Kanelsnegle

Kanelsnegle
Antal: 12 stk
Ingredienser
Dej
- 100 g smør
- 25 g gær
- 3 dl mælk
- 1 spsk. sukker
- 1 knsp. groft salt
- 500 g hvedemel
Fyld
- 1 dl sukker
- 50 g blødt smør
- 1 spsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt kardemomme
Glasur
- 2 dl flormelis
- 1-2 spsk. vand
- kakaopulver
Sådan gør du
Dej
- Smelt smør i en gryde og lad det køle af
- Smuldr gæren og rør den ud i mælken i en skål og tilsæt smør, sukker og salt
- Rør hvedemel i indtil dejen kan æltes og er fast og lad den hæve i ca. 1 time
- Lav nu fyldet ved at røre smør, sukker og kanel sammen
- Efter dejen er hævet, ælt da dejen igen og rul den ud til en firkant på ca. 20×25 cm og smør kanelblandingen på dejen og rul den til en roulade og skær den i ca. 12 skiver
- Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter
- Bag sneglene i 15 minutter ved 225 grader i midten af ovnen og lad dem køle af inden du evt. pynter dem med glasurVelbekom
Noter
Tip: Den søde grunddej kan du også bruge til andet bagværk, fx nogle lyse boller eller sukkerkringler mm.