Frokost & aftensmad

Bønnegryde med bagt sellerimos

Man kan vidst ikke sige, at vejret skriger af forår i dag…Sne og blæst er hvad der står på vejr-menuen her i Aarhus, så hvorfor ikke lave en aftenmenu der matcher dette? Her står den på bønnegryde med bagt sellerimos på toppen. Det kan godt være lidt vanskeligt at se, hvad der gemmer sig nede i gryden, men jeg kan godt røbe, at der er masser af grønt. Linser, sorte bønner, gulerod, peberfrugt og spinat er al sammen at finde, og er du ikke til sellerimos, kan du jo komme fyldet i en madpandekage eller servere et stykke naanbrød til. Er du netop helt vild med mos som jeg, så kan du også prøve min rodfrugte mos HER. Lav ordentlig portion og gem det i fryseren til en anden gang. God dag til jer!

Bønnegryde med bagt sellerimos

Forb. tid25 min
Tilb. tid35 min
Bagetid15 min
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Sellerimos

  • 700 g selleri, skrællet og skåret i tern
  • 300 g kartoffel, skrællet og skåret i tern
  • 1 spsk. smør
  • 1 tsk. salt

Bønnegryde

  • 1 løg, finthakket
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. stødt mild paprika
  • 1 tsk. stødt chili
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. karry
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 400 ml grøntsagsbouillon
  • 2 dl røde linser
  • 1 spsk. worcestershire sauce (kan undlades)
  • 2-3 gulerødder, i tern
  • 1 peberfrugt, i tern
  • 90 g frisk spinat, grofthakket
  • 1 dåse sorte bønner (240 g drænet vægt)
  • lidt revet parmesan eller mozzarella (kan undlades)
  • frisk persille til topping

Sådan gør du

Sellerimos

  • Kom selleri- og kartoffeltern i en gryde med vand og salt. Kog til det er mørt og si derefter vandet fra.
  • Tilsæt en spsk. smør og brug en gaffel, stavblender eller andet til at mase kartoffel og selleri til mos. Smag til med salt.

Bønnegryde

  • Sauter løg i en gryde med olie og brun krydderierne af så det dufter dejligt.
  • Tilsæt hakkede tomater, linser og halvdelen af grøntsagsbouillonen.
  • Lad saucen simre under låg i ca. 30 minutter. Tilsæt resten af vandet undervejs og rør ofte i det, så det ikke brænder på. Lav nu dine grøntsager.
  • Sauter gulerod i lidt olie på en pande i et par minutter og tilføj derefter perfrugt.
  • Smid også spinaten på panden og lad den falde sammen, inden du blander det hele i gryden.
  • Når linserne er kogt ind, smid da gulerod, peberfrugt, spinat og bønner i gryden og lad det hele blive varmet godt igennem. Smag til med worcestershire sauce, salt og peber.
  • Find et ildfast fad og fordel bønnegryden i bunden efterfulgt af et lag sellerimos. Top med revet ost og bag så i ovnen ved 200 grader (grillfunktion) i 10-15 minutter eller til mosen får en sprød skorpe.
  • Nyd retten med frisk persille.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering