Krydret buddha bowl

Her får du opskriften på det, som min kæreste og jeg kalder for en ‘Shawarma Chicken Bowl’. Det er en bowl masser af smæk på smagen fra krydderier fra det mellemøstlige køkken.

Den lækre bowl består af 4 forskellige elementer:

  1. Krydret Shawarma kylling
  2. Krydrede ris
  3. Tomat/agurke salat
  4. Spicy sriracha dressing
Shawarma Chicken Bowl

Jeg krydrer kyllingen med hvidløg, paprika, spidskommen og lime. Risene koges med gurkemeje, paprika og spidskommen, så de kan trække en masse smag og fåå den fine gule farve. Salaten er lavet med tomat, agurk, græsk yoghurt og persille. Og til sidst, men ikke mindst, så er dressingen lavet med mayo, græsk yoghurt og sriracha. Hvis du vil spare på kalorierne, kan du undlade at lave dressingen, da selve salaten er lavet med græsk yoghurt og derfor også giver en god og cremet konsistens.

TIP! Er du vild med bowls, så se alle mine opskrifter på bowl lige her!

Shawarma Chicken Bowl

Shawarma Chicken Bowl

5 fra 2 bedømmelser
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 40 minutter
Samlet tid 40 minutter

Det skal du bruge

Krydrede ris

  • 200 g basmatisris
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. salt

Krydret shawarma kylling

  • 4 stk. kyllingbryst
  • 4 hvidløg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. paprika
  • ½ lime
  • salt og peber

Tomat og agurkesalat

  • 100 g græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • 3 tomater
  • 1 agurk
  • 1 bundt frisk pesille
  • ½ tsk spidskommen
  • salt og peber

Spicy dressing

  • 100 g græsk yoghurt
  • 50 g mayonnaise
  • 1-2 spsk. sriracha (efter smag)
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. paprika
  • lidt lime saft

Sådan gør du

  • Hæld ris, salt, gurkemeje, spidskommen og paprika i en gryde med vand og kog risene efter anvisning på pakken. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på!
  • Krydder kyllingen med friskpresset hvidløg, spidskommen, paprika, salt, peber og saften fra en halv lime. Bland det godt rundt og steg på panden, til det er gennemstegt. Skær ud i små tern.
  • Skær tomat og agurk i tern og bland det i en skål sammen med græsk yoghurt, finthakket persille og spidskommen. Smag til med salt og peber.
  • Pres hvidløget. Rør græsk yoghurt, hvidløg, mayonnaise, sriracha, hvidløgspulver, paprika og lime sammen til en spicy dressing* (se opskriftsnoter).

Emmas tips til opskriften

  • Hvis du vil spare på kalorierne, kan du undlade at lave dressingen, da selve salaten er lavet med græsk yoghurt og derfor også giver en god og cremet konsistens til måltidet!
Kunne du lide opskriften?
5 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 327
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments