Frokost & aftensmad

Chili sin carne

En god omgang chili sin carne var hvad der stod på menuen i går aftes. Igen er vi ude i en simpel, sund og nem ret fyldt med grøntsager og smag. Den består af gulerod, selleri, aubergine, squash, bønner, tomat og en masse krydderier. Jeg har serveret den med ris, most avocado, creme fraiche, frisk persille og selvfølgelig tortilla chips. Det var lidt inspiration til næste måltid, god aften!

Chili sin carne

Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • ½ squash
  • ½ aubergine
  • 2 dåser kidney bønner i chilisauce
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse majs
  • ½ dl grøntsagsboullion
  • ½ dl balsamicoeddike
  • olie til stegning

Krydderier

  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. mild paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. chilipulver
  • 2-3 tsk. salt
  • peber
  • 20-30 g mørk chokolade

Til servering

  • ris
  • tortilla chips
  • avocado, most
  • frisk persille
  • creme fraiche

Sådan gør du

  • Sauter løg og hvidløg i en stor gryde. Tilsæt krydderierne og lad dem blive varmet igennem i omkring et minut imens du rører rundt.
  • Tilsæt hakkede tomater, kidney bønner (hele dåsen, også chilisaucen), revet gulerod, revet squash, revet aubergine og finthakkket selleri.
  • Tilsæt også balsamicoeddike og grøntsagsboullion og lad derefter retten simre ved lav varme i 40 minutter eller mere.
  • Inden servering, tilsæt majs og lad dem blive varmet igenne. Smag derefter til med chokolade, salt og peber.
  • Server med ris, most avocado, frisk persille, chips og creme fraiche.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering