Bananbrød med valnødder og chokolade

bananbrød
bananbrød

Svampet bananbrød

Simpel og lækker opskrift på svampet bananbrød med valnødder og chokolade er en en perfekt måde til at komme af med de brune bananer på køkkenbordet. Nyd den som en eftermiddagssnack eller top dem med ostecreme eller flødeskum – så smager det som en lækker kage eller dessert! Det ligner og smager som en banankage, men er det er banan, chokolade og sirup der søder frem for sukker og smør.

Hvis du vil, kan du også lave lave små bananbrød, og bage dem i muffinsforme.

bananbrød

Bananbrød med valnødder og chokolade

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 1 brød

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter

Det skal du bruge

Bananbrød

  • 3 store bananer, most (eller 4 små)
  • 200 g hvedemel
  • 3 æg
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. bagepulver
  • lidt salt
  • 50 g sirup eller honning (jeg brugte lys sirup)
  • 1 spsk. olie
  • 60 g valnødder, grofthakket (gem lidt til pynt)
  • 100 g mørk chokolade, grofthakket

Ostecreme (alternativt flødeskum)

  • 100 g naturel flødeost
  • 50 g blødt smør i tern
  • 100 g flormelis (mere hvis du skal sprøjte den ud)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 citron, skallen herfra (gem lidt til pynt)
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

Bananbrød (eller muffins)

  • Kom alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen med en elpisker.
  • Bananbrød: Beklæd en form (aflang rugbrødsform) med bagepapir og fordel dejen deri. Bag bananbrødet ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter. Hold øje! Stik en gaffel i og mærk om bananbrødet er gennembagt. Lad brødet køle helt af, inden du pynter det med ostecreme eller flødeskum.
    Muffins: Vælger du at lave muffins, fordel da dejen i 10 papirsforme, og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 12-15 minutter.

Ostecreme (alternativt flødeskum)

  • Pisk alle ingredienser sammen til du har en cremet frosting. Tilsæt evt. mere flormelis hvis den er for våd, og du gerne vil sprøjte den ud med en sprøjtepose.

Anretning

  • Fordel cremen (eller flødeskum) på dit bananbrød og pynt med valnødder og friskreven citronskal.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Bananbrød med valnødder og chokolade 4
Bananbrød med valnødder og chokolade
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 325
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments