Vil du følge med? 👇
Kyllingefrikadeller med squash og feta
Nemme kyllingeboller med squash
Kyllingefrikadeller med squash og feta passer perfekt ind i en travl hverdag, hvor du vil lave noget sund og lækkert uden at skulle bruge for meget tid i køkkenet. Jeg serverer mine deller på en bund af ris med en simpel avocado-agurkesalat til. Jeg topper med græsk yoghurt rørt sammen med hvidløg. Opskriften er udviklet i samarbejde med Josephine.
Kyllingefrikadeller med squash og feta
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Kyllingefrikadeller
- 500 g hakket kyllignekød
- 1 squash
- 1 dl panko rasp
- 1 dl fetaost
- 1 rødløg
- 1 håndfuld frisk dild
- ½ økologisk citron (skal herfra)
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
Derudover
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- 2 avocadoer
- 1 agurk
- 1 håndfuld dild
- ris til 4 personer
- olivenolie
Sådan gør du
Kyllingefrikadeller
- Riv squash, hak rødløg og dild fint og smuldre feta.
- Kom kyllingekød, revet squash, rødløg, dild, feta, pankorasp, citronskal, salt og peber i en skål og rør sammen til en ensartet fars. Lad farsen trække i køleskabet i 10 minutter – så er de nemmere at forme.
- Rul til små frikadeller (ca. 20 stk.) eller kødboller og steg på panden i smør eller olie til de er gennemstegte.
Derudover
- Kog ris efter anvisning på pakken og placer derefter i 4 skåle.
- Skær agurk og avocado i grove tern og kom i en skål sammen med et skvæt olivenolie og finthakket dild. Bland rundt og fordel derefter agurkesalaten i de fire skåle.
- Rør græsk yoghurt og presset hvidløg sammen og fordel i hver skål.
- Krydder med salt og peber og friskrevet citronskal.
Valg af ingredienser i kyllingefrikadeller med squash og feta
- Hakket kyllingekød: Jeg bruger hakket kyllingekød til mine frikadeller – det er mere magert end hakket kalv og flæsk som man normalvis bruger, men smager stadig vanvittig godt i kombination med de andre ingredienser.
- Squash: Revet squash giver en dejlig saftighed til frikadellerne og gør dem ekstra møre.
- Panko rasp: Panko hjælper med at binde frikadellerne sammen og giver dem en let og luftig tekstur.
- Fetaost: Feta tilføjer en saltet og cremet smag. Den smelter ikke helt under stegning, så du kan stadig smage fetaen i dellerne.
- Rødløg: Rødløgene tilføjer en skarp smag til frikadellerne. Almindelige løg kan også bruges.
- Frisk dild: Jeg er VILD med dild, og jeg føler ikke jeg spiser det nok, ift. hvor meget jeg elsker det. Her bruger jeg det både i mine frikadeller og i avocado-agurkesalaten. Er du ikke til dild kan du erstatte det med frisk persille.
- Citron (skal herfra): Citroskal giver en skøn syrlighed til kyllingefrikadellerne. Sørg for at bruge økologiske citroner, så de ikke smager beske!
Serveringsforslag
Når frikadellerne er færdigstegte, er de klar til at blive serveret med det samme. Jeg kan godt lide at anrette dem i en bowl sammen med ris og frisk skåret agurk og avocado, som jeg blander med lidt olivenolie og dild. Jeg topper retten en en klat græsk yoghurt blandet med hvidløg. Frikadellerne kan selvfølgelig også serveres med masser af andet tilbehør.
Variationer af opskriften
Der er mange måder, hvorpå du kan variere opskriften så den passer lige til dig!
- Udskift feta: Hvis du ikke er så vild med feta, kan du prøve at erstatte den med mozzarella eller en anden mild ost.
- Tilføj flere grøntsager: Du kan sagtens eksperimentere med andre grøntsager i frikadellerne. Prøv for eksempel at tilføje revet gulerod.
- Lav dem glutenfri: Hvis du har brug for at undgå gluten, kan du erstatte panko rasp med glutenfri rasp eller havregryn.
- Skru op for krydderierne: Hvis du kan lide lidt mere smæk på smagen, kan du tilføje lidt chiliflager eller paprika til farsen.
- Bag frikadellerne: Hvis du vil undgå stegning, kan du også vælge at bage frikadellerne i ovnen. Placer dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i ca. 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og gennemstegte. Det er en nem og fedtfattig måde at tilberede dem på.