Lækker salatbowl

Nem buddha bowl er en skøn og lækker salat bowl, hvor du kan få ryddet godt ud i salatskuffen derhjemme. Derudover, så er det en sund, nærende og ikke mindst farverig aftensmad eller frokost, som mætter rigtig godt.

Buddha bowl opskrift

I denne buddhabowl bruger jeg mango, avocado, tomat, agurk, rucola, lynsyltede rødløg og bulgur. Men en bowl opskrift som denne kan varieres på mange måder! Du kan fx skifte bulgur ud med quinoa eller couscous, eller tilføje edemamebønner, ærter, peberfrugt, gulerod, æbletern og meget mere!

buddha bowl

Er du på udkig efter andre salatopskrifter og salatbowls, så hop ind og se alle mine opskrifter på salat <<

Jeg laver min budda bowl i en vegetarisk udgave med barbecueristede kikærter, som er en superlækker erstatning for kød. Du kan også tilføje kylling, flankesteak, vegetardeller, falafler eller andet.

buddha bowl

Buddha bowl

5 fra 2 bedømmelser
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter

Det skal du bruge

Barbecue marinerede kikærter

  • 2 dåser kikærter
  • 3-4 spsk. barbecuesauce
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Dressing

  • 6 spsk. creme fraiche
  • 2 spsk. ketcup
  • 2 tsk. paprika
  • salt og peber

Derudover

  • 400 g bulgur
  • 1 mango
  • 2 avocadoer
  • 300 g cherrytomater
  • 1 agurk
  • valgfri salat (fx rucula, hjertesalat eller spinat)
  • lynsyltede rødløg (link under opskriftsnoter)

Sådan gør du

Barbecue marinerede kikærter

  • Skyl kikærterne i en si og dup dem tørre med køkkenrulle eller i et rent viskestykke.
  • Kom kikærterne i en skål sammen med barbecuesauce, olivenolie, salt og peber.
  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 200° varmluft i ca. 20 minutter, eller til de er sprøde. Vend dem undervejs.

Dressing

  • Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

Derudover

  • Kog bulgur efter anvisning på pakken og lad dem køle af, og forbered resten af grøntsagerne imens.
  • Skær avocado og mango i tern. Skær tomaterne i halve og skær agurk i skiver.
  • Skyl salaten og forbered de lynsyltede rødløg (se link under opskriftsnoter).
  • Fordel bulgur, mango, avocado, agurk, tomat, lynsyltede rødløg og dressing i 4 skåle og nyd nu din buddha bowl.

Emmas tips til opskriften

  • Top din buddha bowl med lynsyltede rødløg. Se min opskrift lige her. 
  • Du kan skifte grøntsagerne ud med de grøntsager du lige har i køleskabet som fx ærter, majs, edemamebønner, sød kartoffel, peberfrugt osv. 
  • Bulgur kan sagtens skiftes ud med couscous, perlespelt, ris, quinoa osv. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 327
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments