Vil du følge med? 👇
Klassisk kanelkage


Den bedste opskrift på klassisk kanelkage
Her får du min bedste opskrift på en klassisk kanelkage. Du ved, den der skærekage man altid havde med i skolen, og som alle kunne lide. Denne opskrift på kage med kanel er meget nem og enkel at gå til og kagen kan røres sammen på kun 10 minutter hvorefter skal den bare i ovnen i ca. 30 minutter.
Denne opskrift på bradepandekage er lavet med tykmælk og er uden æg. Tykmælk er med til at gøre kagen super svampet og saftig og gør også, at den holder frisk og lækker sig i 3-4 dage. Faktisk bliver kagen kun endnu bedre, hvis du bager den dagen før, så den kan få lov til at stå et døgns tid og bliver rigtig lækker og svampet. Du kan også bruge andre syrnede mælkeprodukter som kærnemælk eller ymer i stedet for tyk mælk. Jeg krydrer kagen med kanel, men det er også lækkert at tilføje et par teskefulde kardemomme. Jeg pynter kagen med den lækreste kaffeglasur lavet på kakao, flormelis og kaffe, og så drysser jeg med lidt flagesalt.
TIP! Er du vild med bradepandekager, så prøv også min opskrift på gulerodskage eller squashkage i bradepande.

Kanelkage med kaffeglasur
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Kanelkage
- 375 g sukker
- 375 g hvedemel
- 100 g smeltet smør
- 3 tsk. kanel
- 2½ tsk. natron
- ½ l tykmælk (eller kærnemælk)
Kaffeglasur
- 50 g smeltet smør
- 200 g flormelis
- 1 spsk. kakao
- 2-3 spsk. kold kaffe
Sådan gør du
Kanelkage
- Tænd ovnen på 200° almindelig ovn.
- Smelt smøret i en gryde og kom det derefter i en stor skål eller røremaskine. Tilføj sukker og rør det sammen.
- Tilføj også natron, kanel og tykmælk og rør godt.
- Sigt melen i skålen lidt ad gangen og rør det sammen så du har en ensartet dej.
- Beklæd en bradepande på ca. 25 x 35 cm. med bagepapir. Fordel dejen heri.
- Bag kanelkagen i ovnen i 25-30 minutter. Hold godt øje med kagen undervejs. Den er færdig, når du kan stikke en gaffel i og der ikke hænger noget dej fast.
Kaffeglasur
- Smelt smøret i en gryde.
- Rør smør, flormelis, kakaopulver og kold kaffe godt sammen til en cremet glasur. Er glasuren for tyk tilsat da mere kold kaffe og er den for tynd, tilsæt da mere flormelis.
- Smør glasuren på kagen når den er kølet helt af.
Mine noter til opskriften
- Er du vild med bradepandekager, så kan du også prøve min opskrift på gulerodskage eller squashkage i bradepande.
- Er du vild med smagen af kardemomme, så tilføj 2 tsk. til dejen.
- Opbevar kagen ved stuetemperatur i en lufttæt beholder eller i en stor pose med elastik eller klemme til at lukke den sammen. Den kan holde sig frisk og lækker i 3-4 dage og derfor kan du også sagtens bage kagen dagen før den skal spises.
- Kan du ikke spise hele kagen, kan du fryse resterne ned. Jeg anbefaler, at du ikke kommer glasur på den del du skal fryse. Har du gjort det, så gør det heller ikke noget.
- Du kan også bruge ymer, yoghurt, A38 eller kærnemælk i stedet for tykmælk.
- Er du ikke til kaffesmagen, kan du undlade dette i glasuren og bruge vand i stedet.
- Jeg har lavet kagen i en lille bradepande på 25×35 cm. Vil du lave kagen i stor bradepande som kan gå i ovne, så gang opskriften op.
Kanelkage i bradepande
I denne opskrift på svampet kanelkage bruger jeg en bradepande på ca. 25 x 35 cm. Hvis du vil, kan du fordoble opskriften og lave kagen i en bradepande der kan gå i direkte ovnen. Det er smart hvis kagen skal med i skole eller på arbejde – så er der i hvert fald kage nok til alle mand!
Kanelkage med kaffeglasur
Jeg er helt tosset med denne cremede kaffeglasur og bare rolig, lad dig ikke skræmme af navnet “kaffeglasur”, da du næsten ikke kan smage kaffen – det er bare med til at give en lækker konsistens. Alt slags kaffe kan bruges, også billig instant kaffe som jeg ofte bruger.
Hvis du slet ikke er til kaffe, så skifter du bare kaffen ud med vand i stedet – det er også lækkert!
TIP! Hop ind og se alle mine opskrifter på kage <<
