Kold nudelsalat

Asiatisk nudelsalat er en nem og lækker salat, som du kan lave på kun 20 minutter! Det er en kold nudelsalat som består af nudler, spidskål, edemamebønner, forårsløg og gulerod. Jeg topper nudelsalaten med ristede cashewnødder og frisk koriander og så overhælder jeg salaten med en asiatisk dressing.

Jeg nyder salaten som en måltidssalat, men ønsker du mere fylde, så kan du også servere den med kylling, flankesteak eller steg skåret i tynde skiver.

Asiatisk dressing

asiatisk nudelsalat

Til denne thai salat laver jeg en simpel dressing af soyasauce, fiskesauce, frisk ingefær, hvidløg og lime. Jeg overhælder salaten med dressingen så snart den er færdig, så den kan trække en masse smag! Vil du prøve andre former for dressing, så kunne en peanutdressing eller spicy tahin dressing også være en ide!

TIP! Er du vild med asiatiske salater, så prøv også min opskrift Spicy Thai Beef Salad eller Thai Salat med Peanutdressing.

asiatisk nudelsalat

Asiatisk nudelsalat

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter

Det skal du bruge

  • 250 g nudler (ægnudler, risnudler eller andet)
  • ½ rød spidskål
  • ¼ alm spidskål
  • 3 gulerødder
  • 3 forårsløg
  • 150 g edemamebønner
  • 70 g cashewnødder
  • 2 håndfulde frisk koriander

Asiatisk dressing

  • ¾ dl soya
  • ¼ dl fiskesauce
  • ½-1 lime
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 cm frisk ingefær
  • 3-4 tsk. sukker
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Hæld dem i en si og skyl dem med koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Lad dem dryppe af og forbered resten imens..
  • Snit rød spidskål og almindelig spidskål fint.
  • Skær gulerod i tynde stave og hak forårsløg fint.
  • Rist cashewnødder på panden og hak dem groft.
  • Fordel nudler, spidskål, gulerødder og forårsløg i et stort fad eller i en skål. Top salaten med cashewnødder og frisk koriander.

Asiatisk dressing

  • Riv ingefær fint og pres hvidløget.
  • Rør ingefær, hvidløg, soysauce, fiskesauce, limesaft og sukker sammen i en skål.
  • Overhæld salaten med dressingen.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan bruge de nudler du vil – her har jeg brugt ægnudler, men risnudler eller glasnudler kan også være en ide!
  • Du kan variere dressingen, prøv fx også en peanutdressing eller spicy tahin dressing. 
  • Varier grøntsagerne! Du kan også bruge agurk, peberfrugt og bønnespirer.
  • Cashewnødder kan skiftes ud med peanuts. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
asiatisk nudelsalat
asiatisk nudelsalat
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 327
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments