Chili sin carne

Chili sin carne
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- ½ squash
- ½ aubergine
- 2 dåser kidney bønner i chilisauce
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse majs
- ½ dl grøntsagsboullion
- ½ dl balsamicoeddike
- olie til stegning
Krydderier
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. mild paprika
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. chilipulver
- 2-3 tsk. salt
- peber
- 20-30 g mørk chokolade
Til servering
- ris
- tortilla chips
- avocado, most
- frisk persille
- creme fraiche
Sådan gør du
- Sauter løg og hvidløg i en stor gryde. Tilsæt krydderierne og lad dem blive varmet igennem i omkring et minut imens du rører rundt.
- Tilsæt hakkede tomater, kidney bønner (hele dåsen, også chilisaucen), revet gulerod, revet squash, revet aubergine og finthakkket selleri.
- Tilsæt også balsamicoeddike og grøntsagsboullion og lad derefter retten simre ved lav varme i 40 minutter eller mere.
- Inden servering, tilsæt majs og lad dem blive varmet igenne. Smag derefter til med chokolade, salt og peber.
- Server med ris, most avocado, frisk persille, chips og creme fraiche.
