Chili sin carne – vegetarisk gryderet

Chili sin carne - vegetarisk gryderet
Chili sin carne - vegetarisk gryderet

Vegetarisk gryderet

Du kender måske den klassiske chili con carne, men kender du chili sin carne? Det er en simpel, sund og nem vegetarisk gryderet, som gemmer på masser af grøntsager. Den består af gulerod, selleri, aubergine, squash, bønner og tomat. Jeg serverer gryderetten med ris og topper den med avocado, frisk koriander og tortilla chips.

Er du på udkig efter andre ideer til kødfri dage og vegetariske retter, så se alle mine opskrifter her.

Chili sin carne - vegetarisk gryderet

Chili sin carne – vegetarisk gryderet

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time

Det skal du bruge

  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 3 gulerødder, skrællet og revet
  • 3 stængler bladselleri, finthakket (kan undlades)
  • ½ squash, revet
  • ½ aubergine, revet
  • 2 dåser kidney bønner i chilisauce
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse majs
  • 5 skiver soltørret tomat, finthakket (kan undlades)
  • ½ dl grøntsagsboullion
  • ½ dl balsamicoeddike (kan undlades)
  • olie til stegning
  • 20-30 g mørk chokolade

Krydderier

  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. mild paprika
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. chilipulver (efter smag)
  • 2-3 tsk. salt
  • peber

Til servering

  • ris
  • tortilla chips
  • avocado, most
  • frisk persille eller koriander
  • creme fraiche
  • lime

Sådan gør du

  • Sauter løg og hvidløg i en stor gryde. Tilsæt krydderierne og lad dem blive svitset af i et minut, imens du rører rundt.
  • Tilsæt hakkede tomater, kidney bønner (hele dåsen, også chilisaucen), revet gulerod, revet squash, revet aubergine, soltørret tomat og finthakket selleri.
  • Tilsæt også balsamicoeddike og grøntsagsbouillon og lad derefter retten simre ved lav varme i ca. 40 minutter.
  • Inden servering, tilsæt da majs og lad dem blive varmet igennem. Smag derefter til med chokolade, krydderier, salt og peber.
  • Server med ris, most avocado, frisk koriander, chips og lime.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 310
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments