Frokost & aftensmad

Chili sin carne

En god omgang chili sin carne var hvad der stod på menuen i går aftes. Igen er vi ude i en simpel, sund og nem ret fyldt med grøntsager og smag. Den består af gulerod, selleri, aubergine, squash, bønner, tomat og en masse krydderier. Jeg har serveret den med ris, avocado, frisk koriander/persille og selvfølgelig tortilla chips. Det var lidt inspiration til dit næste måltid.

Chili sin carne

Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 3 gulerødder, skrællet og revet
  • 3 stængler bladselleri, finthakket
  • ½ squash, revet
  • ½ aubergine, revet
  • 2 dåser kidney bønner i chilisauce
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse majs
  • 5 skiver soltørret tomat, finthakket
  • ½ dl grøntsagsboullion
  • ½ dl balsamicoeddike
  • olie til stegning
  • 20-30 g mørk chokolade

Krydderier

  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. mild paprika
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. chilipulver (efter smag)
  • 2-3 tsk. salt
  • peber

Til servering

  • ris
  • tortilla chips
  • avocado, most
  • frisk persille eller koriander
  • creme fraiche
  • lime

Sådan gør du

  • Sauter løg og hvidløg i en stor gryde. Tilsæt krydderierne og lad dem blive svitset af i et minut, imens du rører rundt.
  • Tilsæt hakkede tomater, kidney bønner (hele dåsen, også chilisaucen), revet gulerod, revet squash, revet aubergine, soltørret tomat og finthakket selleri.
  • Tilsæt også balsamicoeddike og grøntsagsbouillon og lad derefter retten simre ved lav varme i ca. 40 minutter.
  • Inden servering, tilsæt da majs og lad dem blive varmet igennem. Smag derefter til med chokolade, krydderier, salt og peber.
  • Server med ris, most avocado, frisk koriander, chips og lime.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering