Ikke-kategoriseret

Rabarber-koldskål

Rabarber koldskål med havregrynscrunch

Forb. tid25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Rabarber-jordbær kompot (stor portion)

  • 400 g friske rabarber, skåret i 2 cm stykker
  • 400 g jordbær (friske eller fra frost)
  • 50 g sukker (efter smag)
  • ½ vaniljestang
  • evt. 1 spsk. marizena til jævning

Koldskål

  • 2 bægre pasturiserede æggeblommer
  • 50 g sukker
  • ½ liter kærnemælk
  • ½ liter tykmælk
  • 150 g færdiglavet rabarberkompot

Crunch

  • 50 g smør
  • 2 spsk. honning
  • 70 g mandler, grofthakket
  • 2,5 dl havregryn, grovvalset
  • 40 g kokosflager

Sådan gør du

Rabarber-jordbær kompot (stor portion)

  • Kom rabarber og jordbæri en tykbundet gryde.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt sukker og kom også det i gryden. Rør det hele godt sammen. Start med at tilsætte lidt sukker og smag så til hen af vejen!
  • Tænd for varmen og varm langsomt din kompot op til kogepunktet. Lad det simre i ca. 10-12 minutter og tag så af varmen og stil på køl. Brug evt. et piskeris til at røre store stykker rabarber ud.
    Bruger du jordbær fra frost, kan væden godt give en stynd konsistens. Er dette tilfældet, kan du med fordel jævne din kompot med marizenamel rystet sammen med lidt kold vand.

Koldskål

  • Pisk æggeblommer og sukker til æggesnaps, og tilsæt derefter tykmælk og kernemælk.
  • Tilsæt den afkølede rabarber-jordbær kompot og pisk videre. Sæt koldskålen på køl og lav imens din crunch.

Crunch

  • Varme en pande op med smør og honning.
  • Tilføj havregryn og mandler og lade det blevet stegt til det er sprødt. Rør rundt undervejs. Tag af varmen, og hæld kokosflager i.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering