Vil du følge med? 👇
Dumplings med kylling og rejer
Dumplings med kylling og rejer er SÅ lækkert, og du kan nemt og hurtigt lave dem selv! Disse små lækkerbiskener er perfekte til at dele rundt om bordet. Denne opskrift kombinerer rejer hakket kyllingekød med masser af smag fra frisk ingefær, østersovs, soyasovs, sesamolie og meget mere! Du kan spise dumplings som en lille snack eller en forret. Du kan også nyde dem sammen med en asiatisk nudelsalat eller i en suppe!
Dumplings med kylling og rejer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 10 stk. rå tiger rejer eller vannamei rejer
- 200 g hakket kyllingekød
- 2 stk. forårsløg
- 1 fed hvidløg
- ½ spsk. friskrevet ingefær
- 1 spsk. østersovs
- 1 spsk. soyasovs
- 1 spsk. sukker
- ½ spsk. sesamolie
- ½ spsk. riseddike
- 1 spsk. majsstivelse
- 32 stykker gyoza/dumpling dej (kan købes i asiatiske supermarkeder eller på nettet)
Toppings
- chilisauce
- sesamfrø
- forårsløg
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til din dumplingmasse i en skål og rør det godt sammen til en ensformet fars.
- Fugt kanten på et stykke gyozadej og placer en klump fars i midten. Fold dejen over på midten og fold derefter de to sider ind på hinanden og tryk dejen sammen med lidt vand.
- Kog dumplings i en gryde med vand i ca. 2 minutter. Kog dem lidt ad gangen, så de ikke ligger ovenpå hinanden.
- Server med chiliolie, sesamfrø go friske forårsløg.
Fyld til dumplings
Dumplings er faktisk bare små dejpakker med lækkert fyld. Den mest almindelige fyld består af svinekød, men du kan sagtens bruge oksekød, kylling eller rejer i stedet. En vegetarisk udgave uden kød, kunne også være en ide! I denne dumplingopskrift bruger jeg hakket kyllkingekød og rejer, som jeg bare synes er lækkert sammen!
Forskellen på gyoza og dumplings
Man forveksler ofte de to ord og med god grund, for det er næsten det samme! Alligevel er der et par forskelle, som er værd at vide! Gyoza er en japansk variation af dumplings som steges på panden hvorefter de dampes, hvilket giver dem en sprød bund. De stegte gyoza fyld består oftes af svinekød, kål, hvidløg og ingefær, men fyldes kan selvfølglig varieres. Dumplings derimod, er en mere bred betegnelse for fyldte dejpakker i forskellige former og størrelser, som både findes inden for japanske, kinesiske, koreanske og vietnamesiske køkken. Dumplings steges ikke nødvendigvis på panden – de bliver oftest dampet eller kogt. Derudover, så kan dumplings bestå af en masse forskelligt fyld, al efter hvilket køkken vi er i.
TIP! Prøv også min opskrift på hjemmelavede gyoza!
Sådan former du dumplings
Det er ikke svært at folde dumplings, selvom man måske skulle tro det! Se fremgangsmåden herunder, eller hop ned til min videoopskrift.
- Dejens konsistens: Dejskiver købt fra asiatiske supermarkeder er perfekte til formålet! Sørg for at lægge et fugtigt stykke viskestykke over dejen, så de ikke tørrer ind mens du folder.
- Fyld korrekt: Overfyld ikke dine dumplings. En teskefuld fyld er ofte nok. Dette sikrer, at de kan lukkes ordentligt og koge ensartet.
- Lukningsteknik: Sørg for at klemme kanterne godt sammen, så fyldet forbliver inde under kogning eller stegning. Vand kan hjælpe med at “forsegle” dejen.
- Tilberedningsmetode: Dumplings kan både dampes, koges, og steges. Hvis du vælger at stege dem som gyoza, så start med at stege bunden i lidt olie indtil den er gylden, tilsæt derefter lidt vand og dæk panden til, så de resterende sider bliver dampet bløde. Ellers, smid dem i kogende vand et par minutter som jeg gør i denne opskrift.