Bagværk,  Søde sager

Svampet bananbrød med valnødder og chokolade

Bananbrød med valnødder og chokolade

Forb. tid15 min
Tilb. tid40 min
Antal: 1 brød eller 10 muffins

Ingredienser

Bananbrød

  • 3 store bananer, most (eller 4 små)
  • 200 g hvedemel
  • 3 æg
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. bagepulver
  • lidt salt
  • 50 g sirup eller honning (jeg brugte lys sirup)
  • 1 spsk. olie
  • 60 g valnødder, grofthakket (gem lidt til pynt)
  • 100 g mørk chokolade, grofthakket

Ostecreme (alternativt flødeskum)

  • 100 g naturel flødeost
  • 50 g blødt smør i tern
  • 100 g flormelis (mere hvis du skal sprøjte den ud)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 citron, skallen herfra (gem lidt til pynt)

Sådan gør du

Bananbrød (eller muffins)

  • Kom alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen med en elpisker.
  • Bananbrød: Beklæd en form (1 liters aflang rugbrødsform) med bagepapir og fordel dejen deri. Bag bananbrødet ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter. Hold øje! Stik en gaffel i og mærk om bananbrødet er gennembagt. Lad brødet køle helt af, inden du pynter det med ostecreme eller flødeskum.
    Muffins: Vælger du at lave muffins, fordel da dejen i 10 papirsforme, og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 12-15 minutter.

Ostecreme (alternativt flødeskum)

  • Pisk alle ingredienser sammen til du har en cremet frosting. Tilsæt evt. mere flormelis hvis den er for våd, og du gerne vil sprøjte den ud med en sprøjtepose.

Anretning

  • Fordel cremen (eller flødeskum) på dit bananbrød og pynt med valnødder og friskreven citronskal.

4 Comments

  • Ann-Sofie

    Hej Emma. Kan jeg bruge fx rørsukker i stedet for honning? Hvis ja, hvor mange gram rørsukker ville du bruge? 🙂 Kh. Ann-Sofie

    • emmaolsen5

      Hej med dig!

      Det kan du helt sikkert! Du kan eksempelvis bruge et fad af en art? Så bliver den dog en smule fladere, men den smager jo stadig skønt! Ellers ved jeg, at de har dem til få penge i Normal!

      Og selv tak, glad for at de kan bruges!

      Hav en dejlig dag,

      De bedste hilsener, Emma

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering