Bagværk,  Søde sager

Squashkage med ostecreme

Sådan en bradepandekage er altså bare kagen der bliver ved med at gi’, der er stykker nok til alle mand. Dette er en simpel squashkage med ostecreme, som også kan laves med gulerod i stedet – det er helt samme dej.

Squashkage med ostecreme

Forb. tid15 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid1 t
Antal: 30 stk (stor bradepande)

Ingredienser

  • 575 g mørk brun farin
  • 3 dl smagsneutral olie
  • 8 æg
  • 525 g hvedemel
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 4 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. natron
  • 4 tsk. kanel
  • 2 tsk. kardemomme (kan undlades)
  • 600 g groftrevet squash (eller gulerod)

Ostecreme

  • 50 g blødt smør i tern
  • 100 g neutral flødeost
  • 120 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 citron, skallen herfra (ikke saften)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader alminelig ovn.
  • Brun farin og olie piskes sammen i en stor skål.
  • Æg tilsættes lidt ad gangen imens der piskes. Pisk til massen er luftig og cremet.
  • Mel, bagepulver og krydderier sigtes ned i skålen, og det hele blandes sammen så der ikke er noget synligt mel.
  • Revet squash vendes forsigtig i.
  • Find et stor dyb bradepande og beklæd den med bagepapir. Jeg bruger blot den der passer ind i ovnen! Hæld dejen i formen, og bag nu kagen i ovnen 30-35 minutter. Mærk med en stikkepind eller gaffel om kagen er gennembagt.

Ostecreme

  • Pisk smørret luftigt i en skål i et par minutter. Hæld derefter flormelis, citronskal, vaniljesukker i og pisk kort videre. Tilsæt til sidst flødeøst og pisk til du har en tyk og cremet ostecreme. Tilsæt evt. mere flormelis, hvis den er for tynd.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering