Vil du følge med? 👇
Shawarma Chicken Bowl
Krydret buddha bowl
Her får du opskriften på det, som min kæreste og jeg kalder for en ‘Shawarma Chicken Bowl’. Det er en bowl masser af smæk på smagen fra krydderier fra det mellemøstlige køkken.
Den lækre bowl består af 4 forskellige elementer:
- Krydret Shawarma kylling
- Krydrede ris
- Tomat/agurke salat
- Spicy sriracha dressing
Jeg krydrer kyllingen med hvidløg, paprika, spidskommen og lime. Risene koges med gurkemeje, paprika og spidskommen, så de kan trække en masse smag og fåå den fine gule farve. Salaten er lavet med tomat, agurk, græsk yoghurt og persille. Og til sidst, men ikke mindst, så er dressingen lavet med mayo, græsk yoghurt og sriracha. Hvis du vil spare på kalorierne, kan du undlade at lave dressingen, da selve salaten er lavet med græsk yoghurt og derfor også giver en god og cremet konsistens.
TIP! Er du vild med bowls, så se alle mine opskrifter på bowl lige her!
Shawarma Chicken Bowl
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Krydrede ris
- 200 g basmatisris
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. salt
Krydret shawarma kylling
- 4 stk. kyllingbryst
- 4 hvidløg
- 2 tsk. spidskommen
- 2 tsk. paprika
- ½ lime
- salt og peber
Tomat og agurkesalat
- 100 g græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- 3 tomater
- 1 agurk
- 1 bundt frisk pesille
- ½ tsk spidskommen
- salt og peber
Spicy dressing
- 100 g græsk yoghurt
- 50 g mayonnaise
- 1-2 spsk. sriracha (efter smag)
- ½ tsk. hvidløgspulver
- ½ tsk. paprika
- lidt lime saft
Sådan gør du
- Hæld ris, salt, gurkemeje, spidskommen og paprika i en gryde med vand og kog risene efter anvisning på pakken. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på!
- Krydder kyllingen med friskpresset hvidløg, spidskommen, paprika, salt, peber og saften fra en halv lime. Bland det godt rundt og steg på panden, til det er gennemstegt. Skær ud i små tern.
- Skær tomat og agurk i tern og bland det i en skål sammen med græsk yoghurt, finthakket persille og spidskommen. Smag til med salt og peber.
- Pres hvidløget. Rør græsk yoghurt, hvidløg, mayonnaise, sriracha, hvidløgspulver, paprika og lime sammen til en spicy dressing* (se opskriftsnoter).
- Server ris, kylling, tomat/agurkesalat og din dressing i dybe tallerkener.
Emmas tips til opskriften
- Hvis du vil spare på kalorierne, kan du undlade at lave dressingen, da selve salaten er lavet med græsk yoghurt og derfor også giver en god og cremet konsistens til måltidet!