gyoza
gyoza

ANNONCE: INDLÆGGET ER UDGIVET I SAMARBEJDE MED WHITEAWAY

Hjemmelavet gyoza dumplings

Her får du min opskrift på hjemmelavet gyoza også kendt som japanske dumplings. Gyozas er en delikat lille spise, som du møder i de fleste asiatiske lande. Du kan spise gyosa som en lille snack eller en forret. Du kan også nyde dem sammen med en asiatisk nudelsalat eller i en suppe!

Gyoza fyld

Gyoza, også stavet som gyosa eller gyozas, er faktisk bare små dejpakker med lækkert fyld. Den mest almindelige fyld består af svinekød, men du kan sagtens bruge oksekød, kylling eller rejser i stedet eller lave en vegetarisk udgave. I denne gyoza opskrift bruger jeg svinekød, hvidkål, gulerod, forårsløg, peberfrugt, ingefær og hvidløg, som al sammen er hakket helt fint. For smag bruger jeg soyasauce og sesamolie, og så tilføjer jeg også lidt sesamfrø for at give dem lidt crunch. Det er så lækkert at dyppe sine gyozas med svinekød i enten soyasauce, sød chilisauce eller gomadressing, så det vil jeg klart anbefale!

Sådan laver du gyozas

Når du har rørt alle ingredienserne sammen til en ensartet fars, skal du til at folde dine gyozas. Du kan heldigvis købe dig til dejen i de fleste asiatiske supermarkeder, hvilket kør det meget nemt at gå til. Du placerer en klump fars i midten af dejen, dupper kanterne med vand, og så skal du til at folde! Det kræver lidt tålmodighed i starten, men så snart du fanger teknikken så går det hurtigt! Du kan med fordel hoppe ned og se den præcise fremgangsmåde i min videoopskrift. Hvis ikke du gider bøvle med at folde dine dumplings med svinekød, så kan du også købe sig til en gyozafolder.

gyoza

Gyoza

4,67 fra 3 bedømmelser
Antal: 4 personer (ca. 30 stk)

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 55 minutter

Det skal du bruge

  • 3 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 gulerod
  • 150 g hvidkål (eller spidskål)
  • 3 stk. forårsløg
  • ½ peberfrugt
  • 5 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 300 g hakket grisekød
  • chiliflager efter smag
  • 30 stk. gyozadej
  • olie
  • 1 dl vand

Til servering

  • finthakket forårsløg
  • sesamfrø til drys
  • soya, gomadressing, sød chilisauce eller andet dip

Sådan gør du

  • Pres hvidløget og riv ingefæren.
  • Riv gulerod og hak hvidkål, forårsløg og peberfrugt helt fint. Har du en minihakker så smid det deri – så får du det nemt og hurtigt helt finthakket.
  • Brug hænderne til at presse eventuel væde ud af grøntsagerne.
  • Kom grøntsager, hvidløg og ingefær i en skål sammen med hakket grisekød, sesamolie og soyasauce. Tilføj chiliflager efter smag. Rør det godt sammen til en ensformet fars.
  • Fugt kanten på et stykke gyozadej og placer en klump fars i midten. Fold dejen over på midten og fold derefter små folder eller vifter på den ene side. Pres dejen sammen så den lukker tæt.
    OBS! Se den præcise fremgangsmåden i min videoopskrift i indlægget.
  • Varm en pande op med olie og steg dine gyoza i 2-3 minutter, til de er brune og stegte under bunden.
  • Tilføj vand til panden, sæt låg på, og lad dem dampe færdig i 4-6 minutter.
  • Tag panden af varmen og placer dine gyoza på en tallerken eller på et fad. Drys med finthakket forårsløg og sesamfrø og dyp i soya, gomadressing, chilisauce eller andet.
Kunne du lide opskriften?
4,67 fra 3 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Forskellen på gyoza og dumplings

Man forveksler ofte de to ord og med god grund, for det er næsten det samme! Alligevel er der et par forskelle, som er værd at vide! Gyoza er en japansk variation af dumplings som steges på panden hvorefter de dampes, hvilket giver dem en sprød bund. De stegte gyoza fyld består oftes af svinekød, kål, hvidløg og ingefær, men fyldes kan selvfølglig varieres. Dumplings derimod, er en mere bred betegnelse for fyldte dejpakker i forskellige former og størrelser, som både findes inden for japanske, kinesiske, koreanske og vietnamesiske køkken. Dumplings steges ikke nødvendigvis på panden – de bliver oftest dampet eller kogt. Derudover, så kan dumplings bestå af en masse forskelligt fyld, al efter hvilket køkken vi er i.

Videoopskrift:

Se fremgangsmåden til hjemmelavet gyozas i min videoopskrift her:

1. Bland alle ingredienser sammen til en ensartet fars.
2. Fordel en klat dej i midten af et stykke gyozapapir. Dup kanterne med vand, og folk dine gyosa som en vifte.
3. Steg dem på panden i nogle minutter til de får en sprød bund.
4. Hæld vand på panden og sæt låg på. Lad dem dampe færdig.
5. Server med soyasauce eller ander lækkert og nyd dem med det samme.

Snit dine grøntsager fint i en foodprocessor

I denne opskrift på gyozas bruger jeg min foodprocessor fra Whiteaway. Jeg bruger de forskellige blade til både at rive og snitte mine grøntsager helt fint. Trods dens lille størrelse (som er utrolig rart, så den ikke fylder så meget i køkkenet) er det en kraftig foodprocessor som kan klare det meste!! Så klart en anbefaling herfra.

Har du ikke en minihakker eller foodprocessor, så kan du selvfølglig snitte dine grøntsager i hånden – det tager bare lidt længere tid og kræver lidt koncentration for at gør det helt fint!

TIP! Er du vild med det asiatiske køkken, så se alle mine asiatisk inspirerede opskrifter <<

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
4,67 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments