Vil du følge med? 👇
Klassisk brownie
Nem brownie
En klassisk brownie kage er bare noget af det bedste der findes, er du enig? Den hitter hos både de store og de små – specielt hvis man serverer den sammen med en kugle vaniljeis og friske bær. Derudover er den også fantastisk til et koldt glas mælk eller en god kop kaffe.
Denne nemme opskrift har jeg fra min svigermor, som altid bager brownie, når vi er hjemme på besøg.
Det er altid en god ide at bage din brownie dagen før, så den kan få lov til at sætte sig natten over, og blive ekstra god og svampet. Det gør derfor ikke noget, at den ikke føles helt færdigbagt, når du tager den ud af ovnen.

Prøv også: min opskrift på gulerodskage med ostecreme

Brownie
Antal: 12 stk. (store)
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 180 g ren mørk chokolade
- 300 g smør
- 250 g mel
- 30 g kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 600 g blød brun farin
- 4 æg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smelt smørret i en gryde ved lav varme og tilsæt også chokoladen og lad den smelte med. Rør det godt sammen. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt af.
- Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en skål.
- Pisk æggene sammen i en anden skål og tilsæt derefter sukker og vaniljesukker. Rør sammen indtil de lige nøjagtig er blevet blandet.
- Rør forsigtig den smeltede chokolade i æggeblandingen. Rør dernæst forsigtigt melblandingen i dejen.
- Beklæd en bageform med bagepapir og hæld dejen i deri. Jeg bruger en form på ca. 36×27 cm. Bag kagen i 35-40 minutter. Hold øje og brug en gaffel eller metal/træpind til at stikke i kagen. Da det er en brownie skal den have lidt dej klistret fast på sig.
- Lad kagen afkøle i formen inden du skærer den i firkanter. Jeg har her skåret 12 store stykke, men da det er en tung kage, kan du sagtens skære mindre stykker og dermed servere den til flere personer. Pynt evt. med flagesalt.
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!
