Bønnegryde med bagt sellerimos
Bønnegryde med bagt sellerimos

En vegetarisk hverdagsret

Bønnegryde med bagt sellerimos er en skøn opskrift på smovset hverdagsmad for hele familien. Det er en god ret, hvis du ønsker inspiration til flere vegetariske opskrifter og kødfrie dage i løbet af ugen. Derudover, så gemmer den også på en masse grøntsager og bælgfrugter, og hvem kan ikke lide det? Der er både linser, sorte bønner, gulerod, peberfrugt og spinat i retten.

For at snige endnu flere grøntager ind i retten, består mosen af halv kartoffel og halv selleri og er altså et godt og sundere alternativ til den klassiske kartoffelmod. Er du ikke til sellerimos, så kan du også komme fyldet i en madpandekage eller servere retten med ris og naanbrød.

Hvis du laver en stor portion bønnegryde, så kan du gemme de i fryseren og bruge resterne i fyldte peberfrugter en anden god gang.

Bønnegryde med bagt sellerimos 3

Bønnegryde med bagt sellerimos

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Bagetid 15 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter

Det skal du bruge

Sellerimos

  • 500 g selleri, skrællet og skåret i tern
  • 500 g kartoffel, skrællet og skåret i tern
  • 1 spsk. smør
  • 1 tsk. salt

Bønnegryde

  • 1 løg, finthakket
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. stødt mild paprika
  • 1 tsk. stødt chili
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. karry
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 400 ml grøntsagsbouillon
  • 2 dl røde linser
  • 1 spsk. worcestershire sauce (kan undlades)
  • 2-3 gulerødder, i tern
  • 1 peberfrugt, i tern
  • 90 g frisk spinat, grofthakket
  • 1 dåse sorte bønner (240 g drænet vægt)
  • lidt revet parmesan eller mozzarella (kan undlades)
  • frisk persille til topping

Sådan gør du

Sellerimos

  • Kom selleri- og kartoffeltern i en gryde med vand og salt. Kog til det er mørt og si derefter vandet fra.
  • Tilsæt en spsk. smør og brug en gaffel, stavblender eller andet til at mase kartoffel og selleri til mos. Smag til med salt.

Bønnegryde

  • Sautér løg i en gryde med olie og brun krydderierne af så det dufter dejligt.
  • Tilsæt hakkede tomater, linser og halvdelen af grøntsagsbouillonen.
  • Lad saucen simre under låg i ca. 30 minutter. Tilsæt resten af vandet undervejs og rør ofte i det, så det ikke brænder på. Lav nu dine grøntsager.
  • Sautér gulerod i lidt olie på en pande i et par minutter og tilføj derefter perfrugt. Smid også spinaten på panden og lad den falde sammen. Tag af varmen.
  • Når linserne er kogt ind, smid da gulerod, peberfrugt, spinat og bønner i gryden og lad det hele blive varmet godt igennem. Smag til med worcestershire sauce, salt og peber.
  • Find et ildfast fad og fordel bønnegryden i bunden efterfulgt af et lag sellerimos. Top med revet ost og bag så i ovnen ved 200 grader (grillfunktion) i 10-15 minutter eller til mosen får en sprød skorpe.
  • Nyd retten med frisk persille.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Bønnegryde med bagt sellerimos
Bønnegryde med bagt sellerimos
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 334
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments