
- 600 g hakket oksekød
- ¾ dl soyasauce
- 3 spsk. honning
- 1 spsk. sesamolie
- 3-4 fed hvidløg
- 2 spsk. sesamfrø
- 2-3 stk. forårsløg
Sriracha mayo
- 50 g mayonnaise
- 25 g sriracha
- 1 tsk. hvidløgspulver
- evt. lidt limesaft
Derudover
- jasminris
- evt. lime
- evt. frisk chili
Sådan gør du
Gulerodssalat med agurk og sesam
- Riv gulerod groft og skær agurken i tynde skiver. Kom det i en skål.
- Bland soyasauce, riseddike, hvidløgspulver, chilipulver og sesamfrø i en skål og rør det godt sammen med gulerod og agurk. Dæk med sølvpapir og stil på køl imens du forbereder resten af retten.
Marineret oksekød med forårsløg
- Pres hvidløg og skær forårsløg i tynde ringe.
- Rør hvidløg, soyasauce, honning, sesamolie, sesamfrø og hvidløg sammen til en marinade i en skål.
- Steg kødet hårdt af på en pande i lidt olie.
- Tilføj marinaden og forårløgene og lad det stege med i ca. 5 minutter.
Sriracha mayo
- Rør sriracha, mayonnaise og hvidløgspulver sammen til en cremet Sriracha mayo.
- Smag evt. til med lidt frisk limesaft.
Sammensætning
- Anret din koreanske ris-bowl i 4 skåle som på billedet vist i indlægget.
- Pynt evt. med sesamfrø, lime og frisk chili.
Emmas tips til opskriften
- Du kan altid udskifte basen af ris med fx bulgur, quinoa, perlebyg eller andet.
- Indholdet i din buddha bowl kan altid varieres – brug de grøntsager du har!
TIP! Er du vild med bowls, så prøv alle mine lækre bowl-opskrifter!