Bagværk,  Søde sager

Svampet bananbrød med mandler og chokolade

Et simpelt svampet bananbrød! Nyd den lun som en erstatning til kage, brug det som et brød med smør, hytteost eller peanutbutter, eller kom en skive i madpakken som en lille dessert efter rugbrødsmadderne! Brødet er simpelt at bage, og så smager det bare lækkert! Det er perfekt til at stille den søde tand, som tit kommer på banen efter aftensmad. Giv det et skud!

Bananbrød med mandler og chokolade

Antal: 1 brød

Ingredienser

  • 3 modne bananer
  • 100 g hvedemel
  • 100 g rugmel
  • 3 æg
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • lidt salt
  • 100 g mandler eller valnødder
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g honning eller lys sirup
  • 1 spsk. olie

Sådan gør du

  • Hak chokolade og valnødder groft, mos bananerne med en gaffel og bland det godt sammen.
  • Tilsæt mel, æg, kardemomme, bagepulver, salt, honning og olie og rør rundt.
  • Kom dejen i en rugbrødsform med bagepapir og bag brødet i 25-30 minutter på 200 grader (afhænger af ovn, så hold øje!)
  • Lad brødet køle af og nyd det som det er eller med smør eller peanutbutter.

4 Comments

  • Ann-Sofie

    Hej Emma. Kan jeg bruge fx rørsukker i stedet for honning? Hvis ja, hvor mange gram rørsukker ville du bruge? 🙂 Kh. Ann-Sofie

    • emmaolsen5

      Hej med dig!

      Det kan du helt sikkert! Du kan eksempelvis bruge et fad af en art? Så bliver den dog en smule fladere, men den smager jo stadig skønt! Ellers ved jeg, at de har dem til få penge i Normal!

      Og selv tak, glad for at de kan bruges!

      Hav en dejlig dag,

      De bedste hilsener, Emma

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering