Kardemommesnurrer med citron og marcipan

Kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer med citron og marcipan er et kæmpe hit herhjemme og en af mine absolut favoritter, når det kommer til kage og bagværk. De minder om den klassiske kanelsnurrer som du måske kender, men smagen af kanel er skiftet ud med en skøn smag af kardemomme og syrlig citron. Nyd dem med en god kop kaffe og et godt selskab.

Jeg laver snurrerne med manitoba hvedemel, som er alle tiders til netop dette, da det gør dejen dejlig smidig og luftig. Dermed er det nemmere at snurre dejen, uden den sprækker. Almindelig hvedemel kan også sagtens bruges!

kardemommesnurre

Se en video med den teknik jeg bruger, til at sno mine snurrer.

Er du mere til smagen af pistacie og hvid chokolade, så kan du også prøve min opskrift på kardemommesnurrer med marcipan og citronremonce.

kardemommesnurre

Kardemommesnurrer med citron og marcipan

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 10 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time

Det skal du bruge

Dej

  • 25 g gær
  • 2,5 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. sukker
  • 2 tsk. stødt kardemommen (gerne hele frø som du morter)
  • 500-530 g hvedemel
  • 80 g blødt smør, i små tern

Citron- og marcipanremonce

  • 120 g marcipan, revet
  • 100 g sukker
  • 100 g smør, blødt
  • revet skal fra én citron
  • 1 tsk. stødt kardemomme

Sukkersirup (for at give dine snurrer glans)

  • 50 g vand
  • 40 g sukker

Derudover

  • 1 æg til pensling
  • svensk perlesukker til pynt

Sådan gør du

Dej

  • Lun mælken i en gryde og rør gæren ud heri.
  • Har du en røremaskine, kom det da deri og tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme og rør rundt (har du ikke, brug blot en elpisker og rør det sammen).
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen sammen til den er glat og smidig i ca. 10 minutter ved mellemste hastighed. Tilsæt evt. lidt mere mel hvis dejen er for klistret.
  • Ælt nu lidt efter lidt smøren ind i dejen og lad den derefter hævet tildækket i en time.

Citron- og marcipanremonce

  • Rør marcipan, sukker, citronskal, kardemomme og smør sammen i en skål. Rør kun til det lige netop er blandet. Lad ikke remoncen smelte, da fyldet da har nemmere ved at falde ud af snurrerne.

Sammensætning

  • Rul dejen ud til et rektangel på en størrelse på ca. 50 x 30 cm. på et meldrysset bord. Smør remoncen ud på hele dejen.
  • Fold den ene tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel over så dejen ligger i tre lag. Rul et par gange eller tre med kagerullen så den flades lidt ud.
  • Skær dejen i strimler af ca. 4-5 cm og skær derefter en linje igennem den enkelte strimmel uden at skære helt igennem. Der skal være "to ben" med ca. 1,5 cm. dej der gør at dejen stadig hænher sammen (se en video med teknikken jeg bruger øverst).
  • Sno dine snurrer og form dem derefter til snegle.
  • Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Pensel med et sammenpisket æg (tilsæt evt. lidt vand så den bliver lidt tyndere) og bag snurrerne i ovnen i 15-17 minutter ved 210 grader traditionel ovn afhængig af størrelsen.
  • Imens laver du din sukkersirup ved at bringe vand og sukker i kog imens du rører. Hold den varm indtil dine snurrer er færdige.
  • Når dine brandvarme snurrer tages ud af ovnen, pensler du dem straks med sukkersirup så de får en fin glans når de er kølet af.
  • Læg dine snurrer på en rist og lad dem køle af. Drys med perlesukker.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
kardemommesnurre
kardemommesnurre
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 326
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments