Bagværk,  Søde sager

Kanelsnegle

På grå dage er det på sin plads at hygge indenfor med hjemmelavede kanelsnegle og varm kakao. Spis dem umiddelbart efter de er afkølet – ellers lun dem kort i ovnen så de får deres bløde konsistens. Får man ikke spist dem alle kan de nem fryses ned og spises en anden dag – de smager stadig ligeså godt!

Kanelsnegle

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 45 min
Samlet tid2 t
Antal: 12 stk

Ingredienser

Dej

  • 100 g smør
  • 25 g gær
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk. sukker
  • 1 knsp. groft salt
  • 500 g hvedemel

Fyld

  • 1 dl sukker
  • 50 g blødt smør
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme

Glasur

  • 2 dl flormelis
  • 1-2 spsk. vand
  • kakaopulver

Sådan gør du

Dej

  • Smelt smør i en gryde og lad det køle af
  • Smuldr gæren og rør den ud i mælken i en skål og tilsæt smør, sukker og salt
  • Rør hvedemel i indtil dejen kan æltes og er fast og lad den hæve i ca. 1 time 
  • Lav nu fyldet ved at røre smør, sukker og kanel sammen 
  • Efter dejen er hævet, ælt da dejen igen og rul den ud til en firkant på ca. 20×25 cm og smør kanelblandingen på dejen og rul den til en roulade og skær den i ca. 12 skiver
  • Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter
  • Bag sneglene i 15 minutter ved 225 grader i midten af ovnen og lad dem køle af inden du evt. pynter dem med glasur
    Velbekom

Noter

Tip: Den søde grunddej kan du også bruge til andet bagværk, fx nogle lyse boller eller sukkerkringler mm.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering