Kanelsnegle
Kanelsnegle

Nemme kanelsnegle

Her får du min opskrift på de bedste kanelsnegle med lækker fyld af smør, kanel og brun farin. Hjemmelavede kanelsnegle er noget af det bedste jeg ved og noget som de fleste kan lide. De er en sikker vinder på ethvert kagebord, til fødselsdage, brunch og meget mere! Hop direkte ned og se min opskrift på hurtige kanelsnegle her.

Kanelsnegle opskrift

I denne opskrift på kanelsnegle laver jeg en nem blød og smidig dej, som jeg krydrer med lidt kardemomme. Er du ikke til smagen af kardemomme, så kan du sagtens undlade dette. Jeg sørger for ikke at komme for meget mel i dejen, så den får en saftig krumme! Jeg rører dejen godt og grundigt igennem i min røremaskine og sætter den derefter til at hæve i en time til halvande. Dejen skal helst være en smule klistret, så den holder sig saftig og lækker. En god tommelfingerregel hvis du bruger røremaskine er, at dejen skal sidde fast i bunden, men ikke i siderne – og så er den klar til hævning

Remonce til kanelsnegle

Mens dejen hæver laver jeg min remonce som består af kanel, brun farin, smør og igen lidt kardemomme (valgfri). Jeg ruller dejen ud til et rektangel og smører hele fladen med den smørbløde remonce, mums!

TIP! Er du på udkig efter andre opskrifter på skøn bagværk, se se mere her <<

Opskrift kanelsnegle med remonce:

Kanelsnegle

Kanelsnegle

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 18 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 10 minutter

Det skal du bruge

Dejen

  • 2 dl lunken mælk
  • 25 g gær
  • 100 g sukker
  • 1 lille tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 tsk. kardemomme (kan undlades)
  • 500 g hvedemel (måske lidt mere/mindre)
  • 125 g blødt smør i tern
  • æg til pensling

Remonce

  • 125 g blødt smør
  • 125 g brun farin
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

Dej

  • Lun mælken til den er lillefingervarm og opløs derefter gæren deri. Rør rundt, så der ingen klumper er. Hæld mælkeblandingen i en stor skål eller røremaskine.
  • Tilsæt sukker, salt og æg og kardemomme og rør det godt sammen.
  • Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt til en ensartet dej. Tilsæt derefter smør i små tern og ælt videre.
  • Ælt dejen godt, til den er glat og smidig. Jeg bruger min røremaskine og lader den stå i ca. 5 minutter ved mellem hastighed.
  • Kom et fugtigt viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time. Forbered nu din remonce.

Remonce

  • Bland smør, brun farin, kanel og kardemomme sammen i en skål med en gaffel.

Kanelsnegle

  • Når dejen har hævet skal du rulle den ud til et rektangel på et meldrysset bord (bare brug en smule mel).
  • Rul dejen så tyndt du kan, uden at der kommer huller i dejen.
  • Fordel remonce på hele dejen med en dejskraber.
  • Rul forsigtigt dejen sammen og skær den derefter i skiver på ca. 2-3 cm.
  • Placer kanelsneglene i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Sørg for at have lidt afstand mellem sneglene. Jeg bruger et fad på ca. 23 x 35 cm., og jeg kan have 12 snegle heri. De sidste 6 snegle bager jeg i et andet fad. Har du et større fad, så brug det!
  • Lad nu sneglene efterhæve under et fugtigt viskestykke i ca. 30 minutter.
  • Pensl kanelsneglene med et sammenpisket æg.
  • Bag sneglene ved 200° almindelig ovnvarme i ca. 15-20 minutter. Hold øje undervejs! Pas på, at de ikke brænder på, da der er forskel på vores ovne!
  • Lad sneglene køle af, og nyd dem derefter som de er eller med glasur.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan sagtens fryse dine kanelsnegle i en pose, så du nemt og hurtigt kan tage én op! Frys dem mens de stadig er lidt lune, så får du det bedste resultat! 
  • Kanelsnegle er allerbedst nybagte og altså samme dag som de er bagt. Skal du nyde dem et par dage efter, så ville jeg altid fryse dem ned og tage en op på selve dagen.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Kanelsnegle i fad

Jeg placerer kanelsneglene i et ildfast fad. Ved at bage kanel sneglene i et ildfast fad i stedet for at placere dem på en bageplade, holder de sig dejligt svampede og snaskede og du undgår, at de bliver tørre. Derudover så sikrer du dig også, at remonce fyldet ikke ryger ud.

Kanelsnegle
Kanelsnegle

Frysning af kanelsnegle

Du kan altid fryse dine kanelsnegle ned, og tage en enkelt eller to op, når du en sen eftermiddag har en sød tand. Du får det bedste resultat, hvis du fryser kanelsneglene mens de er lidt lune. Varm dem op i ovnen eller mikroovnen, hvis det skal gå lidt hurtigt! Kom dem i en gennemsigtig frysepose og smid dem derefter i fryseren.

Kanel snegle opskrift med glasur

Jeg nyder ofte bare de nemme kanelsnegle som de er, men du kan sagtens toppe dem med hjemmelavet glasur også! Bland flormelis med lidt kogende vand, og så har du en cremet glasur, som du kan toppe dine kanel snegle med!

Er du i bagehumør, så er du måske også vild med min opskrift på kardemommesnurrer!

Kanelsnegle
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 324
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments