Vil du følge med? 👇
Klassisk brownie
Nem brownie
En klassisk brownie kage er bare noget af det bedste der findes, er du enig? Den hitter hos både de store og de små – specielt hvis man serverer den sammen med en kugle vaniljeis og friske bær. Derudover er den også fantastisk til et koldt glas mælk eller en god kop kaffe.
Denne nemme opskrift har jeg fra min svigermor, som altid bager brownie, når vi er hjemme på besøg.
Det er altid en god ide at bage din brownie dagen før, så den kan få lov til at sætte sig natten over, og blive ekstra god og svampet. Det gør derfor ikke noget, at den ikke føles helt færdigbagt, når du tager den ud af ovnen.
Prøv også: min opskrift på gulerodskage med ostecreme
Brownie
Antal: 12 stk. (store)
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 180 g mørk chokolade
- 300 g smør
- 250 g mel
- 30 g kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 600 g blød brun farin
- 4 æg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180° almindelig ovn.
- Smelt smørret i en gryde ved lav varme og tilsæt også chokoladen og lad den smelte med. Rør det godt sammen. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt af.
- Pisk æg, brun farin og vaniljesukker sammen til en luftig konsistens.
- Vend den smeltede og afkølede chokolade i æggemassen.
- Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en anden skål og rør det derefter forsigtigt i skålen til de andre ingredienser.
- Beklæd en bageform med bagepapir og hæld dejen i deri. Jeg bruger en form på ca. 36×27 cm.
- Bag kagen i 35-40 minutter. Hold øje undervejs og brug en gaffel eller en metal/træpind til at stikke i kagen og se, om den er færdig. Da det er en brownie som skal have en lidt lkistret konistens, så skal der hænge lidt kagedej ved.
- Lad kagen afkøle i formen inden du skærer den i firkanter. Jeg har her skåret 12 store stykke, men da det er en tung kage, kan du sagtens skære mindre stykker og dermed servere den til flere personer. Pynt evt. med flagesalt.
Emmas tips til opskriften
- Forbered gerne din brownie dagen før, da den faktisk bare bliver endnu bedre af, at have stået natten over.
- Du kan nemt fryse din brownie ned, og tage et stykke op når du bliver lækkersulten.
- Bagetiden skifter meget fra ovn til ovn. Da dette er en stor portion, giver jeg den ca. 35-40 minutter, men hold øje!
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere