Blomkålscurry med kartofler og kikærter

Vegetarisk curry

Blomkålscurry med kartofler og kikærter, eller ‘vegetarisk curry’, er en simpel og lækker hverdagsret, som passer perfekt ind i det vegetariske køkken, eller hvis du blot ønsker at have flere kødfri dage. Har du krydderierne i køkkenskabet, så er det en budgetvenlig ret, hvor du med fordel kan lave en stor portion og fryse resterne ned til en anden god gang.

Der er smæk på smagen med en masse dejlige krydderier der dufter dejligt i hele hytten. Retten får fylde fra kikærter og kartofler og saucen er lavet på kokosmælk, hakkede tomater og boullionvand. ⁠

Lækker blomkålscurry med kartofler og kikærter

Jeg serverer retten med ris og fladbrød, men en af tingene er også helt fint. Derudover topper jeg den med koriander, creme fraiche, mandler og kokosflager. Opskriften kan varieres med andre grøntager efter sæson. Det kunne fx også være lækker at smide sød kartoffel, selleri eller æblestykker i retten.

Blomkålscurry med kartofler og kikærter 2

Blomkålscurry med kartofler og kikærter

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter

Det skal du bruge

  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 2 cm. frisk ingefær, revet
  • olivenolie
  • 3 tsk. garam masala, stødt
  • 2 tsk. karry, stødt
  • 2 tsk. spidskommen, stødt
  • 2 tsk. koriander, stødt
  • 2 tsk. gurkemeje, stødt
  • 1 blomkål, i små buketter
  • 300 g kartofler, i tern
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpure (70 g)
  • 2 dl grøntsagsboullion
  • 1 dåse kikærter (230 g)
  • salt og peber

Derudover (efter behov)

  • ris
  • fladbrød
  • frisk koriander
  • creme fraiche el græsk yoghurt
  • grofthakkede mandler
  • kokosflager
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Sautér løg, hvidløg og ingefær i en stor gryde i lidt olie.
  • Tilføj krydderier og lad dem stege med et par minutter så det dufter dejligt.
  • Tilsæt kartofler og lad dem stege med i et par minutter. Tilsæt derefter blomkål og lad dem stege med i 2 minutter. Rør undervejs og tilsæt evt. en smule mere olie, så det ikke brænder på.
  • Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater, tomatpuré og boullionvand. Lad retten simre ved middel varme under låg i ca. 25 minutter, eller til kartoflerne er møre.
  • De sidste 5 minutter tilsætter du kikærterne og lader dem blive varmet godt igennem.
  • Smag til med salt og peber og evt. flere krydderier.
  • Server med ris og/eller fladbrød. Top med frisk koriander, grofthakkede mandler, kokosflager og creme fraiche.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Tip! Er du vild med den cremede konistens, som kokosmælk giver, så prøv også min opskrift på kyllingeboller i kokoskarry.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments