Nem brownie

En klassisk brownie kage er bare noget af det bedste der findes, er du enig? Den hitter hos både de store og de små – specielt hvis man serverer den sammen med en kugle vaniljeis og friske bær. Derudover er den også fantastisk til et koldt glas mælk eller en god kop kaffe.

Denne nemme opskrift har jeg fra min svigermor, som altid bager brownie, når vi er hjemme på besøg.

Det er altid en god ide at bage din brownie dagen før, så den kan få lov til at sætte sig natten over, og blive ekstra god og svampet. Det gør derfor ikke noget, at den ikke føles helt færdigbagt, når du tager den ud af ovnen.

Nem og svampet brownie kage

Prøv også: min opskrift på gulerodskage med ostecreme

Klassisk brownie 2

Brownie

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 12 stk. (store)

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 50 minutter

Det skal du bruge

  • 180 g mørk chokolade
  • 300 g smør
  • 250 g mel
  • 30 g kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 600 g blød brun farin
  • 4 æg

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180° almindelig ovn.
  • Smelt smørret i en gryde ved lav varme og tilsæt også chokoladen og lad den smelte med. Rør det godt sammen. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt af.
  • Pisk æg, brun farin og vaniljesukker sammen til en luftig konsistens.
  • Vend den smeltede og afkølede chokolade i æggemassen.
  • Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en anden skål og rør det derefter forsigtigt i skålen til de andre ingredienser.
  • Beklæd en bageform med bagepapir og hæld dejen i deri. Jeg bruger en form på ca. 36×27 cm.
  • Bag kagen i 35-40 minutter. Hold øje undervejs og brug en gaffel eller en metal/træpind til at stikke i kagen og se, om den er færdig. Da det er en brownie som skal have en lidt lkistret konistens, så skal der hænge lidt kagedej ved.
  • Lad kagen afkøle i formen inden du skærer den i firkanter. Jeg har her skåret 12 store stykke, men da det er en tung kage, kan du sagtens skære mindre stykker og dermed servere den til flere personer. Pynt evt. med flagesalt.

Emmas tips til opskriften

  • Forbered gerne din brownie dagen før, da den faktisk bare bliver endnu bedre af, at have stået natten over. 
  • Du kan nemt fryse din brownie ned, og tage et stykke op når du bliver lækkersulten. 
  • Bagetiden skifter meget fra ovn til ovn. Da dette er en stor portion, giver jeg den ca. 35-40 minutter, men hold øje!
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
brownie
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 325
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments