Snacks,  Søde sager

Havregrynsbar med peanutbutter og chokolade

Har du også en sød sød tand når klokken slår otte og aftensmaden har lagt sig? Så prøv at lave disse lækre havregrynsbarer med peanutbutter og chokolade. De er lavet på en masse havregryn, kokosolie, sirup, chokolade og peanutbutter. Med de ingredienser kan de kun smage godt…
Baren er bedst, hvis du opbevare den i fryseren. Så sikrer du dig at den holder sin form, da kokoskolien har nemt ved at tø. Jeg napper blot en bar ud 5 minutter inden jeg skal spise den, og så er den klar!

Havregrynsbar med peanutbutter og chokolade

Forb. tid20 min
Frysertid4 t
Antal: 12 stk.

Ingredienser

  • 200 g grovvalset havregryn
  • 130 g havregrynsmel (blend dine normale havregryn i en minihakker eller blender)
  • 180 ml Kokosolie (170 g)
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 100 g mørk sirup
  • 150 g mørk chokolade
  • 200 g Peanutbutter crunchy

Sådan gør du

  • Start med at blende 130 g havregryn i en minihakker eller blender, så det bliver helt fint.
  • Kom grovvalsede havregryn, det fine havregryn, sirup, salt og vaniljepulver i en skål.
  • Varm kokosolien op i en gryde eller mikroovn, så det er helt flydende. Kom også det i skålen.
  • Bland godt rundt og tag nu én tredjedel fra til senere og mas resten ned i en form (ca. 20 x 30) med bagepapir til en bund. Kom den i fryseren i en time.
  • Når bunden har sat sig i fryseren, opvarm så chokolade og peanutbutter over et vandbad eller i en gryde og hæld det udover bunden. Brug den sidste tredjedel af din havregrynsmasse til at drysse over toppen.
  • Kom dine havregrynsbarer i fryseren i ca. 3 timer eller til chokoladen har sat sig. Skær den nu til 12 firkantede snitter, og lad dem tø lidt op en 5 minutter tid, inden du nyder dem.
    OBS: Baren er bedst, hvis du opbevare den i fryseren. Så sikrer du dig at den holder sin form, da kokoskolien har nemt ved at tø. Jeg napper blot en bar ud 5 minutter inden jeg skal spise den, og så er den klar!

2 Comments

    • emmaolsen5

      Hej med dig! Fordi det er kokosolie jeg bruger, så vil den bare smelte…! Det er også derfor, at jeg opbevare den i fryseren, for at den holder sig helt fast hele tiden!

      Håber det gav mening, god dag til dig!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering