Den bedste opskrift på klassisk kanelkage

Her får du min bedste opskrift på klassikeren der aldrig går af mode: kanelkage. Du ved, den der skærekage man altid havde med i skolen, som alle kunne lide. Denne opskrift på kage med kanel er meget nem og enkel at gå til og kagen kan røres sammen på kun 10 minutter. Derefter skal den bare i ovnen i ca. 25-30 minutter, og så er der bare lækker kage klar! Den er perfekt svampet med den perfekte balance mellem sødme og kanelens krydrede smag! Og nu til det allerbedste, nemlig kaffeglasuren som jeg smider på toppen af kagen, gerne i et godt lag.

Jeg synes selv, at det er verdens bedste kanelkage. Dyk ned i denne nem kanelkage opskrift herunder og prøv selv!

kanelkage med kaffeglasur
kanelkage med kaffeglasur

TIP! Er du vild med bradepandekager, så prøv også min opskrift på gulerodskage eller squashkage i bradepande.

kanelkage med kaffeglasur

Kanelkage med kaffeglasur

5 fra 2 bedømmelser
Antal: 12 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Det skal du bruge

Kanelkage

  • 375 g sukker
  • 375 g hvedemel
  • 100 g smeltet smør
  • 3 tsk. kanel
  • tsk. natron
  • ½ l tykmælk (eller kærnemælk)

Kaffeglasur

  • 50 g smeltet smør
  • 200 g flormelis
  • 1 spsk. kakao
  • 2-3 spsk. kold kaffe
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

Kanelkage

  • Tænd ovnen på 200° almindelig ovn.
  • Smelt smøret i en gryde og kom det derefter i en stor skål eller røremaskine. Tilføj sukker og rør det sammen.
  • Tilføj også natron, kanel og tykmælk og rør godt.
  • Sigt melen i skålen lidt ad gangen og rør det sammen så du har en ensartet dej.
  • Beklæd en bradepande på ca. 25 x 35 cm. med bagepapir. Fordel dejen heri.
  • Bag kanelkagen i ovnen i 25-30 minutter. Hold godt øje med kagen undervejs. Den er færdig, når du kan stikke en gaffel i og der ikke hænger noget dej fast.

Kaffeglasur

  • Smelt smøret i en gryde.
  • Rør smør, flormelis, kakaopulver og kold kaffe godt sammen til en cremet glasur. Er glasuren for tyk tilsat da mere kold kaffe og er den for tynd, tilsæt da mere flormelis.
  • Smør glasuren på kagen når den er kølet helt af.

Emmas tips til opskriften

  • Er du vild med bradepandekager, så kan du også prøve min opskrift på gulerodskage eller squashkage i bradepande.
  • Er du vild med smagen af kardemomme, så tilføj 2 tsk. til dejen. 
  • Opbevar kagen ved stuetemperatur i en lufttæt beholder eller i en stor pose med elastik eller klemme til at lukke den sammen. Den kan holde sig frisk og lækker i 3-4 dage og derfor kan du også sagtens bage kagen dagen før den skal spises. 
  • Kan du ikke spise hele kagen, kan du fryse resterne ned. Jeg anbefaler, at du ikke kommer glasur på den del du skal fryse. Har du gjort det, så gør det heller ikke noget. 
  • Du kan også bruge ymer, yoghurt, A38 eller kærnemælk i stedet for tykmælk. 
  • Er du ikke til kaffesmagen, kan du undlade dette i glasuren og bruge vand i stedet.
  • Jeg har lavet kagen i en lille bradepande på 25×35 cm. Vil du lave kagen i stor bradepande som kan gå i ovne, så gang opskriften op.  
Kunne du lide opskriften?
5 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Ingredienser til kanelkage

  • Sukker og smør: Kanelkage er ikke en sund kage, tværtimod;) Den er liiiige som den skal være, med sukker og smør.
  • Hvedemel: Danner skelettet i kagen, hvedemel er afgørende for at opnå den perfekte svampede konsistens.
  • Kanel: Kanel er selvfølgelig essentiel i en kanelkage! Hvis du vil, kan du også prøve at tilføje lidt kardemomme til opskriften.
  • Natron: Fungerer som hævemiddel og sikrer at kagen hæver sig flot og bliver dejligt luftig.
  • Tykmælk/Kærnemælk: Denne opskrift på bradepandekage er lavet med tykmælk og er uden æg. Tykmælk er med til at gøre kagen super svampet og saftig og gør også, at den holder frisk og lækker sig i 3-4 dage. Du kan også bruge andre syrnede mælkeprodukter som kærnemælk eller ymer i stedet for tyk mælk
  • Kaffeglasur (Smør, Flormelis, Kakao, Kaffe): Den lækreste finish på kagen!
kanelkage med kaffeglasur
kanelkage med kaffeglasur

Spørgsmål til opskriften (FAQ)

Kan jeg bruge andre mælkeprodukter i stedet for tykmælk?

Du kan godt skifte tykmælk ud med andre syrnede mælkeprodukter som ymer, kærnemælk, yoghurt eller A38. Tykmælk er med til at gøre kagen dejlig svampet og saftig!

Hvordan opbevarer jeg kanelkage bedst?

Kanelkage opbevares bedst ved stuetemperatur, tildækket med film eller i en lufttæt beholder. Den kan holde sig frisk i op til 4 dage. Hvis du ønsker at forlænge holdbarheden, kan du opbevare den i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til en uge.

Kan kanelkagen fryses?

Ja, kanelkage kan godt fryses. Det er bedst at fryse den uden glasur, men har du smidt glasur på hele kagen, så går det også helt fint. Lad kagen tø op ved stuetemperatur.

Kan jeg lave andre slags glasur

Hvis du ikke er til smagen af kaffe, kan du sagtens undlade kaffen i denne opskrift på glasur. Du kan også lave en helt klassisk hvid glasur uden kakao. Dog skal du ikke lade dig skræmme af navnet “kaffeglasur”, da du næsten ikke kan smage kaffen – det er bare med til at give en lækker konsistens. Alt slags kaffe kan bruges, også billig instant kaffe som jeg ofte bruger.

Kanelkage i bradepande

I denne opskrift på svampet kanelkage bruger jeg en bradepande på ca. 25 x 35 cm. Hvis du vil, kan du fordoble opskriften og lave kagen i en bradepande der kan gå i direkte ovnen. Det er smart hvis kagen skal med i skole eller på arbejde – så er der i hvert fald kage nok til alle mand!

kanelkage med kaffeglasur
kanelkage med kaffeglasur
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments