Gulerodsmuffins med valnødder og ostecreme

Gulerodsmuffins med valnødder og ostefrosting
Gulerodsmuffins med valnødder og ostefrosting

Svampede gulerodsmuffins

Her får du opskriften på de lækreste gulerodsmuffins med valnødder og ostecreme. De er dejligt svampede i konsistensen og perfekt krydret i smagen.

Jeg topper dem med en lækker ostecreme med et strejf af citron, som lige sætter prikken over i’et. Hvis du vil, kan du også lave en farverig og festlig smørcreme ved at bruge lidt frugtfarve. Se opskriften på begge toppings nedenfor.

Kagerne er perfekte til fødselsdage eller andre sammenkomster. Du kan nemt lave dem dagen forinden, da de faktisk har godt af at stå natten over og sætte sig. Ved at bruge gulerødder i kage, får du en skøn og saftig krumme, som gør at den kan holde sig godt sammenlignet med andre kager.

Prøv også: min opskrift på gulerodskage i bradepande <<

Gulerodsmuffins med valnødder og ostefrosting

Gulerodsmuffins med valnødder og ostefrosting

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 12 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Det skal du bruge

Kagedej

  • 3 æg
  • 210 g hvedemel
  • dl olie, smagsneutral
  • 450 g brun farin
  • 300 g gulerødder, groftrevet
  • tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. salt
  • 100 g valnødder

Ostefrosting

  • 200 g flødeost naturel
  • 150 g flormelis
  • 100 g smør, blødt
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 citron, skallen herfra (ikke saften!)

Vaniljesmørcreme

  • 120 g smør i tern, blødt
  • 500 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1 spsk. mælk
  • frugtfarve efter eget valg

Sådan gør du

  • Muffins
  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  • Riv gulerødderne og rør derefter alle ingredienser godt sammen i en skål.
  • Fordel dejen i 10-12 forme og bag dem i ca. 25-30 minutter. Hold øje med dem!
    Alternativ: Lav en kage og hæld dejen i en rund form på ca. 24 cm i diameter med bagepapir og bag den i ca. 60 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Stik en gaffel i dine muffins og tjek, at der ikke hænger noget fast, inden du tager dem ud.

Ostefrosting

  • Pisk alle ingredienser sammen til du har en cremet frosting. Brug en sprøjtepose eller normal pose og klip hul i enden. Find en stjernetyl og sprøjt frostingen på. Sidder du ikke inde med det, smør du bare frostingen på.

Smørcreme

  • Pisk smørret blødt med en håndmixer.
  • Tilsæt floremelis lidt ad gangen imens du pisker ved mellem hastighed.
  • Tilsæt vaniljeekstrakt (og evt. frugtfarve) og derefter mælken gradvis. Rør nu i 4 minutter ved høj hastighed.
  • Tilsæt mere flormelis hvis den bliver for blød.
  • Brug en sprøjtepose eller normal pose og klip hul i enden. Find en stjernetyl og sprøjt frostingen på. Sidder du ikke inde med det, smør du bare frostingen på.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 319
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments