Squashkage med ostecreme i bradepande

Nem squashkage

Er du på udkig efter en nem bradepandekage, så er denne squashkage med ostecreme i bradepande et rigtig godt bud. Det en simpel opskrift, som du hurtigt kan bikse sammen.

Kagen er dejlig svampet, og så bliver den lige ekstra lækker når man topper den med en syrlig ostecreme med et strejf af citron. Du kan også toppe den med en lækker kaffeglasur. Se billede her.

Kagen er ideel til fødselsdage eller andre sammenkomster, da du nemt kan lave den dagen forinden og dermed have den klar. Faktisk så har den godt af lige at stå natten over, så den kan sætte sig.

nem squashkage i bradepande

Prøv også: min opskrift på gulerodskage i bradepande <<

Squashkage med ostecreme i bradepande 2

Squashkage

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 30 stk (stor bradepande)

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time

Det skal du bruge

  • 575 g mørk brun farin ( )
  • 3 dl smagsneutral olie
  • 8 æg
  • 525 g hvedemel
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 4 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. natron
  • 4 tsk. kanel
  • 2 tsk. kardemomme (kan undlades)
  • 600 g groftrevet squash (eller gulerod)

Ostecreme

  • 50 g blødt smør i tern
  • 100 g neutral flødeost
  • 120 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 citron, skallen herfra (ikke saften)
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader alminelig ovn.
  • Brun farin og olie piskes sammen i en stor skål.
  • Æg tilsættes lidt ad gangen imens der piskes. Pisk til massen er luftig og cremet.
  • Mel, bagepulver og krydderier sigtes ned i skålen, og det hele blandes sammen så der ikke er noget synligt mel.
  • Revet squash vendes forsigtig i.
  • Find et stor dyb bradepande og beklæd den med bagepapir. Jeg bruger blot den der passer ind i ovnen! Hæld dejen i formen, og bag nu kagen i ovnen 30-35 minutter. Mærk med en stikkepind eller gaffel om kagen er gennembagt.

Ostecreme

  • Pisk smørret luftigt i en skål i et par minutter. Hæld derefter flormelis, citronskal, vaniljesukker i og pisk kort videre. Tilsæt til sidst flødeøst og pisk til du har en tyk og cremet ostecreme. Tilsæt evt. mere flormelis, hvis den er for tynd.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
gulerodskage med kaffeglasur
gulerodskage med kaffeglasur

Her har jeg lavet en lækker og cremet kaffeglasur som topping på gulerodskagen. Opskriften på glasuren har jeg fundet hos Louise – find den her.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 329
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments