Pavlova med bær og vaniljecreme

Pavlova er en af de desserter, der bare virker hver gang! Den består af en sprød og luftig marengsbund kombineret med en blød vaniljecreme og friske bær på toppen. En rigtig sommerfavorit, som man bliver glad i låget, bare af at kigge på.

TIP! Er du vild med kager og søde sager, så se meget mere her!

Pavlova
Pavlova 2
Pavlova

Pavlova med bær

Vær den første til at bedømme!
Antal: 6 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Køle ned 2 timer
Samlet tid 3 timer 50 minutter

Det skal du bruge

Pavlova marengsbund

  • 4 bæger æggehvider (svarende til 160 g)
  • 300 g flormelis
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 tsk. eddike (fx lagereddike eller æblecidereddike)
  • 1 tsk. vaniljesukker

Vaniljecreme

  • 2,5 dl piskefløde
  • 1,5 dl cremefraiche 38%
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. flormelis
  • ½ citron (skallen herfra)

Bær

  • friske jordbær, blåbær og hindbær
  • evt. citronmelisse til pynt

Sådan gør du

Pavlova marengsbund

  • Tænd ovnen på 115° varmluft.
  • Kom æggehviderne i en skål eller røremaskine og pisk dem stive.
  • Tilføj flormelis lidt efter lidt, og pisk til din marengsblanding bliver sej.
  • Si majsstivelse og og vaniljesukker i. Tilsæt også eddike og pisk så igen kort.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og tegn en cirkel med en diameter på ca. 24 cm. Vend bagepapiret om, så blyantstregen vender nedad.
  • Kom marengsdejen på bagepapiret og smør det ud i en cirkel med en dejskraber.
  • Bag magrensbunden i ovnen i 1 time og 30 minutter.
  • Sluk ovnen og lad bunden stå i ovnen til den er HELT kold. Bunden skal være helt kold, inden du kommer creme og bær på.

Vaniljecreme

  • Pisk fløden til en let skum og vend derefter forsigtig cremefraiche deri.
  • Flæk vaniljestangen på tværs, skrab kornene ud og bland dem med 2 spsk. flormelis, så alle kornene spreder sig. 
  • Riv skallen fra en halv citron.
  • Vend forsigtigt citronskal og vaniljesukker i cremen.

Sammensætning

  • Fordel cremen på din pavlova marengsbund og pynt med friske bær.
  • Drys evt. lidt flormelis over kagen gennem en si og pynt også evt. med lidt citronmelisse.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Valg af ingredienser i pavlova

For at lave en perfekt pavlova skal du bruge de rigtige ingredienser. Her er en kort opremsning af hver ingrediens!

Æggehvider: Æggehviderne er vigtige i marengsen. Når de piskes stive, skaber de en let og luftig bund.

Flormelis: Flormelis giver sødme og hjælper med at skabe en glat og stabil marengs.

Majsstivelse: Majsstivelse gør marengsen sprød udenpå og blød indeni.

Eddike: Eddike er med til at give en lidt syrlig smag.

Vaniljesukker: Vaniljesukker tilføjer en dejlig vaniljesmag, der passer perfekt til bær og creme.

Piskefløde: Vigtig for at lave en lækker vaniljecreme 😉

Cremefraiche 38%: Cremefraichen giver vaniljecremen en let syrlighed, som bare smager vildt lækkert!

Ægte vanilje: Ægte vanilje fra en vaniljestang giver en intens og naturlig vaniljesmag til cremen. Alternativt kan du bruge vaniljesukker.

Citron (skallen herfra): Revet citronskal tilføjer friskhed og en let syrlighed til cremen, som passer godt til de søde elementer i kagen.

Friske bær: Jordbær, blåbær og hindbær er de bær jeg bruger i denne udgave af pavlova. Men alle bær kan bruges!

Citronmelisse: Pynter så fint – kan sagtens undlades!

Pavlova
Pavlova

Tips til en perfekt pavlova

Her er nogle tips til at sikre, at din pavlova bliver perfekt:

  1. Pisk æggehviderne rigtigt: Pisk æggehviderne, indtil de er stive og skinnende. Pas på med ikke at overpiske, da det kan få marengsen til at falde sammen.
  2. Tilsæt sukkeret langsomt: Tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du pisker. Det sikrer, at sukkeret opløses helt og giver en glat marengs.
  3. Bag ved lav temperatur: Bag marengsbunden ved lav temperatur. Det gør den sprød udenpå og blød indeni. For høj varme kan få marengsen til at revne. Lad vær med at åbne ovnen undervejs, når du bager din pavlova, da den kolde luft kan gøre at den falder sammen.

Serveringsforslag

Når din pavlova er færdig, kan du servere den på en stor tallerken eller et kagefad. Top den med vaniljecreme og en masse friske bær. Pynt evt. med citronmelisse for et ekstra pift.

Tilbehør til pavlova

Hvis du vil servere noget ved siden af pavlovaen, kan du servere en kugle vaniljeis. Dog synes jeg, at kagen er nok i sig selv, grundet den lækre creme.

Variationer af pavlova

Du kan variere din pavlova på mange måder. Prøv at bruge andre frugter som kiwi, mango eller passionsfrugt for en eksotisk twist. Du kan også eksperimentere med forskellige typer cremer, som chokoladecreme eller citruscreme, for at give kagen en anden smag.

Pavlova

Spørgsmål til opskriften

Kan jeg lave pavlova dagen før?

Ja, du kan lave marengsbunden dagen før og opbevare den i en lufttæt beholder. Top den med creme og bær lige inden servering.

Hvordan undgår jeg, at min marengs revner?

Bag ved lav temperatur og lad marengsen køle af i ovnen efterfølgende mens ovnen er slukket for at undgå hurtige temperaturændringer, som kan få marengsen til at revne.

Kan jeg bruge frosne bær?

Friske bær er bedst, men du kan bruge frosne bær. Sørg for at tø dem op og dræn overskydende væske, så de ikke gør marengsen blød.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 342
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments